Teknologgatan 8C

Bilder

  • Såld!

Teknologgatan 8C , Vasastan Norrmalm Östermalm , STOCKHOLM

Exklusiva våning i Oscar Properties omtalade projekt Lyceum om totalt 76 kvm golvyta fördelade på 59 kvm boarea på första planet samt ytterligare 17 kvm biyta på loftet. Otrolig rymd om totalt 4,2 meter i tak, 1-2 sovrum samt en generös walk in closet. Påkostade materialval med exklusivt badrum & kök i specialdesign. Det här är våningen i representativ fastighet anno 1898 vill du inte missa. Säljs på ritning, inflyttning planeras i september 2016. För bilder på projektet se Oscar Properties projektsida http://oscarproperties.com/projekt/lyceum/

Invid Observatorielunden och Drottninggatan, i gamla KTH:s universitetsbyggnad, gör Oscar Properties en konvertering av två huskroppar som tillsammans bildar LYCEUM. Dessa lokaler har tidigare fungerat som både laboratorium och undervisningssalar. Här kommer det att skapas ca 70 bostäder med modern design, hög takhöjd, stora fönster och snickeribyggda kök.

Placed next to Observatorielunden and Drottninggatan, in The Royal Institute of Technology, KTH´s old buildings, is Oscar Properties latest conversion where two buildings together forms LYCEUM. These premises have previously served as both a laboratory and classrooms. Lyceum will consist of about 70 apartments with modern design, high ceilings, large windows and custom built kitchens.

59 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 775 kr inkl varmvatten, ip-telefoni kabel-TV, bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1898

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59 kvm

Biarea

17 kvm

Rumsbeskrivning

Exklusiv våning i Lyceum om totalt 76 kvm golvyta fördelade på 59 kvm boarea på första planet samt ytterligare 17 kvm biyta loft. Otrolig rymd om totalt 4,2 meter i tak, 1-2 sovrum samt en generös walk in closet. Påkostade materialval med exklusivt badrum och kök i specialdesign.

Med sina generösa fönster, den rejäla takhöjden och de tilltagna trapphusen är Farmaceutiska en idealisk byggnad för ett modernt boende med mycket ljus och rymd. Läs gärna mer om projektet och se bilder på Oscar Properties projektsida http://oscarproperties.com/projekt/lyceum/

Om Farmaceutiska

Farmaceutiska Institutet är placerat på Teknologgatan 8 och Kungsstensgatan 49. När vi nu bygger om Farmaceutiska till ett modernt bostadshus har vi tagit stor hänsyn till byggnadens historia. För att lyfta fram den akademiska karaktären har vi interiört hämtat inspiration från 1800-talets bibliotek så som Bibliotheque Sainte-Genevieve i Paris och Kungliga biblioteket i Stockholm. Ljusa färger kontrasteras mot mörka snickerier.

Inredningsdetaljerna är enkla och dekorativa i linje med den funktionella ursprungsarkitekturen. Väggarna går i en ljus, bruten kulör och golven är av slittålig ek i smal bredd. Köken får en tydlig koppling till lägenheternas bokhyllor och till de fristående skåpen, med synliga stommar, grepphandtag och penselmålad karaktär i sober mörkgrön ton.

Materialval

Slittåligt, vitoljat ekgolv i smal bredd, specialdesignat för Lyceum.
Tvåhålsblandare från Dornbracht.
Bänkskiva och stänkskydd i ljusgrå, svensk kalksten.
Slätmålade väggar i dimgrå kulör.
Välkomnande entrégolv i mönsterlagd marmor.
Klassisk köksho i porslin.
Väggmonterad spegelbelysning i krom och opaliserat glas.
Stilrena och kromade blandare av modell Tara från Dornbracht.
Golv och bröstning i vacker och slittålig Marina Verde-sten.
Benvitt 10×30-kakel i stående förband.

Historia

Lyceum är placerat på Teknologgatan, mitt emellan Observatorielunden och Tegnérlunden. År 1896 började man att bygga en laboratoriebyggnad - det som senare skulle komma att kallas Farmeceutiska institutet - åt kemistudenterna i gamla KTH. Den uppfördes med långsidan mot Teknologgatan och den norra gaveln mot Kungstensgatan. Huset stod färdigt 1898.

För utformningen anlitades en av tidens mest ansedda arkitekter och konstnärer, Fredrik Wilhelm Scholander. Han gjorde ritningar utifrån föreståndare Styffes planutkast och det nära samarbetet dem emellan kom att prägla hela projektet. 1952 fattade man även beslut om att ett helt nytt hus skulle uppföras i kvarteret - Zootomiska institutet.

Institutet grundades 1880 och var Stockholms högskolas första vetenskapliga institut, med fokus på vetenskapen om djurs anatomi. Man hade nu växt ut ur sina lokaler och bestämde sig för att bygga ett nytt hus i kvarteret Vega, i hörnet av Teknologgatan och Rådmansgatan.

Uppdraget för husets utformning gavs till den mycket inflytelserika, funktionalistiska arkitekten Paul Hedqvist, känd för att bland annat ha ritat Skatteskrapan och DN-huset. 1956 stod det nya huset på plats. Institutet blev kvar i byggnaden till 1985 då man flyttade ut till Frescati.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

3 775 kr inkl varmvatten, ip-telefoni kabel-TV, bredband

Andel i föreningen

1,4232447%

Tillträde

September 2016

Byggnad

Byggnadsår

1898

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Barnvagnsrum och cyckelrum i entréplan.
Källarförråd.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Wasahallen
100 m
LiDL
290 m
Köpcentrum & Gallerior
PUB
780 m
Mood Stockholm
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Tegnérlunden Förskola
130 m
Stjärnhuset Förskola
130 m
Kollektivtrafik
Observatoriegatan
160 m
Tegnérgatan (Västmannag)
230 m
Grundskolor
Observatorielundens skola
230 m
Studi.se - Komplementskolan Sverige AB
240 m
Gymnasium
Folkuniversitetet SFI Solna
140 m
Kungstensgymnasiet
140 m
Universitet & Högskolor
Studenthälsan i Stockholm
190 m
Studentpalatset
190 m
Banker
Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB
80 m
Svenska Bolagsspar AB
320 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
820 m
Kista Golfcenter Driving range
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Foursome AB
110 m
Adolf Fredrik Fysiocenter
170 m
Simhallar & Utomhusbad
AB Aqualife Sweden
430 m
Centralbadet Stockholms Brunnsbad
550 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Berlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte