Falkebohöjden 13

Bilder

  • Såld!
  • Fantastisk rymd och utsikt från övre plan
  • Öppen planlösning mellan kök och allrum
  • Stilrent kök med mycket förvaring
  • Välkommen!
  • Detaljbild

Falkebohöjden 13 , Torslanda - Andalen , Göteborg

Härligt parhus i barnvänligt område med närhet till skolor, dagis, idrottsanläggning och all tänkbar service nere i Amhult. 123 kvm med två allrum och tre sovrum. Stort kök och härlig uteplats med utsikt över Torslanda.

123 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 216 kr Inkl VA och kabel-Tv (inkl obl tillägg 155kr för VA)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
123 kvm
Våning:
Byggår:
2004
Driftskostnad:
887 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

123 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Redan i hallen möts ni av det stilrena tema som karaktäriserar detta underbara hus. Rymligt och välkomnande med ljusa väggar. Vid dörren ligger det praktiskt klinker som därefter övergår i ekparkett, som är genomgående i hela huset. Ett fönster från golv till tak släpper in ett fantastiskt ljus och i dörren sitter ett dekorativt runt fönster.

Kök

Stilrent kök och en arbetsdel som är upplyst av infällda spotlights. Inredningen är smakfull i en ljus grå nyans med ett stilrent kakel i neutrala toner. I utrustningsväg finns här en spis med häll och dubbla ugnar, fläkt, kyl och frys, diskmaskin samt en infälld micro i en bekväm höjd, allt i ett rostfritt utförande (all maskinell utrustning från Electrolux). Framför ett fönster ryms en härlig matplats med utgång till den stora altanen (byggd-09) som bjuder på en fantastisk utsikt över Torslanda. Här är det insynsskyddat och med en tomt som löper runt huset så finns det utrymme för en studsmatta till barnen.

Allrum

I ena hörnet går det stora fönster från golv till tak, vilket ger rummet karaktär och bidrar med ett fantastiskt ljus. Att det även finns utrymme för en soffhörna gör det till ett mycket socialt rum där man kan laga mat, se på TV, läsa läxor och umgås med familj och vänner.

Vardagsrum

Välkommen upp till övervåningen och det fantastiska ljusinsläpp som ges. Nästan fyra meter till taket i bortersta delen av rummet och stora fönsterpartier som släpper in ett fantastiskt ljus. Tack vare husets höga läge bjuds man på en slående vy över Amhult mot havet. Vid horisonten kan man under klara dagar se Långedrags Värdshus. Parkettgolv och vita väggar, varav en snygg fondvägg. I vardagsrummet finns även plats för arbete / kontor eller möjlighet att bygga ett extra rum då det är en naturlig delning av rummet. För mysiga stunder installerades en kamin( -11). Från vardagsrummet nås den stora balkongen med trätrall och ett snyggt räcke delvis i glas. Här kan man njuta av solen fram till kvällen och den hänförande utsikten över trädgårdsstadens takåsar och Amhult mot havet. Skulle solen bli alltför stark finns en skyddande markis i grafitgrå med kritstrecksränder som väl matchar fasaden. (installerad -08)

Sovrum

Tre stycken rymliga sovrum, varav ett ligger på bottenvåningen. Det som ligger på bottenvåningen har parkettgolv och vita väggar. Mycket gott om förvaring i tre enkelgarderober och en dubbelgarderob. Det första sovrummet på övervåningen har parkettgolv, två vita väggar och två väggar i grått med ett diskret mönster. Härligt ljusinsläpp från tre fönster som sitter placerat i hörnet av rummet. Husets fria läge gör att det bjuds det på en fin vy över ett grönskande område. Bra förvaring finna även här och rummets takhöjd gör att utrymmet över garderoberna också rymmer mycket saker. Det andra sovrummet har parkettgolv, två vita väggar samt två väggar med ett diskret mönster. Takhöjden ger en mycket luftig känsla. Förvaring i fyra garderober. Två fönster släpper in ljus och det är en fin vy över den lugna gården.

Badrum

Bottenvåningens badrum har klinkergolv i vitt med behaglig golvvärme och gråmelerade kaklade väggar med en diskret bård. Duschhörna, toalett, tvättställ, spegelskåp och ett litet fönster som bidrar med naturlig vädring. Stilrent badrum på övervåningen med klinkergolv i naturtoner och ett beigemelerat kakel med en smal bård. Även här är det golvvärme. Badkar, toalett, tvättställ med en lite längre kommod i björk, en spegel upplyst av spotlights och ett skåp.

Tvättstuga

Mycket praktisk med våtrumsmatta och vitmålade väggar. Bra arbetsytor med en rostfri ho och ett vitt kakel ovan. På väggen sitter det tre vita skåp. Vid behov finns det utrymme för hyllor på den motsatta väggen. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare samt ett torkskåp. Allt från Electrolux och installerat -04.

Ett bekymmersfritt boende med alla fördelar med att bo i villa, men man slipper många av nackdelarna då föreningen står för det yttre underhållet av fastigheten. Detta parhus är mycket påkostat och det ligger väldigt bra i ytterkanten av området. Mycket barnvänligt med en lugn återvändsgata, utan genomfartstrafik. Alla husen på gatan hör till föreningen och gästparkeringen ligger i början av området, så de enda som kör här är en del av de boende. Det höga läget på kanten av höjden gör hela huset insynsskyddat och man har en vacker ostörd vy över Amhult mot havet där man kan se båttrafiken på farleden. Modern funkisarkitektur med mycket karaktär, här är det genomgående raka linjer, högt i tak, ljusa färger och stora fönster. Nedanför huset ligger en gångväg som leder till Torslandavallen, Torslanda Torg och Amhult dit man går på några minuter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

6 216 kr Inkl VA och kabel-Tv (inkl obl tillägg 155kr för VA)

Driftskostnad

10 644 kr/år

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen.

Andel i föreningen

6,40569%

Andel av årsavgiften

6,40568%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

BR-Parhus

Byggnadsår

2004

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, vattenburet system

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Röd 24:1

Övriga byggnader

Förråd

Övrigt

Under 2012-2013 gjordes det en omfattande uppfräschning av husets exteriör för att göra huset än mer underhållsfritt.
Entrétaket på framsidan byggdes nytt.
Balkongen på baksidan: all takpanel byttes ut, överliggare och liggande ribbor utbytta mot aluminium. Ny plåtkonstruktion installerades för att få balkongen tät undertill.
Drivvattenbläck installerades på ytterpanelen.
Hushörnen (tidigare i plywood) utbytta mot lackerad plåt.
All utvändigt trä är ommålad under sommaren 2013 och allt dåligt trä är ersatt på både hus och förråd.

Förening

Namn

Brf Skyttepaviljongen

Om föreningen

Föreningen har totalt 17 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten. Förvaltas av Riksbyggen. Inga planerade avgiftshöjningar/sänkningar. Inga planerade renoveringar/förbättringsarbeten inom föreningen. Har upprättad underhållsplan. Två parkeringsplatser ingår till vardera lägenhet. 4 st gästparkeringar finns i området.
Andrahandsuthyrningar kräver styrelsens godkännande. Föreningen står för allt underhåll av el och frånluftsvärmepannan. Inga restriktioner för husdjur.

I månadsavgiften ingår bla snöröjning, gatubelysning och allmäna områden

Kontaktperson

Ordförande

Telefon

031 13 09 91

Viktiga dokument

Om området

Torslanda - Andalen

Torslandas nya centrum har mycket att erbjuda i form av klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger och ICA Maxi.

Skolor och Barnomsorg:
Amhultsgården (förskola och skola) som ligger på Amhults Byväg 10, 423 55 Torslanda. Tel: 031-366 55 40, lena.johansson@torslanda.goteborg.se
Familjedaghem Centrum, Amhults Torg 7 tel: 031-3664985, 0707-279655.
Familjedaghem Norr, Amhults Torg 7 tel: 031-366 55 0, 0702-0487221.
Familjedaghem Söder, Amhults Torg 7 tel: 031-3665320, 0706-599055 Skutehagen F-6 Skutehagsvägen 100 423 38 Torslanda Tfn: 031-366 5312.
Familjedaghemmen tar emot barn i sina förskoleklasser från stadsdelens förskolor. I år 4 tar dem emot elever från Hjuviksgården samt Hällsviks Bycenter. Sedan överlämnar de elever inför år 7 till Nordlyckeskolan. Nordlyckeskolan 7-9 ligger på Skyttepaviljongens Gata 25, 423 36 Torslanda. Tel: Exp, 031- 366 54 61.

Kommunikation

Buss 24: Hjuvik - Lilla Varholmen - Eketrägatan - Nils E Term (och omvänt)
Lila Express: Skepplanda - Älvängen - Nödinge - Göteborg - Torslanda (och omvänt).

Närservice

På Torslanda Torg finns ett bibliotek och i Amhult finns kulturhuset Vingen. Där erbjuds digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler samt en konst- och utställningsgrupp. Amhults centrum erbjuder även samlingslokaler, café och restaurang samt replokal med inspelningsstudio.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Maxi ICA Stormarknad
640 m
Åsas Livs AB
1 km
Köpcentrum & Gallerior
Amhult centrum
640 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Amhultsgården Förskola
520 m
Förskola Torslanda Idrottsväg 17 B
550 m
Grundskolor
Amhultsgården Förskola
520 m
Nordlyckeskolan
520 m
Gymnasium
MoveIT Gymnasiet
550 m
Universitet & Högskolor
Göteborgs Tekniska College AB - GTC
4,7 km
Banker
Handelsbanken Torslanda
740 m
Nordea Bank AB
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Torslanda Golfkrogen
1,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Torslandahallen
640 m
Torslandahallen/ Torslanda idrott
640 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Christine Löfgren eller Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte