Hällsviksvägen 3

Bilder

  • Charm i kvadrat!
  • Kök är husets hjärta! Så sant
  • Generösa fönsterpartier med naturtavlor i fönstren
  • Matplats för många. Industristilen inspirerar.
  • När sommaren är här: En grönskande oas

Hällsviksvägen 3 , Torslanda - Hällsvik , Göteborg

TRYGGAD RAPPORTERAD 27/3 2015

185 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
185 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
800 kvm
Byggår:
1940
Driftskostnad:
2 385 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

185 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Välkomnande och ljus med vita väggar och golvvärme i det trevliga klinkerbelagda golvet; antracitgrått med crèmefärgad dekor. Plats för avhängning på både väggar och golv liksom i dubbelgarderob.

Gäst-toalett/ Tvättstuga

Smakfullt och genomtänkt inredd med stora kakelplattor i blyertsgrått på väggarna samt klinker i gråbeige ton med golvvärme. Perfekt för kalla fötter och fuktig tvätt. Praktiskt skåp med förvaring, inbyggd vask i rostfritt samt avlastningsbänk underlättar både kläd- och kroppsvård.

Hall

Från entrén leder en ljus, möblerbar, spot-belyst hall vilken tar er till matsalen och sovrum 2 och 3. I hallen finns walk-in garderob/ förråd; ytterligare ett förråd finner ni under trappan i köket. Mörkt grå laminat på golvet, ljusa väggar.

Kök

Husets hjärta! Det lantligt inspirerade, gräddfärgade köket har goda förvaringsutrymmen samt en braskamin för både värme och känsla. Ni kan sitta 8-10 personer vid köksbordet; det gör man gärna! Fläkt, häll/ugn i svart (Gorenje, 2011), kyl och frys i rostfritt (Electrolux). Den granitgrå arbetsbänken (laminat) har sällskap av kakel av sjösten i sandtoner. Mjukt sandfärgade väggar kompletteras lättskött golv i mörkt grå laminat samt vitlaserad furu i taket.

Allrum

Allrummet ligger något nedsänkt är naturlig plats att umgås, avgränsat från köket genom en dekorativ halv-vägg med bänkskiva i ek belyst av infällda spotlights. En kul detalj är förvaringen i avgränsningen mot köket i taket. Underbart ljus kommer från de generösa fönsterpartierna samt balkongdörrarna; ljuset når ända in i köket. Den trä-däckade uteplatsen blir en naturlig förlänging av rummet vid god väderlek. Ljusa väggar samt fondvägg i liggande panel matchas av det uppvärmda, vitlaserade laminatgolvet och den vitlaserade furupanelen med spotbelysning i taket.

Sovrum 1

En härligt mönstrad fondtapet sätter prägel och matchas av vitlaserat furugolv (laminat), sandfärgade väggar och vitlaserad furu i taket. Hur vill ha ert möblemang? Plats för enkel- eller tonårs-säng, garderob och byrå, bokhylla eller skrivbord. Flera fönster ger ljus utan insyn.

Badrum

Ett badrum för en kung och hans drottning! Ett läckert vitt badkar med lejontassar har sällskap av handfat och kommod i lackad betong; allt mot bakgrund av klassiskt vitt kakel och klinker i milda grå toner. En plats att njuta i lugn och ro. Golvvärme känns som en självklarhet, liksom Pax-fläkten.

Matplats/ sällskapsrum

Ett ljuvligt rum inrett i industri-stil och med anknytning till köket genom en fönsterlös öppning i väggen. Kock och matgäster umgås med lätthet! Många gäster? Inga problem, 10-12 kan lätt gästa matplatsen. Naturligt ljusinsläpp från två håll - fönster samt dubbla altandörrar mot uteplats och trädgården. Varför inte placera ett par soffor och/ eller fåtöljer för umgänge eller en stilla stund med en bok i den andra delen av rummet? Ljusa väggar samt fondvägg med tidningsmotiv; passar den fräcka industri-stilen i inredningen. På golvet ligger stil-trogen antikbehandlad furu (laminat).

Sovrum 2

Inred efter smak! Dubbel/ enkelsäng med sängbord? En eller två dubbelgarderober, bokhylla eller skrivbord? Fondväggen i toner av silver/ grått/ svart i ett trädmönster belyses av naturligt ljus från fönstret mot trädgården. Spotlights i taket, samma golv som i matsalen.

Sovrum 3

Samma generösa storlek som sovrum 2. Ljus kommer från stort fönster mot trädgården och lyser upp fondväggen med läckra blommor i turkos mot svart bakgrund vilken ger rummet karaktär. Spotlightsen i taket kompletterar naturligt ljus. Golv som i matsalen och hallen.

Hall ö.p.

Tag trappan upp till övre plan, där ni möts av en liten trappavsats med söt vintage-tapet samt en mörkgrå kontrastvägg. Här finns ytterligare ett förråd för diverse.

Sovrum 4

Gillar ni att resa? Fondtapeten, kompletterad med vitmålad liggande panel, för tankarna till London; inredningen har ett ben i USA och ett i England. Enkelsäng, skrivbord och byrå finner sin naturliga placering. Golvet är ett fräscht vitmålat trägolv.

Sovrum 5

Ett enkelrum med karaktär genom lite udda vinklar på väggar och tak. Ljust och inbjudande med en rockig touch mot vita väggar, vitmålat trägolv och bjälka i taket. Fondtapeten utgör ett trendbrott med mönster i svart. Säng, skrivbord, byrå och en garderob rymmer tonåringens behov.

Vardagsrum/ Sovrum 6

Ytterligare ett behagligt sällskapsrum, eller varför inte sängkammare? Ett generösts badrum ligger en-suite! En av de underbara uteplatserna nås via dubbla balkongdörrar och släpper in underbart ljus. En mjukt gråbeige tapet med inslag av senapsgult sitter på väggarna, på golvet ekparkett. Inred med soff- eller sängmöbler, enligt önskemål.

Badrum ö.p.

Badrum för alla i familjen! Här erbjuds duschhörna i klarglas, sanitetsporslin i vitt och en häftig kommod i vitt trä/ plåt med handfatet i vitt porslin infällt. På golvet med golvvärme mjukt elefantgrå klinker, på väggarna vitt liggande kakel med dekor i turkos/grå mosaik.

Charm i kvadrat! Många kvadrat och mycket charm finner ni här i detta underbara hus med vinklar, fönster och fräcka detaljer. Hela 5 sovrum och två badrum samt gäst-toalett; gott om plats att trivas för familje med små och stora barn och som gillar att ha folk hemma. Flera underbara uteplatser i insynsskyddat läge i olika väderstreck ger goda chanser till sol, från morgon till kväll. Tn rädgård för både trädgårdsentusiaster, barn och husdjur. Isolerat garage med el och VA samt förråd i anslutning.
Uppmätt BOA är 185 kvm, taxerad BOA 232 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1940

Uppvärmning

2 st Luft/luftvärmepump (Sanyo, 2008) samt braskamin.

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 augusti 2014
Energiklass: E
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta/torpargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt, betongpannor

Fastighetsbeteckning

Kärr 9:1

Övriga byggnader

Garaget, inklusive två st förråd, är ca 40 kvm stort (säljarens information).
Det ena förrådet har varit ett badrum och vatten är indraget, liksom el och element för uppvärmning. Dessutom finns en bastu! Varför inte göra ett spa-rum här?

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 624 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 624 kr
VA: 3 500 kr
Renhållning: 2 500 kr
Sotning: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 6

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 802 000 kr, varav byggnadsvärde 2 288 000 kr

Summa pantbrev

3 486 400 kr

Tomt

Areal: 800 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Brunn mm

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Torslanda - Hällsvik

Grönt, lummigt och nära havet erbjuder området ett mycket attraktivt boende. Närhet även till Torslandas nya centrum, Amhult, vilket kan erbjuda både klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger och ICA Maxi.
Av skolor och barnomsorg finns det också ett bra utbud att tillgå. Amhultsgården erbjuder förskola och skola, adress Amhults Byväg 10, Familjedaghem finns på Amhults Torg 7, Skutehagen har åk F-6 och finns på Skutehagsvägen 100 (tar även emot elever från Hjuviksgården samt Hällsviks Bycenter). Inför år 7 går eleverna över till Nordlyckeskolan för år 7-9 och den skolan ligger på Skyttepaviljongens Gata 25.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Maxi ICA Stormarknad
1,3 km
Åsas Livs AB
1,7 km
Köpcentrum & Gallerior
Amhult centrum
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Lilla Hällsviksvägen 25
520 m
Fregatten Särskola Fritidshem
640 m
Grundskolor
Fregatten Särskola Fritidshem
640 m
Jollen Förskoleklass Fritidshem
900 m
Gymnasium
MoveIT Gymnasiet
1,4 km
Banker
Handelsbanken Torslanda
1,4 km
Nordea Bank AB
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Torslanda Golfkrogen
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Torslandahallen
1,4 km
Torslandahallen/ Torslanda idrott
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Annika Fox eller Christine Löfgren för mer information!

Christine Löfgren

Christine Löfgren

Göteborg Torslanda

Reg Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Extra kontaktperson

0701-96 27 74

031-38 68 001

christine.lofgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte