Djurö Byväg 16

Bilder

  • Strandtomt med egen brygga och strand i skyddad vik
  • Parkkänsla med uppvuxen naturtomt och plana ytor
  • Fin strandlinje med strand och grön lekytya
  • Välbyggt och fin huvudbyggnad ca: 70 kvm
  • Stor och pampig entré med trädäck och dubbeldörr

Utgångspris

7 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Djurö Byväg 16 , Djurö , Värmdö

Fantastisk läge med sjötomt på kubperad naturtomt med egen brygga och lång strandlinje. Naturskönt och idylliskt med både vatten, ägnar och skogsgläntor med privat och ostört läge. Stor potential. Unik fastighet med optimalt läge för att förverkliga drömmar!

70 kvm

Typ:
Fritidshus
Boarea:
70 kvm
Biarea:
50 kvm
Tomtarea:
5 700 kvm
Byggår:
1959
Utgångspris:
7 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Boarea

70 kvm

Biarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

Unikt tillfälle att förvärva en sjötomt med stor potential i fantastisk skärgårdsidyll. Ett riktigt drömläge med välbevarad och genuin skärgårdsmiljö ägd av samma familj sen 40-talet. Underbar kuperad naturtomt med parkkänsla, där äng och skog möter vatten och strand med skyddad och privat strandlinje. Egen sandstrand, brygga med segelbåtsdjup och gräsplan för lek och bus. Fastigheten erbjuder två stora och välbevarade boningshus som genom åren renoverats varsamt. Det stora är ca:70kvm respektive och det lite mindre ca:50kvm. Optimalt för den stora familjen med många vänner och uppskattad släkt och kanske generationer. Boningshusen erbjuder två fullutrustade kök, stora sällskapsytor med eldstad. Totalt fyra välplanerade sovrum med 8-10 sängplatser. Först på denna tomt byggdes det arkitektritade gästhuset ca:12kvm med 4m i takhöjd ritat av arkitekt Hederus på 40-talet. Det kallas Toppstugan och står fortfarande på sin ursprungsplats.

Fantastiskt läge strax efter Djuröbron med allt man kan önska sig. Bra närservice via Djurö Centrum och promenadavstånd till bad- och sommarpärlor. Här kopplar man verkligen av i en fridfull oas bland vatten och natur, med det bästa som skärgården erbjuder. Optimala kommunikationer där du snabbt och enkelt tar dig till fastigheten med egen bil eller med bus. Väl på plats kan du koppla av till fågelsång och känna lugnet i ett privat och ostört läge. Runt kobbar och skär har du snabb access till några av Stockholm Skärgårds absoluta pärlor med underbara naturhamnar och populära gästhamnar med stort utbud.

Huvudbyggnaden som är ca: 70kvm byggdes 1959 av Byggmästare Nils Janson, det rymmer två ljusa härliga rum i fil med bra plats för både middagsbord och soffgrupp.
Du kan här njuta av värmen från murad eldstad. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljus och utgång till terrassen, samt med underbar utsikt över viken. Rymligt kök med bra arbetsytor, kyl/frys, spis och med egen utgång till terrassen mot vattnet. Det finns ett större sovrum samt en mindre sovhytt med ingång från verandatrappan.

Timmerstuga om ca: 50kvm uppförd under 70-talet med genomtänkt kök och stora sällskapsytor i öppen planlösning. Från hallen ligger två sovrum i fil, det ena lite större med plats för dubbelsäng och det andra, något mindre. Perfekt för våningssäng. Stor och välkomnande hall med bra ytor samt klädkammare eller förråd som enkelt kan göras om till ett bra och fungerande badrum/WC. Idag finns indraget sommarvatten.

På fastigheten finns även ett välbyggt och isolerat pumphus med dusch samt tillhörande förråd- och redskapsbodar i klassisk skärgårdsutförande.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Tak på båda bostadshusen omlagda 2005, Toppstugans tak omlagt 2000. Huvudbyggnadens södra gavel ommålad 2009. Braskassett installerad i öppna spisen 1996. Cinderella el-toa insatt 2003. Ny pump och brunnsrensning 2003.

Fastighetsbeteckning

Djurö 4:323

Övriga byggnader

Timmerhus på (ca 50kvm), byggt 1972. Toppstuga i trä på (ca 12kvm) .

Allmänt om fastigheten

Kommentar

Kontakta mäklaren för information och diskussion.

Summa pantbrev

400 000 kr

Tomt

Areal: 5 700 kvm
Tomttyp: sjötomt/natur/trädgård

Tomtbeskrivning

Nuvarande ägare har köpt till vattenområde vid strandlinjen för att skapa riktig sjötomt. Fastighetsregleringen pågår just nu med ambition att vara reglerad september 2018. Se övriga dokument/bilagor.

Vatten/avlopp

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Djurö GA:3
Last, Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-19/17

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Djurö

Djurö centrum är drömmen om ett bekvämt skärgårdsboende med gångavstånd till allt. Passar perfekt för både barnfamiljer, båtfolk och alla som vill bo naturnära men ändå med närhet till samhällets alla servicefördelar.

Djurö har ett väl utvecklat samhälle med all nödvändig service: Bibliotek, Skola 1-9, förskola, Munkens konditori, ICA-affär och trevliga småaffärer. Här finns flera välkända krogar som tex Vita Grindarna, Motorverkstan, Björkås Kök och Bar, Stavsnäs Hembageri och restaurang. Djurönäset Hotell har badhus och spa öppet för allmänheten. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig sjöutsikt. Djurönäset har också sjörestaurang på brygga som har öppet om sommaren.

Kommunikationsmässigt är Djurö bortskämt med regelbunden busstrafik in till stan (Slussen) samt väldigt lättillgänglig att ta sig till med bil (ca 35 min). Njut även av bedårande skärgårdslandskap längst med vägen ut till Djurö.
Inom promenadavstånd finns flera badplatser och bryggplatser. Området har en egen brygga för alla fastighetsägare i kedjehusen som har plats år grundgående båtar. Hör med föreningen om möjligheterna till plats där. Vidare finns Hamnviken med en liten badplats samt båtbryggor skötta av Djurö båtsällskap. Läs gärna mer om medlemskapsansökan mm på www.djuro-batsallskap.se. Sist men inte minst finns inom promenadavstånd även badstrand och restaurang Vita grindarna. På Djurö kan du även leva ett aktivt friluftsliv/båtliv och det är även nära till hästgårdar och golfbana. Slutligen finns här också en aktiv föräldrarförening, Djurö Stavsnäs föräldrafförening: www DSFF.se

Välkomna att trivas i idyllen Djurö!

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Djurö
1,3 km
Stavsnäshallen AB
3,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Djuröskutan
1,8 km
Förskola Talldungen
4 km
Grundskolor
Skärgårdsskolan
1,2 km
Almia
6,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjösalavallen Idrottsplats Sporthallar
3,5 km
A M F Bowling Inc. USA Filial
5,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Westberg eller Gustav Larsson för mer information!

Håkan Westberg

Håkan Westberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0700-90 32 82

hakan.westberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte