Djurdalsvägen 32

Bilder

  • Fastigheten
  • Fastigheten
  • Gäststuga, förråd och huvudbyggnad
  • Altan under tak
  • Vardagsrum

Djurdalsvägen 32 , Barnvik , Värmdö

Trivsamt och välbevarat hus med öppen spis, furugolv och kaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Passar både som fritidshus och enklare permanentboende. Stor naturtomt med både gräs och
odlingsmöjligheter. Fin gäststuga från 2012 och skyddat altandäck under tak. Lantligt beläget i Barnvik med vacker natur och bad.

62 kvm, 3 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
62 kvm
Biarea:
15 kvm
Tomtarea:
3 136 kvm
Byggår:
1966
Driftskostnad:
1 963 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

62 kvm

Biarea

15 kvm

Rumsbeskrivning

Söker du ett fritidshus på bekvämt avstånd från Stockholm? Eller ett mindre hus på landet för året runt boende? I idylliska Barnvik finner vi detta rödmålade trähus med vita knutar. Bostadsytan är väldisponerad och här finns en öppen spis med braskassett som ger både värme och mysfaktor. På baksidan av huset finns ett fint altandäck som till största delen ligger väl skyddat under tak. På tomten finns även en fin gäststuga - perfekt när du får besök av familj och vänner. Fridfullt läge med närhet till vacker natur, insjöbad och hav. Närmaste bad är Kroksjön och nås på några minuter via en vacker stig. Promenadavstånd till hållplats med direktbussar till Slussen. Nära till skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs som erbjuder diverse service. Varmt välkommen på visning!

Hall med avhängningsplats och inbyggd garderob samt klädkammare. Ljusa tapetserade väggar med laserad pärlspont nedtill och furugolv.

Vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier och öppen spis med Keddy kassett. Vita väggar och furugolv.

Trevlig matplats invid köket med öppen planlösning mot vardagsrumsdelen.

Kök med ljusa skåp och rostfri diskbänk som är trevligt placerad med fönster ovanför. Väggar målade i pistagegrön ton och furugolv. Utrustningen består av spis med keramikhäll (2012), fläkt (2016) och kyl/frys (2012). Separat mikrovågsugn kan ingå.

Två mindre sovrum med tapetserade väggar i gult och rött och furugolv.

Rymligt badrum med ljusa, helkaklade väggar och ljus klinker med golvvärme. Ljusinsläpp från fönster med frostat glas nedtill. WC, handfat, dusch, handduksvärmare och tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Luft-/luftvärmepump, direktverkande el och öppen spis med Keddy kassett

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 maj 2017
Energiklass: -
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas + 1 st 2-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Fiberbredband planeras under 2017 genom Fibertjänst. Beställs och bekostas av köparen.

Fastigheten har genomgått följande större renoveringsarbeten under senare tid:
2013: Nytt tak (tegelpannor, papp, läkt och råspont)
2012: Nytt altandäck, ny gäststuga
2010: Ny luft-/luftvärmepump
2002: Ny elcentral med automatsäkringar

Fastighetsbeteckning

Barnvik 1:89

Övriga byggnader

Fin gäststuga om ca 15 kvm från 2012.
Förråd med intilliggande vedbod. Äldre lekstuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 563 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 14 222 kr
VA: 4 469 kr
Renhållning: 1 303 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Sotning: 369 kr
Övrigt: 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Nuvarande ägare eldar regelbundet med ved. Uppvärmningskostnaden består av 10.422 kr till elbolag och 3.800 kr till Stockholms vedlager. Kostnad för sommarvatten är noterad under övrigt. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 474 000 kr, varav byggnadsvärde 469 000 kr

Summa pantbrev

1 461 000 kr

Tomt

Areal: 3 136 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor, härlig tomt som bjuder på både plana gräsytor för lek och spel samt lättskött naturmark. Vacker skärgårdsnatur med tall, gran, björk, ljung och blåbär. Det växer även äppelträd, syréner, jasmin, gräddvit tok, gullvivor, kärleksört, hallon och jordgubbar på tomten och det finns plats för egna odlingar. Egen grusad infart med parkeringsmöjlighet för två bilar.

Vatten/avlopp

Borrad brunn. WC till sluten tank (ca 3 kbm). BDT-avlopp via brunn, slamavskiljare och markbädd. Båda avloppen installerades 2001. Under 2017 kommer avloppsanläggningar för ca 1.800 fastigheter att inventeras av kommunen och nuvarande fastighetsägare har ansökt om tillstånd för avloppsinstallation (BDT). Den slutna tanken är redan godkänd. När ansökan (angående BDT) blivit godkänd så ska arbetet påbörjas inom 2 år och slutföras inom 5 år.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Barnvik GA:2
Last, Avtalsservitut: Vattentäkt, 01-IM4-43/1250
Last, Avtalsservitut: Brygga, 01-IM4-43/4632

Djurdalens samfällighetsförening är områdets vägförening. De vägar som ingår i föreningen är Skogsharevägen och Djurdalsvägen. Samfälligheten äger även ett område i Sjöbodaviken som kan användas för i- och urstigning av båtar samt badklippor vid Kroksjön.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Barnvik

Barnvik är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning till skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Barnvik den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Fina insjöbad i Kroksjön och Barnvikssjön. Havsbad i Saltsjön med strand, brygga med badstege och båtbryggor. Historiskt sett omnämns Barnvik redan i senmedeltida skrifter men började bebyggas ordentligt omkring sekelskiftet, då främst genom sommarstugor. Barnviks by är än idag präglat av just den här äldre och vackra bebyggelsen. Vidare är Barnvik idag ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Närhet till såväl Strömma Kanalbar som restauranglivet på Sandhamn (nås med skärgårdsbåt från Stavsnäs om du inte har egen båt). På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 2 mil från Barnvik in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort serviceutbud. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa. Välkommen att trivas i Barnvik!

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss till Slussen (busslinje 433 och 434). Närmaste busshållplats är Barnvikshöjden, ca 1 km från fastigheten.

Närservice

Havsbad, minigolf, matställen liksom butiker, frisör, vårdcentral, skola och barnomsorg finns nära på Djurö.

Parkering

Nära till bad och brygga, dels barnvänligt bad i Barnvikssjön och dels havsbad med strand, brygga med badstege och egen båtplats. Det finns även ett fint insjöbad i Kroksjön. I samfälligheten finns en tennisklubb.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Stavsnäshallen
3 km
Tony Sköld Agentur AB
5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Talldungen
3,1 km
Förskola Djuröskutan
4,6 km
Grundskolor
Almia
160 m
Djurö Skola
5,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Fågelbro Golfklubb & Country Club AB
4,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte