Ljungblomsvägen 16

Bilder

  • Ett hem att känna stolthet över!
  • Gott om hjärte-rum. För familj, gäster och hjärtan
  • Attraktivt, funktionellt och trivsamt
  • Naturtavlor omger soffgruppen i vardagsrummet
  • Kontaktbild Annika Fox

Ljungblomsvägen 16 , Björkö , Öckerö

Underbara Björkö! Med badrocksavtstånd över klipporna erbjuds ett flott boende om drygt 200 kvm. Altandäck, terass och balkong gör att solen kan avnjutas från morgon till kväll. Tilltalande inrett med kvalitetsmedvetna materialval samt generösa sällskapsytor inne och ute, 4 sovrum, 2 badrum/relax + garage. Livskvalitet!

202 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
202 kvm
Biarea:
26 kvm
Tomtarea:
739 kvm
Byggår:
2007
Driftskostnad:
2 792 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

202 kvm

Biarea

26 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Ljus, rymlig och möblerbar entréhall med ett stort fönsterparti vilket ger gott ljusinsläpp. Vita väggar matchas av det uppvärmda klinkergolvet i antracitgrått. Avhängning och förvaring på väggar och golv i barn- respektive vuxenhöjd.

Badrum n.p.

En lyxiga känsla av ett spa finner ni här! Hörnbadkar och sanitetsporslin i vitt, en generöst tilltagen dusch samt handdukstork kompletterar. Bastun ligger i direkt anslutning. Klassiskt vitt kakel, svart klinker samt spotlights i taket har sällskap av en kommod i vitlaserad ek med spegelglas och belysning. Njutbar kroppsvård!

Sovrum 1

Ett luftigt och rymligt rum i vitt med ekparkett på golvet, vilket får ett härligt ljusinsläpp från två stora fönster ut mot gräsmattan på husets framsida. Sovrum eller arbetsrum, eller kanske att nyttja som TV/spelrum? Välj efter behov.

Sovrum 2, n.p.

Ett generöst och ljust rum med en rejäl walk-in-closet där ni kan placera säsongens alla kläder; hängande eller liggande efter önskemål. Hela tre fönster ger ett naturligt fint ljusinsläpp, vilket reflekteras mot vita väggar och ekparkett på golvet.

Tvättstuga

Ett rum värt sitt namn! Mycket goda arbets- och förvaringsytor där hyll-plan i vitt kompletteras av arbetsbänk i vitt laminat samt rostfritt och en separat vask. Tvättmaskin (2015) och torktumlare (2007) samt bergvärmeanläggning (NIBE) liksom varmvattenberedaren (TERMIA) återfinns här. Från tvättstugan når ni även garaget. Lättskött med vitt kakel på väggarna samt klinker i antracitgrått.

Förvaring

Under trappan upp till plan 2 finns utrymme för förvaring av diverse, exempelvis städmaterial.

Övre plan

Via den smakfulla trappan i ek välkomnas ni till plan 2 där ni finner kök, matplats samt vardagsrum i öppen plan. Därutöver finner ni ytterligare två sovrum samt ett badrum. Balkongen i österläge på husets framsida erbjuder en vacker vy över Björkö och vidare ut över havet mot fastlandet.

Kök

Köket drar nytta av det fantastiska ljusinsläppet från fönster i alla väderstreck. Lyckat! Genom den öppna planlösningen blir det väl planerade, smakfulla kvalitetsköket i vitlaserad ek ett naturligt nav i huset. Goda arbetsytor, vitvaror i rostfritt och bra förvaring; här kan ni umgås kring köksön där maten tillagas. Familj och gäster finner sig annars bekvämt tillrätta vid matplatsen, i vardagsrummet eller kanske utomhus på balkongen alternativt på altan-däcket. Vita väggar kompletteras av klinker i antracitgrått.

Vardagsrum

Blir det så mycket bättre än så här? I vardagsrummet blir fönstren till naturtavlor runt om med skärgårdsnatur och havet på avstånd som motiv. Altan-däcket blir en förlängning av sällskapsrummet dit ni tar med gästerna ut för servering av fördrinken eller har en lugn grillkväll. Studentskiva, midsommarfest eller kräftskiva? Håll festen utomhus! Lockar ett dopp? Ta vägen över klipporna så är det badrocksavstånd. Följ solens vandring över himlen! Intag en lång frukost på terassen i öster läge, flytta med till altanen i väster. Blir solen bli för stark på dagen, fäller ni ut markisen. Vintertid tänder ni kaminen för att skapa myskänsla.

Matplats

Gillar ni att ha folk hemma? Vid matplatsen i anslutning till köket finns gott om plats att vara många till bords. Placerad nära köket med underbara fönsterpartier och dessutom öppet upp till nock är det en underbart ljus och inbjudande plats där ni gärna sitter länge. Söndagsfrukost i fint väder? Avnjuts med fördel på den härliga balkongen! Utsikten mot det skiftande havet ingår.

Sovrum 3/ Allrum

Ännu ett härligt stort ljust rum, här med fönster i två väderstreck och en balkongdörr som tar er direkt till terrassen i öster. Tänk att vakna till vyn av havet; intryck för alla sinnen. Från detta rum har ni även direkt access till husets andra badrum samt till en riktigt stor walk-in-closet. Används för närvarande som sällskapsrum, men lämpar sig även väl som sängkammare. Vita väggar och ekparkett på golvet även här.

Badrum 2, plan 2

Ytterligare ett välplanerat badrum helkaklat i klassiskt vitt och svart. Bland bekvämligheterna finner ni en duschhörna i klarglas, sanitetsporslin i vitt samt kommod i vitlaserad ek med spegelglas och belysning.

Etageplan, plan 3

Tag trappan upp från plan 2 och ni erbjuds ytterligare en sällskapsyta utformad som ett etage-plan. Etage-planet sträcker sig i halv-plan över plan 2 med ett räcke som släpper in ljus från de generösa fönsterpartierna i öster. Vänd er om och utanför fönsterpartiet från golv till tak finner ni ytterligare en terrass att avnjuta västersolen ifrån. Vyn över natuen och havet är magisk - ni ser hela vägen bort till Källö-Knippla och Hyppeln. Detta sällskapsrum kan fungera som sällskapsrum, kanske i kombination med en rofylld arbetsplats?

Högt upp, lite avskilt beläget med panoramavy över havet finner ni här en familjevilla med stilmedveten inredning. Familj och vänner erbjuds ett tilltalande hem med generösa sovrum samt utmärkta sällskapsytor både inomhus och utomhus. Terrass, altandäck och balkong låter er fånga solens strålar och havets vilda skönhet i flera väderstreck. Två badrum, varav det ena med bastu, välplanerad tvättstuga samt vidbyggt garage. Dessutom plats för 3-4 bilar på uppfarten. Ett dopp i havet ligger en kort tur över klipporna. Livskvalitet!

Byggnad

Byggnadstyp

Sutterängvilla med etagevåning

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 april 2012
Energiprestanda: 53 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Lekablock/ trä
Stomme: Betong/ trä
Fasad: Puts/ cederträ
Fönster: 3-glas klimatfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Huset erbjuder tre uteplatser, varav ett altan-däck i trä, en balkong och en terrass.

Fastighetsbeteckning

Björkö 1:301

Övriga byggnader

Garaget är inbyggt i husets entréplan.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 507 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 707 kr
VA: 10 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppvärmning inkluderar hushållsel. Kostnad för försäkring är individuell. Kontakta ert försäkringsbolag för offert.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 418 000 kr, varav byggnadsvärde 2 367 000 kr

Summa pantbrev

5 000 000 kr

Tomt

Areal: 739 kvm
Tomttyp: Kuperad och trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Tomten ligger härligt högt belägen, delvis kuperad med berg i dagen. Badrocksavstånd till närmaste badplats - ca 150 m över klipporna. En av flera badplatser i närheten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Björkö GA:9

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Björkö

Björkö är den av Öckerö kommuns bebodda tio öar som ligger närmast Hisingen. Ön har en levande hamnmiljö och erbjuder det som behövs i form av matbutik, bensinmack, vårdcentral och skola (upp till åk 6). Namnet Björkö kan eventuellt härledas från ordet Birk eller Bjaerk som betyder handelsplats. Här finns därför fynd från stenåldern och den goda åkerjorden som bildades när landet senare höjdes ur havet bidrog till att det redan på 1500-talet fasta öbor som bodde på gårdar på ön.

Kommunikation

Björkö nås via Vägverkets färja från Stora Varholmen (buss från Göteborg till färjeläget). Öckerö kommuns övriga öar nås direkt med den kommunala personfärjan som lägger till på Framnäs färjeläge. (En tur morgon, middag och kväll, färjan angör även Skarvikshamnen). Det finns även en lokal buss finns också på Björkö.

Närservice

I ICA Nära har ni en matbutik på Skarviksvägen. På norrsidan av hamnen ligger "Skeppshandeln", diversehandel vilken samarbetar med Apoteket på Öckerö. Här finner ni även bensinstation och ATG-ombud. På sydsidan av hamnen finns Feskeboa - underbart med färsk fisk!
Sommarsäsong öppnar ytterligare små butiker på olika ställen på ön.
På Björkö finns tre förskolor: Solhagen (kommunal), föräldrakooperativet Björkdungen, samt Skattgömman (Öckerö församlings förskola).
Västergårdsskolan rymmer årkurserna 0 - 6, varav en årkurs håller till i Skolhagen, som är inrymd i den kommunala förskolan Solhagen, på Västergårdsvägen. Västergårdsskolan har även en idrottshall på skolområdet. För högstadiet erbjuder kommunen Brattebergsskolan på Öckerö.
Björkös distriktsköteskemottagning, adress Västergårdsvägen på Björkö, har läkarmottagning vissa dagar i veckan samt barnavårdscentral (BVC).

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära
520 m
ICA Nära Alexius Livs
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Björkdungen/Kyrkvägen Daghem Förskola Fritidshem
610 m
Solhagen/Västergårdsvägens Daghem Förskola Fritidshem
640 m
Grundskolor
Västergårdsskolan
790 m
Hälsö Skola
1,4 km
Gymnasium
MoveIT Gymnasiet
5 km
Banker
Swedbank
2,7 km
SEB
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Västergårdsskolan
790 m
Skärgårdens Hockeyclub
2,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Annika Fox eller Christine Löfgren för mer information!

Christine Löfgren

Christine Löfgren

Göteborg Torslanda

Reg Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Extra kontaktperson

0701-96 27 74

031-38 68 001

christine.lofgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte