Sandenvägen 11

Bilder

  • Ett hus med mycket själ och hjärta. Bli förälskad!
  • I harmoni med den fantastiska naturen runt om
  • Kontakta mäklaren, Annika Fox
  • Smakfullt kvalitetskök gör kock och gäster nöjda
  • Generösa fönster ger fantastiskt ljus och utsikt!

Sandenvägen 11 , Torslanda Tumlehed , Göteborg

Med en utformning som smälter in i det omgivande landskapets karga klippor, tallar och ängar finner ni här ett underbart hus med 4 sovrum, två allrum och kök samt grovkök. En trä-däckad altan i tre väderstreck samt balkong erbjuder utsikt över ängar bort till havet. Fullt möjligt att bli riktigt kär och galen!

131 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
131 kvm
Biarea:
16 kvm
Tomtarea:
1 154 kvm
Byggår:
1945
Driftskostnad:
2 483 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

131 kvm

Biarea

16 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Husets varma själ gör sig påmind redan i entréhallen, där extra takhöjd samt det runda fönstret i ytterdörren och de franska dörrarna som öppnar in mot resten av huset anger tonen. Ljusa väggar med goda avhängningsmöjligheter, mörkt grå klinker med golvvärme på golvet.

Vardagsrum

Vid franska dörrar från entréhallen nås det luftiga vardagsrummet. Rummet har en härlig takhöjd upp till nock och ligger i öppen plan mot kök samt matplats. Det åtnjuter ett fantastiskt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier samt takfönster, strategiskt placerade för maximal effekt. Som gjort för umgänge! En eller två soffor, bokhylla, kanske en fåtölj eller två invid den inbjudande kaminen? Vita väggar kompletteras av ekparkett på golvet.

Kök

Smart förvaring i kombination med praktiska ytor finner ni i det vita köket ifrån HTH. Infälld häll placerad i hörn med smakfull fläkt i rostfritt tilltalar både den som lagar och de som skall avnjuta maten. Inga problem att ta hand om disken; det blir en stunds filosoferande framför köksfönstret, eller med hjälp av den inbyggda diskmaskinen. Vita väggar och ekparkett på golvet.

Grovkök/ tvättstuga

Grovköket har utgång till altanen, perfekt för leriga barn och stora mängder tvätt! Tvättmaskin och torktumlare, samt avlastningsyta på arbetsbänk i ek har sällskap av vitt kakel på väggar samt beige klinker på golv. Lättstädat och praktiskt med gott om förvaring bakom vita skåpluckor. Hund-lucka - hunden kan komma och gå som den vill!

Gäst-toalett

Husets gästtoalett är ljus och fräscht helkaklad i vitt. Sanitetsporslin och handfat bistår med det essentiella.

Sovrum 1

En egen kupé för tonåringen, kanske? Till vänster i vardagsrummet, ett trappsteg ner finns ett generöst rum med värme i det mörka klinkergolvet och platsbyggd säng, placerad på väggen. Egen ytterdörr samt fönster för naturligt ljusinsläpp. Härifrån tar ni er även in i husets källare, där en vinkällare lämpligt placerats.

Allrum

En trappa upp finns ett perfekt rum för ro. Slappna av framför eldstaden eller lägg dig i hängmattan på balkongen - utsikten över de rogivande omgivningarna kan avnjutas både inne och ute. På golvet ligger ekparkett; väggarna är vita. De stora fönstren samt takfönstren ger gott om ljusinsläpp och takhöjden ger en fantastisk känsla av rymd.

Sovrum 4/Sängkammare

En sobert grå ton, som minner om klipporna utanför, återfinns på fondväggen i sovrummet och bryter mot de i övrigt vita väggarna. Ekparketten på golvet ger en varm känsla. God förvaring finner ni i skjutdörrsgarderober med dörrar i vitlaserad ek (laminat) och utrymme finns även för byrå, bokhylla eller liknande.

Badrum

Lite lyxig känsla erhålls genom bubbelbadkar och handdukstork, båda i vitt, liksom både kakel, klinker, kommoden med handfatet och sanitetsporslinet. I taket ovan badkaret sitter snyggt infällda spotlights i en helkaklad ramp. Varför inte ta ett bad och släppa dagens stress?

Sovrum 3

En glad turkos färg på väggarna mot ekparkett (laminat) ger en inbjudande känsla i detta trevliga rum. Perfekt för barnen! En läcker detalj är den inbyggda "stjärn"belysningen ovanför sängen! Två inbyggda garderober hanterar kläder och kanske sänglinne. Fönstret släpper in naturligt ljus.

Sovrum 4

Ytterligare ett bra tonårsrum av god storlek. Tonårssängen ryms väl, tillsammans med exempelvis skrivbord, byrå och kanske en bokhylla? Detta rum har även en mindre klädkammare samt en häftig sovalkov inbyggd i väggen. Gott om utrymme alltså!

Ett underbart hus med själ, byggt i harmoni med naturen på ett avskilt läge utan insyn! Placerat invid ett naturreservat med berget som ryggrad har det charmiga huset byggts till och ut i omgångar. Idag erbjuder det närmare 150 kvm boyta, fördelat på två plan. En altan med trädäck följer huset i tre solbenägna väderstreck samt erbjuder en vy över ängarna mot havet i fjärran. På övre plan finns en balkong och i trädgården en ljuvligt belägen liten oas, där utemöbler finner sin naturliga plats. 4 sovrum och två allrum för familj och gäster njuta av och i. Välkomna till ett alldeles, alldeles underbart hem.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1945 ombyggt 1989 och 1992

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 mars 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 55 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Zink
Utv. plåtarbete: Zink

Övrigt

Trä-däckade altandäck i lite olika etageföljer huset och berget det ligger på. Här erbjuds möjlighet att fånga solen från både altandäck och balkong i alla väderstreck utom det nordliga! Sist, men inte minst, erbjuds en ljuvliga oas, skyddad av trästaket, i ena hörnet av den gräsbelagda delen av trädgården.

Fastighetsbeteckning

Tumlehed 1:21

Övriga byggnader

Förråd för cyklar, mopeder o dyl invid uppfarten till huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 500 kr
VA: 12 500 kr
Väg, samf: 800 kr
Försäkring: 4 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

VA-kostnad inkluderar kostnad för sophämtning och tanktömning (septitank 3 m3). Hushållsel ingår i uppvärmningen.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 413 000 kr, varav byggnadsvärde 1 140 000 kr

Summa pantbrev

3 504 900 kr

Tomt

Areal: 1 154 kvm
Tomttyp: Kuperad och trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar, kuperad, tomt med klippor och berg i dagen.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Tumlehed GA:1
Last & Förmån, Officialservitut: Väg

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Torslanda Tumlehed

Tumlehed är något av en lite okänd pärla i Torslanda! Området har blandad bebyggelse med radhus, friliggande villor och lägenheter. Det ligger lite lantligt men ändå när till allt vad Torslanda har att erbjuda i form av närservice och barnomsorg! Här har ni strövområden och grönskande natur inpå knuten.

Barnvänliga Tumlehedsbadet erbjuder en liten sandstrand och en brygga. Önskar man lite mer avskildhelt är det bara att promenera ut på de omgivande klipporna kring Strömsund. Här finns även en liten småbåtshamn där det finns goda möjligheter att få en båtplats, åtminstone för en mindre båt.

Kommunikation

Närmaste busshållplats: Hornkammsgatan, ca 1 km bort.
Buss: Gul Express
Alternativ busshållplats: Skra Bro (pendelparkering).
Buss: Svart Express går hela vägen in till Göteborgs Centralstation

Närservice

Närservice: Willy's matbutik alternativt Hemköp vid Torslanda Torg där ni även finner frisör, restaurang, café och gym. Därutöver finns Amhults centrum lite längre bort. Här finner ni ett bredare utbud, vilket inkluderar bland annat ICA Maxi, klädbutiker, banker, restauranger, systembolag etc.

Parkering

Plats för 3-4 bilar vid huset.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
2,1 km
Hjuviks Fisk
2,7 km
Köpcentrum & Gallerior
Amhult centrum
3,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Österröd F-3
1,4 km
Förskola Torslanda Hästeviks Väg 10
2 km
Grundskolor
Österröd F-3
1,4 km
Kastanjeskolan
1,9 km
Gymnasium
MoveIT Gymnasiet
2,1 km
Banker
Handelsbanken Torslanda
3,3 km
Nordea Bank AB
3,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Torslanda Golfkrogen
4,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Torslandahallen
2 km
Torslandahallen/ Torslanda idrott
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte