Rörstrandsgatan 25, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Rörstrandsgatan 25, 2 tr , Birkastan Vasastan , Stockholm

Mitt i hjärtat av populära Birkastan ligger denna pärla med låg avgift i ett högt och lugnt gårdsläge med ljuvlig balkong i söder! Vackert mörkbetsat trägolv ger en fin kontrast till de vita väggarna och snickerierna. En utomordentligt välplanerad 1:a med rymligt badrum, trevlig kokvrå, stor klädkammare samt ett generöst allrum. De vackert helglasade balkongdörrarna erbjuder fint ljusinsläpp samt mysig vy in mot gården. Varmt välkomna på visning!

26 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 078 kr inkl värme, VA, Kabel-TV (basutbud) och Bredband (tillägg om 45 kr/mån för säkerhetsdörr)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
26 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1925
Driftskostnad:
508 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

26 kvm

Rumsbeskrivning

TV OCH BREDBAND Kabel-TV levereras via ComHem alternativt Bredbandsbolaget. Bredband från Bredbandsbolaget ingår i avgiften med en hastighet på 100 Mbit/s. PARKERING Föreningen disponerar sex st garageplatser i fastigheten till en kostnad av ca 1 900 kr. Kölista tillämpas för boende i huset. I övrigt tillämpas boendeparkering För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn. GENOMFÖRDA RENOVERINGAR 2013: Innergården renoverades 2012: Stadsnätets fiber anslöts till fastigheten 2011: Fönsterrenovering samt trapphusrenovering inkl. modernisering av hiss och postfack. 2010: Stambyte samt installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna 2009: Byte av elstigar samt nyinstallation av hissar De flesta större renoveringarna är utförda. Man har nyligen tagit fram en ny underhållsplan och besiktigat fastigheten. Renoveringar som stundar ligger längre fram i tiden, men inom en 10 års period bedöms de i storleksordning 6-7milj. Föreningen har en mycket god ekonomi och man har nyligen lagt om sina lån och därmed erhållit betydligt lägre räntor. Med anledning av det har man kunnat sänka avgiften med 10% för alla bostadsrätter. FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR Föreningen har fem affärslokaler och ett garage vilket bidrar till en solid ekonomi med låga medlemsavgifter. Hyresgäster i lokalerna är för närvarande frisör, skivbutik, café, restaurang samt bemanningsföretag. Föreningen har nyligen omförhandlat sina räntor vilket möjliggjort en större amortering av lånen, som därmed sänker föreningens kostnader. Man har diskuterat en sänkning avgiften men inget är bestämt än. (Stämt av med styrelsen 2015-12-08). ÄKTA/OÄKTA Äkta TILLÅTER FÖRENING JURIDISK PERSON Nej ÖVRIGT Tillägg för säkerhetsdörr: 45kr /mån. Rörstrandsgatan blir ny gågata i sommar! Läs gärna mer om detta i följande länk. http://www.dn.se/sthlm/pop-up-parker-och-gagator-poppar-upp-till-sommaren/ HEMSIDA Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hemsidan.com/fajansen2

Lägenheten disponeras enligt följande:

Entré
Inbjudande hall med gott om användningsmöjligheter vid platsbyggd tidstypisk hatthylla samt skohyllor. Ljudisolerande säkerhetsdörr är installerad. Här finns plats för mindre hallmöbel samt hallspegel. Ovanför ingång till kokvrå samt badrum finns trevliga platsbyggda hyllor för förvaring. På golvet ligger betsade trätiljor och väggarna är vitmålade.

Allrum
Lättmöblerat och generöst rum med utgång till balkong. Lugnt beläget in mot innergård med ett fint ljusinsläpp som erbjuds genom de inglasade balkongdörrarna. God plats för sänghörna, matplats för 2-4 personer samt sällskapsmöblemang och förvaringsmöbel. En välinredd och rymlig klädkammare i original finns bakom en speglad dörr som nås från rummet. Vita väggar och ett vackert kontrasterande golv i form av mörkbetsade trätiljor.

Balkong
Från rummet nås denna ljuvliga balkong med snyggt svart smidesräcke och fin trätrall längs golvytan. Om årets varmare månader blir detta som ett extra rum till bostaden att njuta utav. Fin utsikt över innergårdarna och med sitt söderläge njuter man här av solens strålar under förmiddagen fram till tidig eftermiddag.

Kokvrå
Välplanerad kokvrå med gott om förvaring i över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl, gashäll och en rymlig diskho. Den kraftiga bänkskivan i trä möter snyggt den vita köksinredningen. Installerade spothligts i tak.

Badrum
Stilfullt och helkaklat badrum med vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv. Utrustat med en rymlig dusch, wc samt handfat, spegel samt öppna hyllplan för förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

1 078 kr inkl värme, VA, Kabel-TV (basutbud) och Bredband (tillägg om 45 kr/mån för säkerhetsdörr)

Andel i föreningen

0,9498%

Andel av årsavgiften

0,96%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1925

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 februari 2013
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Fajansen 2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 096 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 620 kr
Försäkring: 1 860 kr
Övrigt: 2616
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Förråd: Tillgång till ett källarförråd.

Tillägg för säkerhetsdörr: 45kr /mån.

Gemensamma utrymmen:
Cykelparkering på gården under tak.
Uteplats med möbler samt grill under sommartid.
Tvättstuga i källaren.

Pop-up-gata:
Rörstrandsgatan blir ny gågata i sommar! Läs gärna mer om detta i följande länk. http://www.dn.se/sthlm/pop-up-parker-och-gagator-poppar-upp-till-sommaren/

Området:
Birkastan är ett av av Stockholms absolut mest populära områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. På sommaren lockar gräsmattorna i Vasaparken och vid Karlbergs slott till skön avkoppling med en filt och picknickkorg. Det är inte heller långt till Rörstrands båtklubb och Pampas Marina. Behagligt gångavstånd till Karlbergs slott som erbjuder motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen och nära till härliga Hagaparken. Över bron finns Kungsholmen med bra shopping på Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar (bl.a. 3, 4, 72, 42). Pendeltåg finns vid Karlbergs Station och Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express är inom promenadavstånd.

Förening

Namn

Brf Fajansen 2

Om föreningen

Brf Fajansen 2 är en äkta och mycket välskött förening i vacker hörnfastighet med adress Rörstrandsgatan 25 och Norrbackagatan 30. Föreningen bildades 2004, förvärvade fastigheten 2007 och består i dagsläget av 45 bostadsrättslägenheter och en hyreslägenhet.

Hemsida: Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hemsidan.com/fajansen2

Gemensamhetsutrymmen: I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga belägen i källarplan. Föreningen har en trevlig innergård som angränsar till kvarterets övriga gårdar och erbjuder fin utsikt från syd och öst. Gården är utrustad med grill och bokningsbara uteplatser. På gården finns även möjlighet till parkering av cykel. På varje våningsplan finns gemensamma solbalkonger att nyttja för föreningens medlemmar.

Förråd: Moderna förråd med gallerdörr finns i källarplan.

Antal lägenheter

45

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem alternativt Bredbandsbolaget.

Bredband från Bredbandsbolaget ingår i avgiften med en hastighet på 100 Mbit/s.

Parkering

Föreningen disponerar sex st garageplatser i fastigheten till en kostnad av ca 1 900 kr. Kölista tillämpas för boende i huset.

I övrigt tillämpas boendeparkering För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
2013: Innergården renoverades
2012: Stadsnätets fiber anslöts till fastigheten
2011: Fönsterrenovering samt trapphusrenovering inkl. modernisering av hiss och postfack.
2010: Stambyte samt installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna
2009: Byte av elstigar samt nyinstallation av hissar

De flesta större renoveringarna är utförda. Man har nyligen tagit fram en ny underhållsplan och besiktigat fastigheten. Renoveringar som stundar ligger längre fram i tiden, men inom en 10 års period bedöms de i storleksordning 6-7milj.

Föreningen har en mycket god ekonomi och man har nyligen lagt om sina lån och därmed erhållit betydligt lägre räntor. Med anledning av det har man kunnat sänka avgiften med 10% för alla bostadsrätter.

Ekonomi

Föreningen har fem affärslokaler och ett garage vilket bidrar till en solid ekonomi med låga medlemsavgifter. Hyresgäster i lokalerna är för närvarande frisör, skivbutik, café, restaurang samt bemanningsföretag. Föreningen har nyligen omförhandlat sina räntor vilket möjliggjort en större amortering av lånen, som därmed sänker föreningens kostnader.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Birkahallen
110 m
Erikssons Kött & Charkbod AB
120 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
650 m
Lindhagen
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Drejaren
110 m
Mother Goose Sweden AB
150 m
Kollektivtrafik
Norrbackagatan
50 m
Karlberg station
80 m
Grundskolor
JENSEN grundskola Vasastan
260 m
Karlbergs skola
350 m
Gymnasium
Nackademins gymnasium Norra
670 m
Andreasgymnasiet
670 m
Universitet & Högskolor
MHS K Militärhögskolan Karlberg
490 m
Gunhild Eriksdotter Byggnadsarkeolog
530 m
Banker
Handelsbanken
330 m
Nordea Bank AB
490 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golf Adax
600 m
Kista Golfcenter Driving range
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
AB Birka Bowling
260 m
Stockholm Underwater Fantasea Diving
370 m
Simhallar & Utomhusbad
Karlbergs slott Karlbergssjön
470 m
Kronobergsbadet
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Nadine Ekstrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte