Heimdalsgatan 3, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Heimdalsgatan 3, 3 tr , Vasastan , Stockholm

Varmt välkommen till Heimdalsgatan 3 och en underbart vacker sekelskiftslägenhet från 1909 (arkitekt John Bagger). Här bor ni i ett attraktivt och lugnt kvarter invid Odenplan med direkt närhet till såväl Vasaparken som Änkehusparken och allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv. Både badrums- och köksstammar är bytta 2013, och föreningen är välskött med mycket god ekonomi.

88 kvm, 4 rok

Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1403
Byggår:
1909

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till Heimdalsgatan 3 och en underbart vacker sekelskiftslägenhet från 1909 (arkitekt John Bagger). Här bor ni i ett attraktivt och lugnt kvarter invid Odenplan med direkt närhet till såväl Vasaparken som Änkehusparken och allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv. Både badrums- och köksstammar är bytta 2013, och föreningen är välskött med mycket god ekonomi

I högt, fritt läge i vacker fastighet finns denna sällsynt välplanerade bostad med underbart ljusinsläpp och stor balkong i solsäkert läge. Lägenheten andas bevarad sekelskiftescharm med bland annat en generös takhöjd med fina takrosetter, takstuckaturer, höga golvsocklar, djupa fönsternischer, vackra trägolv, speglade pardörrar, skjutdörrar samt ett vackert burspråk som förhöjer intrycket. Våningen har golv med furutiljor och genomgående ljusa kulörer i samtliga rum med vita snickerier. Bostaden är i bra skick med mestadels modernt renoverade ytskikt med omsorgsfullt bevarad sekelskifteskänsla.

Planlösningen är genomgående med två sovrum samt utmärkta sällskapsytor i kök, vardagsrum och matsal. Planlösningen är original från 1909, men kan för den som vill omdisponeras - se alternativ planritning.

Hall - Genom pardörrar nås en luftig hall med plats för avhängning och enklare möblering. Hallen får extra ljus från ett stort spröjsat dagerfönster mot köket. I hallen finns också en klädkammare från byggåret med förvaring ända upp till taket.

Kök - Ljust kök med matplats och fönster mot den lummiga innergården. Här erbjuds en stilren köksinteriör i ljus framtoning, generös arbetsyta samt god och lättillgänglig förvaring. Maskinell utrustning av diskmaskin (Siemens 2013), gasspis med elektrisk ugn (Smeg), micro, fläkt samt kyl/frys (Husqvarna 2013). Sobert kakel ovan arbetsbänk i ek. Väggarna har en hög spegelpanel som ger fin charm och sekelskifteskänsla.

Masterbedroom - I fil med vardagsrummet nås ett ljust och rymligt sovrum. Från sovrummet leder pardörrar ut till balkongen mot den tysta innergården. Här erbjuds en stor platsbyggd garderob för effektiv förvaring och gott om plats för dubbelsäng och enklare möblering. Väggarna går i ljus kulör och även här återfinns det smakfulla originalgolvet.

Balkong - Njut av kaffet till eftermiddagssol i bästa syd/västläge! Balkongen har golv med trätrall och vetter mot den lugna gården med vy över himmel och innergårdar.

Sovrum 2 - I avskilt och rofyllt läge från de sociala rummen finner ni ytterligare ett sovrum. Här ges ett ljuvligt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet mot den lugna innergården. Idag används detta rum som barnkammare men kan med fördel användas som både arbetsrum, gästrum eller masterbedroom.

Vardagsrum - Stort vardagsrum med tilltalande rymd och rikligt med ljus från det stora fönsterpartiet. Här finns plats för såväl soffgrupp, bokhyllor som matsalsmöbler.

Matsal - Genom de vackra välbevarade parskjutdörrarna mot vardagsrummet eller dubbeldörrarna mot hallen nås bostadens matsal. Här finns ett fantastiskt fint burspråk som ger rummet ljus och karaktär. Rummet används idag som matsal men kan även användas som sovrum för den som behöver ett extra.

Badrum - Från entrén nås ett helkaklat och fullt utrustat badrum med badkar, kombinerad tvätt- och torkmaskin (2012), handfat, skåpförvaring och toalett. Infällda spotlights i taket samt värmeslingor i golvet. Vattenvärmd handdukstork.

Sammanfattningsvis en härlig och yteffektiv sekelskifteslägenhet i mycket fint skick med många vackra originaldetaljer, belägen i attraktiv fastighet med ypperligt läge nära Odenplan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns

Andel i föreningen

8,486%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1909

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 mars 2011
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv. Trumpetaren 24

Förening

Namn

Brf Trumpetaren 24

Om föreningen

Brf Trumpetaren 24 är en välskött och äkta förening belägen i vacker fastighet anno 1909 med adressen Heimdalsgatan 3. Föreningen upplåter idag 12 lägenheter med bostadsrätt. Solid förening med låg belåning.

Föreningen - Välskött förening med god ekonomi. I föreningen finns endast 12 lägenheter, så känslan blir familjär.

Gemensamhetsutrymmen - Föreningen har en fin innergård med utemöbler som med fördel kan nyttjas av medlemmarna under årets alla månader. Föreningen har också en gemensam gasgrill som står fritt att använda för alla medlemmar. Här finns även ett barnvagnsförråd och cykelställ. I källaren finns också ett cykelförråd.

Tvättstuga - Föreningen har ingen tvättstuga, utan alla lägenheter har egen utrustning. Det finns dock ett våtrum i källaren avsett för tvättstuga.

Förråd - Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Kabel-TV/bredband - Kabel-TV och bredband levereras av ComHem.

Parkering

Boendeparkering tillämpas. Boendeparkering finns i området. En period om 30 dagar kostar
900 kr. Man kan även lösa biljett för 60 kr/dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar har utfärdats:

2014 - Balkongbygge
2014 - Byggnation av barnvagnskjul på innergården
2014 - Ny belysning på innergården
2013 - Stambyte

Ekonomi

För nuvarande finns Inga planerade avgiftsändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Området - Välkommen till Vasastan och detta utsökta läge alldeless invid Odenplan med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker, systembolag, caféer, restauranger som Haga Deli, Tranan, Lilla Ego och Lilla Aarts.

Ett par kvarter bort finner du en riktig oas i Hagaparken och Brunnsviken med härliga promenad- och löparstråk. Brunnsviken inbjuder bl.a. till bad på sommaren och skridskoåkning på vintern. I närområdet finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen samt trevliga promenadstigar och löparspår runt Karlbergs slott.

Kommunikationerna är optimala med promenadavstånd till tunnelbanans gröna linje från Odenplan och flertalet innerstadsbussar som tar dig hela vägen genom innerstaden. Inom något år har du dessutom Citybanan tillgänglig som är en sex kilometer lång pendeltågstunnel mellan Tomteboda och Stockholms södra med två nya stationer vid Odenplan och T-centralen. Citybanan är klar 2017. Stationen på Odenplan ersätter Karlbergs station. Den blir gemensam för pendel- och tunnelbanetågen.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Rocoto Import-Export
90 m
Hemköp Odenplan
180 m
Köpcentrum & Gallerior
PUB
1,3 km
Västermalmsgallerian
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Flöjtblåsaren
50 m
Kejsarkronan Förskola
130 m
Kollektivtrafik
Deugro (sweden) AB
550 m
Arlanda Express
1,4 km
Grundskolor
Lilla Akademien Musikgymnasium
180 m
Snitz Grundskola Stockholm
310 m
Gymnasium
Viktor Rydberg Gymnasium Odenplan
120 m
Odenplatsgymnasiet
160 m
Universitet & Högskolor
Studenthälsan i Stockholm
390 m
Östekonomiska Institutet SITE
610 m
Banker
Swedbank
150 m
Handelsbanken Odenplan
190 m
Golfbanor & Golfklubbar
Swing By Golfbaren AB
420 m
Lars-Magnus Wester
580 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Eurogolf
370 m
Idrottsdoktorn.se IMES
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Walking Talking International AB
930 m
Fysiokliniken Sports & Healthcare
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ellinore Wadelid för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte