Hamnbergsvägen 55C

Bilder

  • Såld!
  • En stjärna på havet. Välkomna till Källö-Knippla
  • Brf Brygghuset. Läget, läget, läget
  • Tibro-kök. Måttanpassad förvaring och granitbänk
  • Hjärterum med plats för matlagning och umgänge
  • Skärgårdsmiljö à la bäst-kusten!

Hamnbergsvägen 55C , Källö-Knippla , Öckerö

Er alldeles egna saltvattenspärla i den vackra norra skärgården! Två rum och pentry-kök från välrenommerade Tibro i perfekt kvadratsmart planlösning och uteplatser i två vädersträck för soligt läge hela dagen. En dryg timma ifrån Göteborg har ni ett litet himmelrike på jorden. Kom ut och njut!

28 kvm

Månadsavgift:
1 550 kr inkl VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
28 kvm
Våning:
1
Byggår:
1960
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Boarea

28 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Från den härliga loftgången utanför, med utsikt över Kattegatt, kommer ni in i den ljusa och trevliga entréhallen. Avhängningsmöjligheter finns på väggen och dubbelgarderober i vitt tar hand om förvaring av både kläder och diverse annat behövligt. Vita väggar och ekparkett på golvet används genomgående i hela lägenheten.

Sovrum

En våningssäng är en klok uppfinning! Här inne sover två personer på höjden i var sin 80 cm säng, med möjlighet till viss förvaring undertill. Ljusinsläpp från fönster ut mot loftgången och havet.

Badrum

Allt ni behöver och med stil. Dusch-hörna med klarglas för kroppsvård, handfat i kommod av ek samt sanitetsporslin i vitt. Helkaklade väggar i klassiskt vitt får sällskap av ett smakfullt klinkergolv i antracit.

Kök

Ett pentry-kök kan faktiskt se ut så här! Vita köksluckor, arbetsbänk i mörkt grå granit och vitvaror i rostfritt som "tänker själva". Genomtänkt in i minsta detalj, med förvaring och arbetsytor som gör matlagningent rolig. Måltiderna avnjuts med fördel i eftermiddags/kvällssolen på balkongen och varför inte inta morgonkaffet på den delade uteplatsen i loftgången? Utsikt mot Kattegatt ingår!

Vardagsrum

Här finns hjärterum och med exempelvis ett klaffbord, en bäddsoffa och några extra stolar så finns det plats att duka upp för flera att både umgås och sova över. När vädret bjuder in kan ni ta med gästerna ut på balkongen och duka där istället. Lite trångt blir det kanske, men vilken underbar miljö att vara tillsammans i! Vyn över hamnen, den gemytliga bebyggelsen på ön och Skagerak i bakgrunden. Kan det bli bättre?

Er alldeles egna saltvattenspärla i den vackra norra skärgården! Två rum och pentry-kök från välrenommerade Tibro i perfekt kvadratsmart planlösning och uteplatser i två vädersträck för soligt läge hela dagen. En dryg timma ifrån Göteborg har ni ett litet himmelrike på jorden. Kom ut och njut!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

1 550 kr inkl VA

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 4 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Ungefärlig kostnad baserad på en förbrukning av ca 1500 kWh/ år. I uppvärmning ingår hushållsel.

Andel i föreningen

10%

Andel av årsavgiften

10%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960 Totalt ombyggt 1990

Uppvärmning

Direkt El

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Fastigheten består av en äldre byggnad som är ett fd is-hus, vilken byggdes om i sin helhet 1990. Samtliga lägenheter renoverades 2007, inklusive helkaklade badrum, golv i ekparkett samt målning av samtliga väggar.

Fastighetsbeteckning

Knippla 1:111

Övrigt

Lägenheten har en privat balkong med läge in mot hamnen, varifrån Skagerak kan skönjas.

Förening

Namn

Brf Brygghuset

Om föreningen

Brf Brygghuset är en liten trevlig förening med endast 9 medlemmar.
Förvaltningen sköts av NSR AB (Nils Stenberg Revision AB)
Föreningen är obelånad.
Taket är nyligen reparerat liksom fönster och dörrar på våning 3. Motsvarande renovering på våning 2 samt målning av fasaden är planerad att genomföras inom de närmast 3 åren, dvs före utgången av 2017.
Till de gemensamma utrymmen som delas av medlemmarna hör bland annat loftgången varifrån man har utsikt över Kattegatt.

Om området

Källö-Knippla

Knippla är den av öarna i Öckerö Kommun som sist blev befolkad. 1778 är det första år som man med säkerhet vet att det bodde folk på Källö, vid norra udden. Efter ytterligare några år hade flera personer flyttat till ön och byggt hus på Knippla, familjerna som från början bosatt sig på Källö flyttade även de till Knippla. Det var den stora sillperioden i slutet av 1790-talet som lockade folk att bosätta sig här. När sillperioden hade sin höjdpunkt 1809 var den bofasta befolkningen omkring 80 personer.
Knipplebor kallas för Knotar eller "Knoda" som de själva säger. Knot är en fisk som finns längs Europas kuster på sandbottnar ned till 140 m djup.

Kommunikation

Källö-Knippla ligger i Öckerö kommun och är en av kommunens 10 öar. För att ta sig till Källö-Knippla åker man två färjor. Den första färjan går från Lilla Varholmens färjeläge på Hisingen till Hönö Pinan. Från Hönö åker man vidare över Öckerö och Hälsö för att komma till Burös färjeläge, varifrån färjan till Nordöarna går. Restid från Göteborg centrum är ca 1,5 timma.

Närservice

Mat handlar ni i Coop matbutik; vill ni äta mat ute finns pizzeria samt restaurang Brygghuset. Därutöver finns bibliotek (i anslutning till Coop). Fiskvagn samt en grönsakshandlare gör också regelbundna besök på ön (säljarens information).
Självklart finns ett flertal badplatser på ön. Därutöver erbjuds möjligheter till fiske, en fotbollsplan, lekplatser, minigolf samt tennis.

Parkering

Sommarparkering (april-oktober) kostar ca 950 kr (säljarens information).
Vintertid finns i allmänhet möjlighet att ställa bilen nere i hamnområdet utan kostnad.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Handelsföreningen Centrum Ekonomisk förening
140 m
Coop Nära
140 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Stuvövägen/Hälsö Daghem Förskola Fritidshem
1,5 km
Solhagen/Västergårdsvägens Daghem Förskola Fritidshem
2,2 km
Grundskolor
Hälsö Skola
1,7 km
Västergårdsskolan
2,1 km
Banker
Swedbank
4,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Västergårdsskolan
2,1 km
Öckerö Idrottshall/Ishall
3,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte