Hälsövägen 61

Bilder

  • Läget, läget.... och.... läget
  • Den öppna lösningen bjuder in till umgänge
  • Matro garanteras vid middagsbordet
  • Sängkammaren är generöst tilltagen
  • Lätt att trivas på den trädäckade altanen

Hälsövägen 61 , Öckerö , Öckerö

Ett sällsynt tillfälle att förvärva en skatt till skärgårdsbostad på underbara Öckerö. Badrocksavstånd och stenkast till havet - på riktigt! Ett ljuvligt charmigt skärgårdsboende med huvudbyggnad om 112 kvm med 3-4 sovrum, vardagsrum och kök, egen brygga samt gästhus med sovplatser för 2-5. Drömmar kan bli verklighet!

112 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
112 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
912 kvm
Byggår:
1938/40
Driftskostnad:
1 736 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

112 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Känslan av ett ombonat välkomnande infinner sig redan in entréhallen, där ni möts av vita väggar samt golv i betsad/lackad furu. Utrymme för flera att komma in och hänga av sig.

Förråd

Förvaringsutrymmen kan man aldrig få för många av! I förrådet finns plats för det som behöver läggas, hängas eller ställas och förvaras inomhus.

Badrum 1

Huset erbjuder två badrum varav det första är ett helkaklat i ljusa toner (2005) där finner ni bekvämligheter såsom badkar, handfat, tvättmaskin och tumlare samt en bastu! Gillar ni kallbad? Badrummet har en ytterdörr som tar er direkt ut på den trä-däckade altanen för en liten sprint ner till det lockande havet för ett dopp. Sedan raskt tillbaka till den sköna värmen i bastun!

Badrum 2

Badrum 2 (av äldre standard) är även det helkaklat med vita väggar och golv i terracotta-färgad klinker. Här finner ni sanitetsporslin, kommod med tvättställ i vitt samt en helkaklad duschhörna.

Sovrum 1

I anslutning till vardagsrummet ligger ett av husets trevliga sovrum. Ljust och inbjudande med fönster i två väderstreck och plats för säng, sängmöbler och förvaring. Vita väggar och vaxad ek på golvet.

Vardagsrum

Den möblerbara hallen med vita väggar och oljad ekparkett leder in till den ljusa storstugan, där vardagsrum och kök ansluter till varandra i en öppen planlösning. De generösa fönsterpartierna erbjuder en underbar vy över fjorden ut mot Björkö. Läget, läget, läget.... och läget. Så sant som det är sagt! En öppen murad spis bidrar till den ombonade stämningen i vardagsrummet, där soffgrupp med tillhörande möblemang finner sin naturliga plats i närheten av murspisen. Vita väggar samt vaxad ek på golvet.

Kök

Ett kök av enklare standard, men här allt finns som behövs. God förvaring i de vita skåpen kompletteras av en arbetsbänk i rostfritt och ek (laminat). Vintertid erbjuder vyn över havet utanför lugn för kocken vid grytorna inomhus. Sommartid erbjuds alternativet för både kock och gäster att både laga och äta maten utomhus. Det vackra vaxade ekgolvet följer med från vardagsrummet.

Sängkammare

Sängkammaren är ett ljust och hemtrevligt sovrum med en mysig alkov som gör att rummet lånar sig till lite olika varianter på möblering. Dubbelsäng, byrå och kanske ett skrivbord samt garderober är ett förslag. Vita väggar kompletteras av golv i betsad/lackas furu.

Sovrum 2

Ljust och välkomnande precis som sängkammaren erbjuder sovrum 2 även ett generöst förråd vilket kan användas som en klädkammare. Gott om plats att hänga, ställa och lägga både kläder och diverse annat. Vita väggar och betsad/lackad furu på golvet även här.

Glasveranda/Sovrum 3

Denna ljusa sovplats är placerad i det som en gång varit en glasveranda. Ljusinsläppet från fönsterpartierna med gammaldags fönsterspröjs är underbart och gör rummet särskilt tilltalande - tänk er vyn över havet utanför en sommardag. Magiskt! När det är riktigt kylig ute tänder ni en brasa i kaminen för extra värme och får myskänslan på köpet. Vita väggar och betsad/lackad furu på golvet.

Gäststugan

Vilken bonus att kunna erbjuda gäster eller barn en "egen kupé"! Inrett för ett enkelt, men bekvämt boende finner ni i gäststugan ett allrum med mini-kök samt ett sov-loft med plats för 2-3 sovande samt ett mindre sovrum med badrum i anslutning. Dessutom egen altan i bästa västerläge!

"Strandhaga". Ja, så heter detta ljuvligt placerade boende. Vissa hus erbjuder genom sitt läge en helt speciell känsla; den här lilla skatten till bostad hör till ett av dem. En kort biltur ifrån färjan så kommer ni till ert eget andningshål, beläget i symbios med den omgivande skärgårdsmiljön och med havet som närmaste granne. Vinter som sommar; husets läge gör att känslan av närheten till ett av naturens mest kraftfulla element - havet - ständigt är påtaglig. Välkomna att uppleva känslan!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1938/40 Tillbyggnad hus + gäststuga 2005

Uppvärmning

Direkt El + kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 december 2015
Energiklass: G
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Huset åtnjuter en trä-däckad altan i västerläge med utrymme för bord och stolar samt en däckstol eller två för solbad. Perfekt miljö för BBQ med vännerna, eller varför inte kräftskiva?

Fastighetsbeteckning

Öckerö 1:706

Övriga byggnader

Gäststugan (uppförd 2005) är ca 20 kvm stor (säljarens uppgifter) och ligger alldeles vid kanten av havet, bara några meter ifrån våta tår och sand mellan tårna.
Här inne finner ni en liten "storstuga" med plats för (bädd)soffa och bord, ett enkelt pentry-kök, ett mindre sovrum med utrymme för enkelsäng/ våningssäng samt ett litet badrum med wc och dusch. Ytterligare sovplats för 1-3 personer erbjuds på sov-loftet som nås via en stege ifrån storstugan. Även gäststugan erbjuder ett härligt trä-däck att njuta av sol och hav ifrån.

Gäststugan står på plintar på berg, har en stomme samt fasad av trä och tak av betongtegel (säljarens uppgifter).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

20 838 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 13 400 kr
VA: 4 640 kr
Renhållning: 2 798 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Driftskostnaderna baseras på säljarens uppskattning då huset varit uthyrt i flera perioder. Vintertid eldas även i kamin/ öppen spis som komplement.

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

2 876 000 kr, varav byggnadsvärde 1 191 000 kr

Summa pantbrev

1 400 000 kr

Tomt

Areal: 912 kvm
Tomttyp: Kuperad och trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Tomten har ett ljuvligt läge med havet som närmaste granne och utsikt över sundet till via Svartskär till Björkö. Gräsmatta leder ner till fastighetens alldeles egen brygga samt till gästhuset som också det har en altan i solläge.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Avtalsservitut inskrivet hos IM (dvs följer med fastigheten): Berör infarten till fastigheten samt till grannfastigheten. Fastigheten (Öckerö 1:706) är härskande fastighet.

Avtalsservitut inskrivet hos IM (dvs följer med fastigheten): berör mark som närmast angränsar till stranden, vilken ägs av kommunen. Fastigheten Öckerö 1:706 är här tjänande fastighet, dvs marken som servituet avser ägs av grannfastigheten. OBS! Bryggan hör till fastigheten och är således privatägd.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Öckerö

Välkomna till den karga ytterskärgården på Öckerö! Hit kommer människor för att hämta kraft och inspiration eller bara för att hämta andan i den exponerade skärgårdsmiljön där havet, i sin storslagenhet, alltid finns nära. Omgivningen är unik med sina stränder, klippor, ljunghedar, ängar, naturområden och kulturlandskap.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Alexius Livs
510 m
Md Invest AB
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Öckerö Kyrka Öckerö Församling
1,2 km
Kalvsunds Daghem Förskola Fritidshem
1,8 km
Grundskolor
Brattebergsskolan
730 m
Kompassenskolan
740 m
Banker
Swedbank
1,1 km
SEB
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skärgårdens Hockeyclub
800 m
Öckerö Idrottshall/Ishall
800 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Annika Fox eller Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte