Mariagatan 13B

Bilder

  • Såld!
  • Dubbla dörrar leder ut till uteplatsen
  • Egen uteplats om 38 kvm
  • Vardagsrum med utgång till uteplatsen
  • Vardagsrum
  • Övre vardagsrummet - går att göra om till sovrum

Mariagatan 13B , Gustavsberg Hästhagen , Värmdö

Välkommen att förvärva den här trivsamma 4:an med grönskande uteplats mitt i centrala Gustavsberg. Lägenheten är i gott skick och har en fin uteplats om 38 kvm med fritt läge mot lummig trädgård. Funkishus som är ritat av Olof Thunström. Lugnt och lummigt läge i populära Hästhagen. ACCEPTERAT PRIS.

84 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 508 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
84 kvm
Våning:
nb
Lägenhetsnummer:
47
Byggår:
1943
Driftskostnad:
208 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

84 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Mariagatan 13B och denna trivsamma marklägenhet med stor, härlig uteplats. Njut av att kunna ta morgonkaffet i solskenet och blicka ut över den lummiga trädgården. Det finns 2 sovrum med möjlighet för ett 3:e om så önskas (se alternativ planritning). Lägenheten är i gott skick, bara att flytta in! Här bor du centralt och lugnt bara 150 m från Gustavsbergs centrum med service och bra busskommunikationer.

Välkomande hall med plats för avhängning. Vita väggar och mörkgrå klinker på golvet. Ny säkerhetsdörr.

Smakfullt kök i lantlig stil med gott om skåpsutrymme och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vit köksinredning, vitt kakel och mörk bänkskiva av laminat. Matplats för ca 4-6 personer vid fönstret. Utrustningen består av induktionshäll samt fläktkåpa, varmluftsugn, kyl/frys och diskmaskin i rostfritt utförande. Tvättmaskin. Köket totalrenoverades 2015.

Stora, härliga sällskapsytor i vardagsrum och allrum. Dubbla dörrar leder ut till en underbar uteplats om 38 kvm. Möjlighet finns att göra om allrummet till ett extra sovrum om så önskas. Vita väggar och ekparkett.

Det finns två rymliga sovrum. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Det ena rummet har en blommig fondtapet. Det finns gott om utrymme för klädförvaring.

Helkaklat badrum med vitt kakel och blått mosaikgolv med skön golvvärme. Spotligths i taket. WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handduksvärmare och dusch med skjutdörr i glas.

Övrigt: Fina fönsterbänkar i massiv ek. Fönsterlås finns på samtliga fönster.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

nb av 2, hiss finns ej

Avgift

6 508 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

2 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

6,07487%

Andel av årsavgiften

5,92716%

Tillträde

Enligt ö.k. - kan ske omg

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 september 2008
Energiprestanda: 229 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglas

Övrigt

Fin uteplats om 38 kvm som är inramad av staket och rabatter i odlingslådor. Avtal om nyttjanderätt av uteplatsen tillhör lägenheten och överlåtes i samband med försäljningen av lägenheten.

Förening

Namn

Brf Mariagatan i Gustavsberg

Om föreningen

Föreningen består av två flerfamiljshus med adress Mariagatan 11 (byggår 1897) och 13 (byggår 1943) med totalt 26 lägenheter (varav 1 hyresrätt) och förråd för uthyrning. Mariagatan 13 har tidigare varit unga fabriksarbetande mäns bostad. Det byggdes på 40-talet av KF och ritades av den kände arkitekten Olof Thunström. Tvättstuga, mötesrum och cykelförråd finns i bottenplan. Lägenhetsförråden är på vinden.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

26

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Bredband och kabel-TV (grundutbud) är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften på 254 kr / mån. Fakturan för det kommer på samma avi som månadsavgiften. Telenor 250/250.

Parkering

Föreningen har p-platser för uthyrning. P-plats kostar 250 kr/mån. Separat köplats. Idag finns det allra troligast lediga att få.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan. Man har bland annat gjort/planerar följande större renoveringar:
2006 Stambyte (Mariagatan 13) och omläggning tak
2013 Installation av säkerhetsdörrar och bredband
2013 Installation av 3-glasfönster (Mariagatan 13)
2016 utbyte av fönster fast 1:63. Återställande till originalstil.
2018 Spolning av avloppsystem
2017 Renovering av fasad och balkonger Fast 1:252
OVK är gjord och godkänd 2018.
Planerade:
2018 Renovering av golv och väggar källarplanet Fast 1:252.
2019 Renovering av entréportar.
2019 Målning av trapphusen.
2021 Översyn av elsystem.
2021 Renovering av tvättstuga, nya maskiner.

För mer information om gjorda renoveringar och underhållsplanen se föreningens informativa årsredovisning.
Övriga planer är att måla källarfönstrena vita, återställa och snygga till gräsmattan.

Ekonomi

Föreningen har inga planer på att höja avgiften just nu.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Gustavsberg Hästhagen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Hästhagen ligger centralt i Gustavsberg med närhet till service, skola, kommunikationer. I det här trivsamma området blandas äldre bebyggelse från 1880-tal till 1920-tal med modernare hus. Fastigheten på Mariagatan 13 ritades på 40-talet av den kända arkitekten Olof Thunström även kallad Thun-Olle. Från början ett för tiden modernt ungkarlshotell och idag en populär bostadsrättsförening mitt i hjärtat av Gustavsberg. Byggnaden är ett tidstypiskt funkisverk av Thunström både med tanke på form som färg.

Barnomsorg och skolor: I närområdet finns flera förskolor och skolor att välja på. Den privata skolan Lär har elever i årskurs F-5. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Ösbyskolan har elever i årskurs F-9. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Närområdet ger stora möjligheter för fritidsaktiviteter. Kort promenad till Gustavsbergsbadet. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I centrum finns också skatepark, ishall, tennishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb).

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via till Slussen på ca 25 minuter. Närmaste hållplats är Gustavsbergs centrum som endast ligger några minuters promenad bort. För mer info se www.sl.se

Närservice

Ett stenkast från Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På kort promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Hamnen
390 m
Schill Frukt Och Grönt
690 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mariaplans Förskola
370 m
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
430 m
Grundskolor
Kvarnbergsskolan
60 m
Farstavikens skola
810 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
740 m
Mälardalens Ridgymnasium AB
860 m
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,5 km
Wermdö Golf & Country Club
4,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Sporthall
100 m
Ekvallen Värmdö AB
280 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
420 m
Vattenhuset AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte