Mosskullestigen 11A

Bilder

  • Mosskullestigen 11A längtar efter sin nya ägare!
  • Utmärkt läge! Etablerat, grönt, tryggt villaområde
  • Fönsterplats vid köksbordet!
  • Grovköket är genomtänkt och har egen ingång
  • Kök i allmogestil - lätt att arbeta och trivas i

Mosskullestigen 11A , Torslanda Tumlehed , Göteborg

Ett underbart boende för ung eller äldre, som vill bo i ett etablerat villaområde i Tumlehed. Ett välskött en-planshus om 110 väl disponerade kvm och uterum på hela 24 kvm. Därtill får ni en stor lättskött trädgård samt ett rejält garage med förråd. Kanske ni vill ha ett hobbyrum där? Dubbelparkering har ni på infarten!

110 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
110 kvm
Biarea:
58 kvm
Tomtarea:
1 101 kvm
Byggår:
1987
Driftskostnad:
1 952 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

110 kvm

Biarea

58 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Spis, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin och kakel. Äldre men fungerande maskinpark.

Badrum

Badkar och sep. Dusch, WC, tvättställ, kakel, golvklinkers och fönster.

Grovkök

Tvättmaskin (2013), torkskåp (äldre), tvättbänk med ho och städskåp.

Ett underbart hem för gammal som ung! I detta välbyggda en-plans hus med tillhörande generös och lättskött trädgård finner ni ett bekvämt boende som passar alla generationer. Det ljuvliga uterummet på ca 24 kvm i västerläge nyttjar man gärna långt in på hösten. På verandan bredvid kan man njuta en kopp kaffe eller saft och bulle i solen. I garaget med vidbyggt förråd finns gott om utrymme för förvaring eller plats för den händige att syssla med sin hobby; om man nu inte använda garaget till bilen!

Entré: Redan i den möblerbara hallen infinner sig en välkomnande känsla. Här ligger en snygg och praktisk natursten i diskret grå-beige ton på golvet, vilken matchas av en tapet som har en milt nougatfärgad botten med ett medaljongliknande mönster. En inbyggd dubbelgarderob samt en vägghängd hylla och hängare erbjuder förvaringsmöjligheter.

Hall: Hallen öppnar upp in mot köket genom ett valv åt vänster, till vardagsrummet genom en valv-formad öppning rakt fram. Till höger leder hallen ner till badrummet, sängkammaren och sovrum 2. På väggarna finner ni samma tapet som i entrén, på golvet ligger ett snyggt och lättskött laminatgolv i ljus och trevlig asp, i taket sitter vitlaserad furu. Ett härligt ljusinsläpp kommer från vardagsrummet genom två valv-formade "fönster" av tegelliknande material i gräddvitt.

Förråd: Till höger i hallen ligger ett förråd för diverse förvaring. Här inne finns även husets FTX-luftvärmepump (av märket BACHO) vilken försörjer huset med dess uppvärmning.

Vardagsrum: Husets bästa rum! Ljuset strömmar in från fönster och balkongdörr i västerläge med den vackra trädgården utanför, liksom verandan och det underbart generösa uterummet. Här umgås man gärna! Ett stort matbord med plats för ca 8-10 personer i ena änden av rummet. I den andra kanske ni vill ha en riktigt generös soffa där familj och vänner kan sitta och spela spel eller titta på TV tillsammans? En TV-möbel ryms liksom en bokhylla eller två. Låt ert eget tycke och smak bestämma hur ni vill ha det. Känner man sig frusen en kväll blir braskaminen i gräddvit glaserad keramik den bästa vännen! En värmekälla som inte bara är trevlig att se på utan vilken även ger fantastisk mysfaktor. På väggarna sitter en ljus tapet med ett diskret mönster; bakom kaminen sitter matchande crème-färgad "tegel". På golvet här inne ligger ett lättskött laminatgolv i bok; taket är vitt.

Uterum: Här vill man vara - jämt! Duka upp till midsommarfesten, kräftkalaset eller varför inte ställa fram julbuffén här ute och låta gästerna hämta sina delikatesser här innan de slår sig till bords inne vid matsalsbordet invid kaminen eller i soffan? De ca 24 kvm som uterummet erbjuder vill inbjuder till att nyttjas så mycket som möjligt. Är det sol ute så kanske man förflyttar sig till den trevliga verandan intill. Ett annat alternativ är naturligtvis att gå vidare ut i trädgården.

När ni följer hallen, som löper parallellt med vardagsrummet, kommer ni till sängkammaren, sovrum 2 samt till det rymliga badrummet.

Sovrum 1 (sängkammaren): Fönster i västerläge släpper in ett behagligt ljus från trädgården, vilket lyser upp det trevliga rummet. Här inne får ni plats med en dubbelsäng, byrå eller bokhylla. För den som önskar finns möjlighet att sätta in ytterligare garderober utöver den inbyggda dubbelgarderoben i vitt. På golvet ligger ett ljust laminatgolv i asp, vilket matchas av en mjukt crème-färgad tapet med ett diskret blommönster på väggarna. Taket är vitt.

Badrum: Ljus och trevligt, helkaklat i vitt med en blekgrå marmorering. Ljuset kommer från ett stort frostat fönster som sitter över badkaret och släpper in naturligt ljus från öster. Ett stort utrymme för dusch, med skjutdörr i glas. Sanitetsporslin och kommod i vitt med spegelglas över handfatet.

Sovrum 2: Ett något mindre sovrum som får vackert ljus in från fönstret i öster. Säng av enkelmodell fungerar utmärkt och plats blir över för t ex. ett skrivbord med bokhylla ovanför. Kläder och annan förvaring finns det plats för i den inbyggda dubbelgarderoben. Golvet här är detsamma som i sängkammaren, men den diskret mönstrade tapeten på väggarna går här i dimgröna toner istället.

Kök: Så är det dags samlingspunkten i alla hem - köket! Också i detta hem är köket en naturlig knytpunkt där man gärna är. Det ljusa trevliga köket bjuder in till både matlagning, bak och samtal vid matbordet vid fönstret österläge. Ett matbord med plats för ca 4-6 personer står väl placerat vid fönstret i österläge och det finns goda förvaringsmöjligheter i de vitlaserade köksskåpen i allmogestil. Köksbänken är i praktisk och tålig vit melanin med en snygg och tålig list i lackad bok. Från fönstren ser ut ni ut över entrén utanför huset likväl som garaget och uppfarten. Väggarna bär ljus tapet med diskret mönster i ljust grått, på golvet ligger ett trevligt och lättskött laminatgolv i ek. Taket är laserad furu bidrar till den hemtrevliga känslan.

Grovkök/ Tvättstuga: Från köket leder en dörr ut till grovköket. Det även finns en separat ingång utifrån, via en liten farstukvist i trä. Här inne ligger ett praktiskt klinkergolv i vitt och himmelsblått på golvet; på väggarna sitter en tapet vars söta mönster tar upp de blå inslagen i klinkergolvet. En praktisk ho med tillhörande diskbänk samt en avställningsbänk i vit melanin med list i bok underlättar vid hanteringen av vardagsbestyren. Tvättmaskinen från Electrolux (2013) är till god hjälp och dessutom finns här ett torkskåp (ElectroHelios, äldre). Varmvattenberedaren (JASPI, äldre) är också den placerad här. Två stycken enkelgarderober ger utrymme för förvaring av t ex städmaterial och sänglinne.

Gästtoalett: Detta mindre, helkaklade badrum i ljust grått med vit mindre klinker på golvet erbjuder handfat och sanitetsporslin i vitt.

Sovrum 3: Ett mindre sovrum med fönster mot öster där ni kan placera t.ex. en enkelsäng och skrivbord; kanske med en bokhylla ovanför? Till förvaring av kläder finns en dubbelgarderob i vitt. På golvet ligger samma ljusa trevliga laminatgolv som i övriga sovrum, på väggarna sitter en ljus tapet med ett diskret blommönster i blekt rosa/grönt mot en crèmefärgad botten.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1987

Uppvärmning

FTX - från-och- tilluftsvärmepump

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft, FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 oktober 2013
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong hålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Altan

Fastighetsbeteckning

Tumlehed 2:219

Övriga byggnader

Separat garage

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 425 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 650 kr
El: 3 175 kr
VA: 2 850 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 450 kr
Försäkring: 3 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 499 000 kr, varav byggnadsvärde 1 199 000 kr

Summa pantbrev

618 000 kr

Tomt

Areal: 1 101 kvm
Tomttyp: Anlagd trädgård

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Tumlehed GA:1, GA:12-GA:14
Förmån, Officialservitut: Väg

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Torslanda Tumlehed

Tumlehed är något av en lite okänd pärla i Torslanda! Det ligger lite lantligt, men ändå när till allt vad Torslanda har att erbjuda i form av närservice och barnomsorg! Här har ni strövområden och grönskande natur inpå knuten.

Barnvänliga Tumlehedsbadet ligger här med en liten sandstrand och en brygga. Önskar man lite mer avskildhelt är det bara att promenera ut på de omgivande klipporna kring Strömsund. Här finns även en liten småbåtshamn som erbjuder möjligheter att få en båtplats, åtminstone för en mindre båt.

Buss 21 går från hållplatsen Hornkamsgatan och sträcker sig mellan Torslanda - Eketrägatan - Centralstationen (och omvänt)

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
1,7 km
Maxi ICA Stormarknad
2,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Amhult centrum
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Österröd F-3
850 m
Förskola Torslanda Idrottsväg 17 B
1,4 km
Grundskolor
Österröd F-3
850 m
Nordlyckeskolan
1,4 km
Gymnasium
MoveIT Gymnasiet
1,4 km
Banker
Handelsbanken Torslanda
2,6 km
Nordea Bank AB
3,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Torslanda Golfkrogen
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Torslandahallen/ Torslanda idrott
1,3 km
Torslandahallen
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte