Sandövägen 24

Bilder

  • Plan tomt med sjöutsikt
  • Servitut till strandlinje och mindre brygga
  • Sjönära med optimala förutsättningar

Utgångspris

4 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Sandövägen 24 , Värmdö Norrnäs , Värmdö

Fantastisk tomt med sjöutsikt och tillgång till vatten, mindre brygga. Gällande bygglov samt strandskyddsdispens. Möjlighet till drömvilla i idyllisk skärgårdsnatur. Centralt sjöläge från både norr och söder med pendlingsavstånd både till land och till sjöss.

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
5 535 kvm
Utgångspris:
4 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Åk ut själv och titta önskas visning ring!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Rumsbeskrivning

Byggklar tomt med gällande bygglov och strandskyddsdispens. Möjlighet att bygga drömhus på Norrnäs precis vid vattnet med sjöutsikt och möjlighet till båtplats. Gällande servitut ger tillgång till både strandlinje och mindre brygga precis nedanför fastigheten. Norrnäs med sin närhet till både natur, ängar och vatten skapar möjligheter för många drömprojekt där både livsstil och livskvalitet eftersträvas. Stor potential för. Det där fantastiska permanentboendet. Ett spatiöst fritidsboende som kan nyttjas året runt. Eller något däremellan. Norrnäs är knutpunkten mellan storstad och skärgård. Med bra resvägar och kommunikationer både söderut och norrut via Rindö med bilfärja.

Strandnära fastighet i naturskön omgivning med stor potential. Idag finns gällande bygglov motsvarande drygt 1000kvm BTA med dispens för strandskydd. Arkitektfirman Arklab har drivit och utvecklat programmet för Villa Norrnäs. Läs gärna bifogade dokument och kontakta mäklaren för mer information.

Norrnäs på Värmdö erbjuder en lantlig skärgårdsidyll på fastlandet. Strategiskt beläget med goda kommunikationsmöjligheter såväl med båt som bil. Norrnäs symboliserar Värmdö med natursköna omgivningar där ängar, skot och natur har en direkt närhet till havet. Här skapas möjlighet till en lantlig skärgårdsdröm som erbjuder Dig som söker en bekväm och exklusiv livsstil på behörigt avstånd till civilisation, närservice och kommunikationer.

Fantastisk potential i attraktivt område med nästintill obegränsade möjligheter. Välkommen på visning!

Byggnad

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Fastighetsbeteckning

Norrnäs 1:57

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 206 000 kr, varav byggnadsvärde 134 000 kr

Summa pantbrev

12 000 kr

Tomt

Areal: 5 535 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Värmdö Norrnäs

Kulturlandskapet vid Norrnäs är bebyggelse- och agrarhistoriskt ett av Värmdö kommuns intressantaste områden. Med gravfälten, bebyggelselämningarna och de anslutande åkerytorna, som kan spåras ned i medeltiden, kan man här uppleva en såväl förhistorisk som medeltida bebyggelsemiljö.
Norrnäs huvudbyggnad är ritad av en av landets främsta empirearkitekter och är ur detta perspektiv en av Värmdö kommuns mest intressanta byggnadsverk.
Två gravfält med sammanlagt 70 synliga gravanläggningar, en knapp kilometer sydöst om det nuvarande Norrnäs läge, visar att gården var bebodd under järnåldern. Alldeles invid de två gravfälten finns också ett ca 120x50 meter stort område med tydliga bebyggelselämningar (3). Här finns minst 5 husgrunder och ett par terrassliknande förhöjningar som kan vara rester av förhistoriska hus. Med största sannolikhet är detta platsen för det förhistoriska och medeltida Norrnäs gårdsbebyggelse.
Gravfälten och bebyggelselämningarna ligger också i anslutning till två åkrar som kallas Norra respektive Södra Storgärdet. Troligen ryms inom dessa gärden Norrnäs ursprungliga åkrar. Någon gång under tidig medeltid infördes tvåsädet, vilket innebar att man besådde halva åkerarealen årligen medan den andra fick ligga i träda. I kulturlandskapet avspeglade detta sig i att man hade två gärden. Med all säkerhet har Norra och Södra Storgärdet vid Norrnäs sitt ursprung i medeltiden, även om de under århundradenas lopp utvidgats en del. Av intresse i detta sammanhang är också den åkeryta som ligger omkring en halv kilometer söder om Södra Storgärdet. Namnet Odlingen avspeglar att denna åker är en nyodling som skett senare än de båda Storgärdena.
Norrnäs är den enda gård i Värmdö kommun som var sätesgård under medeltiden. När den första gången fick en adelsman som ägare är inte känt men med all säkerhet var så fallet redan på 1300-talet. 1357 omnämns t ex ett riksråd vid namn Jonis Ebbeson som ägare till Norrnäs.
Att Norrnäs var en betydande gård under medeltiden framgår bl a av att dess ägare bekostade stora delar av byggandet av Värmdö kyrka och att ägarna hade patronatsrätt, d v s rätt att tillsätta församlingspräst. Dessutom anslog vid 1400-talets mitt Norrnäs dåvarande ägare, Hans Pederson Stiernsköld, hemmanet Ed till kyrkoherdebostället.
Den mest namnkunnige av Norrnäs ägare var riksrådet och Stockholms förste överståthållare Claes Fleming som på 1620-talet blev ägare till gården genom giftermål med Anna Bååt.
När Fleming kom till Norrnäs hade troligen gården redan flyttats från sitt ursprungliga läge till den plats som den har i dag. Hur bebyggelsen kan ha sett ut under 1600- och 1700-talet vet vi dessvärre inte mycket om eftersom gården brann ned i början av 1800-talet.
Norrnäs nuvarande huvudbyggnad uppfördes omkring 1820 efter ritningar av en av tidens ledande arkitekter Fredrik Blom. Beställare var den dåvarande ägaren generallöjtnant David Henrik Stierncrona. Resultatet blev en envånings slätputsad empirebyggnad under ett flackt sadeltak och med en bred kolonnförsedd arkad längs med entrésidan. På baksidesfasaden skjuter salen ut i en halvrund utbyggnad.
I slutet av 1980-talet byggdes huset om varvid såväl exteriören som interiören förändrades till vissa delar.
Från 1871 arrenderades Norrnäs av fiskeriassistenten Victor Wahlberg som 1898 också köpte gården. Mellan 1877 och 1884 bedrev Wahlberg utbildning av fiskeritillsynsmän vid Norrnäs.
Under 1900-talet har förutom jordbruk även en handelsträd,gård drivits vid Norrnäs. Därav de växthus som finns vid gården. Ett flertal ekonomibyggnader och arbetarbostäder från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet ligger också söder och sydväst om huvudbyggnaden.
Ett intressant kulturminne är den varggrop som återfunnits på Norrnäs ägor.
Källa: Stockholmslansmuseum

Kommunikation

SL trafikerar området med några turer per dag, byte för vidareförbindelse till Slussen. Busshållplats finns inom räckhåll.och drygt en mil norrut går bilfärjan som tar dig till Vaxholm via Rindö.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Furuviks Specerier AB
3,8 km
A.i.m Servicetjänst
5,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Jungmannen Förskola
5,6 km
Grindstugan Enskild Förskola Föräldrakooperativ
5,7 km
Grundskolor
Kyrkskolan
2,8 km
Antistilla AB
4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rindö Sporthall
5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Westberg eller Charlotte Balcker för mer information!

Håkan Westberg

Håkan Westberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0700-90 32 82

hakan.westberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte