Gamla Tumlehedsvägen 5

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till bords i det ljusa, rymliga köket
  • Härligt ljusinsläpp och plats för umgänge
  • Stora fönster, men ingen insyn, bara rofylld vy
  • Badrummet har komforten som underlättar
  • Slå er ner på balkongen! En filt är bra på vintern

Gamla Tumlehedsvägen 5 , Torslanda Tumlehed , Göteborg

En ljus och inbjudande hall leder er in i en väl planerad lägenhet som väntar på sin ny familj. Sovrum av god storlek, inbjudande vardagsrum och balkong samt både badrum och gäst-toalett. Generöst ljusinsläpp i alla rum samt det fina läget nära service, skolor och kommunikationer gör den till ett attraktivt boende.

99,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 597 kr inkl värme, VA ,kabel-TV (basutbud) & bredband (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
99,5 kvm
Våning:
2
Byggår:
1966
Driftskostnad:
516 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

99,5 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Möblerbar och rymlig med hela 6 inbyggda garderober, varav två med skjutdörrar i spegelglas. Ytterligare möjligheter till avhängning på väggen. Vita väggar, varav en med tilltalande dekortext, praktisk och snygg antracitgrå klinkerliknande plastmatta på golvet.

Kök

Generösa förvaringsmöjligheter och vinkelformad planlösning möjliggör både matlagning, bakning och umgänge i köket. Naturligt ljus från ett stort fönster gör det än mer inbjudande. Matbord med plats för minst 6-8 personer fungerar har sin givna plats. Vita skåpsluckor, vitvaror i vitt (äldre) diskbänk med två vaskar samt arbetsbänk i granitliknande laminat. Köket har sett en några kockar komma och gå; kanske dags för en ansiktslyftning här och där? Vita väggar och ek-laminat på golvet.

Sängkammare

Innanför köket finner ni det största sovrummet vilket idag används som sängkammare, men vilket likaväl skulle kunna brukas som matsal, bibliotek eller arbetsrum. Kanske en kombination är vad som skulle passa er? Underbart mjuka nougat, guld och silver pryder väggarna på tapeten med liljor vilken matchas av en vit vägg där två inbyggda dubbelgarderober erbjuder förvaring. Mellan garderoberna finns en nisch vilken ger rummet karaktär och som kan nyttjas på valfritt sätt. Stora fönster partier utan insyn ger rogivande utsikt utan insyn.

Badrum

Väl disponerat med fräscht vitt kakel samt klinker får ni möjlighet att matcha med handdukar och andra tillbehör i de färger ni tycker om. Generöst dusch-utrymme med vägg i klarglas och fönster utan insyn. Vill man så kan naturligtvis dusch-utrymmet istället med ett badkar för lite vardagslyx. Vägghängd toalett, handfat och kommod i vitt samt handdukstork. Uttag för tvättmaskin/tumlare.

Vardagsrum

Lätt att möblera, välkomnande och ljust med ett härligt fönsterparti samt en tapetserad svart fondvägg som skapar djup mot i övrigt vita väggar. Ekparketten på golvet bidrar till helheten. Den som vill skaffar en soffa där alla får plats - både familj och vänner; utrymme finns kvar för TV-bänk och/ eller bokhyllor samt arbetshörna med skrivbord. Eller kanske en läshörna? I anslutning till fönsterpartiet hittar ni utgången till den inbjudande balkongen. På det trevliga trä-däcket kan ni placera en mindre soffa och bord. Inglasad som den är är det bara att ta med filten ut om det är kyligt. Förberett för installation av infravärme/ elektriskt ljus.

Sovrum 2

Av god storlek passar rummet gammal som ung. För närvarande bor här en liten prins bland ljusblå väggar och praktisk ek-laminat på golvet. En tonårssäng får plats liksom ett skrivbord och kanske en bokhylla, eller en myshörna med kuddar, kanske?

Sovrum 3

Det är inte svårt att gissa att det bor en prinsessa i detta sovrum! Jordgubbsglass-färgade väggar kompletteras av ett ljust plastgolv varpå ni kan placera både stor och liten säng, förvaringsmöbler som byrå och garderober och kanske ett skrivbord? Rummet är av samma goda storlek som sovrum 2 där prinsen bor.

Gäst-toalett

Visst är det praktiskt med en gäst-toalett? Om ni är fler i familjen, eller som tillmälet indikerar, när ni har gäster så finns det två bekvämlighetsinrättningar att nyttja. Här finner ni en toalett, handfat i vitt placerat i en kommod i furu och ett litet överskåp i samma material med infälld spegel.

Belägen i ett naturnära och barnvänligt område med närhet till grönska, lekpark, skola och sevice, inklusive mat- och fiskbutik på Torslanda Torg finner ni här en rymlig lägenhet. Generösa fönsterpartier ger ett genomgående vackert ljusflöde i hela lägenheten. Med tre sovrum, badrum och gästtoalett finns plats för familjen!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 597 kr inkl värme, VA ,kabel-TV (basutbud) & bredband (basutbud)

Driftskostnad

6 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 600 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Försäkring är individuell. Stäm av med ditt försäkringsbolag

Andel i föreningen

0,74867%

Andel av årsavgiften

0,74867%

Reparationsfond

2646 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 november 2010
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Tvättstuga och förråd i samma hus i markplan.

Fastighetsbeteckning

Torslanda 36:31

Övrigt

Inglasad balkong med trä-däck och plats för sittmöbel och bord i perfekt västerläge!

Förråd på ca 6 kvm i markplan + ett s.k. "matförråd" om ca 1 kvm.

Parkeringsplats kostar 150 kr/ månad, garageplats 300 kr/ månad.
Separat kö. Kontakta föreningen för mer information.

Förening

Namn

HSB Brf Prästgården

Om föreningen

En välskött bostadsrättsförening i trivsamt område nära service, kommunikationer och elljusspår. Fastigheterna stamrenoverades 2005 och samtliga lägenheter försågs med nya badrum via föreningens försorg. PEAB utförde arbetet.

TV: Digital-tv via Telia - ett grundutbud - ingår i månadsavgiften.
Internet: Via (Telia) fiber (i månadsavgiften ingår bredband upp till 10 mb/s) möjligt utöka till 100 Mbit/s mot en kostnad.
Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-6 kvm vilket finns i husets markplan.

Tvättstugor (inklusive mangel) finns i hus nr 5 och 6 . Det finns cykel-förråd, barnvagnsförråd, källarförråd och samlingslokal.

Föreningen disponerar över 134 p-platser samt gäst-p-platser med automater.
Garageplats (400 kr/ månad). Separat kö.
Parkeringsplats (200 kr/ månad). Separat kö.

Enligt uppgift från föreningens kassör 2014-01-31 planeras utbyte av fönster till 3-glas med start under hösten 2017. Medel finns budgeterade, höjning av månadsavgifterna gjordes senast i oktober 2013. Ytterligare höjningar ej planerade för närvarande. Nästa OVK är planerad till 2020/2021.

Nya medlemmar i föreningen skall besöka expeditionen för att träffa föreningens representanter.

Läs mer på föreningens hemsida: hsb.se/goteborg/prastgarden

Antal lägenheter

174

Antal lokaler i föreningen

2

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Medlemsskap i föreningen kräver inbetalning av 825 kr till HSB fördelat på:
Andelsavgift 500 kr (återbetalas vid utträde ur föreningen)
Medlemsavgift 300 kr (per år)
25 kr administrativ avgift

Om området

Torslanda Tumlehed

Tumlehed är något av en lite okänd pärla i Torslanda! Det ligger lite lantligt men ändå när till allt vad Torslanda har att erbjuda i form av närservice och barnomsorg! Här har ni strövområden och grönskande natur inpå knuten.

Barnvänliga Tumlehedsbadet ligger här med en liten sandstrand och en brygga. Önskar man lite mer avskildhelt är det bara att promenera ut på de omgivande klipporna kring strömsund. Här finns även en liten småbåtshamn där det finns goda möjligheter att få en båtplats ( i alla fall för en mindre båt).

Buss 21 går från hållplatsen Hornkamsgatan och sträcker sig mellan Torslanda - Eketrägatan - Centralstationen (och omvänt).

Närservice

En kort promenad och ni når Torslanda torg med matbutik, konditori, café, gym och diversen småbutiker. Köpcentrum i Amhult ligger några kilometer bort och där finns ett bra utbud, t ex. ICA Maxi stormarknad, banker, caféer, restauranger, el-och telebutik, sportbutik bland andra.

Parkering

Parkeringsplats kostar 150 kr/ månad. Separat kö, ansökan hos föreningen.
Garage kostar 300 kr/ månad. Separat kö, ansökan görs hos föreningen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
1 km
Maxi ICA Stormarknad
1,6 km
Köpcentrum & Gallerior
Amhult centrum
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fyren Förskoleklass Fritidshem Optimisten
300 m
Österröd F-3
330 m
Grundskolor
Österröd F-3
330 m
Kastanjeskolan F-9
410 m
Gymnasium
MoveIT Gymnasiet
610 m
Universitet & Högskolor
Göteborgs Tekniska College AB - GTC
4,9 km
Banker
Handelsbanken Torslanda
1,7 km
Nordea Bank AB
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Torslanda Golfkrogen
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Torslandahallen
600 m
Torslandahallen/ Torslanda idrott
600 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte