Snösundsvägen 11

Bilder

  • Fastigheten
  • Altandäck och tomt på baksidan
  • Gott om plats för matgrupp
  • Inhängnat poolområde
  • Stilrent kök med gott om skåpsutrymme

Snösundsvägen 11 , Ingarö Långvik , Värmdö

Trevlig villa med högt läge för den stora familjen. Nyrenoverat kök, vardagsrum med stora glasdörrar mot altanen och många sovrum. Härlig tomt med stort altandäck i bra solläge, pool och gäststuga. Närhet till vacker natur, havsbad, båtbryggor och förskola. Ett par minuters promenad till hållplats med direktbuss till Slussen.

204 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
204 kvm
Biarea:
51,5 kvm
Tomtarea:
2 229 kvm
Byggår:
1978
Driftskostnad:
4 857 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 6 - 7 sovrum

Boarea

204 kvm

Biarea

51,5 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:

Inbjudande hall med gott om ytor för förvaring av kläder och skor. Vitmålade väggar och svart klickgolv med golvvärme. Infällda spotlights i tak. Fint ljusinsläpp från fönster bredvid ytterdörr.

Rymligt badrum med ljusinsläpp från frostat fönster och glasbetongsektion. Ljusa, helkaklade väggar och ljus klinker med golvvärme. WC, dubbla handfat med svarta kommoder, svart spegelskåp, bubbelbadkar, tvättmaskin (dec 2016) och torktumlare. Infällda spotlights i tak.

Mindre badrum med vitmålat kakel och terracottafärgad klinker. WC, handfat, spegelskåp, handdukstork och dusch med vägg av glasbetongblock.

Vardagsrum som flödar i ljus från de stora skjutdörrarna i glas som öppnar upp mot altandäcket. Vitmålade väggar och ljusgrått laminatgolv.

Stort, härligt kök som bjuder på fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns en generös matplats med gott om plats för familj och vänner samt gott om skåpsutrymme och arbetsytor. Vitmålade väggar, ljusgrått laminatgolv och infällda spotlights i tak. Vit högblank köksinredning och arbetsbänk i svart granit. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn/fläkt i rostfritt utförande, integrerad diskmaskin och vit side-by-side kyl och frys med ismaskin. Köket totalrenoverades 2017 och man har satt in nya radiatorer med glas samt eluttag och lysknappar med LED-belysning som kan lysa när det är mörkt.

Det finns två sovrum på detta våningsplan. Det ena ligger på gaveln med fönster i två väderstreck och utgång till altandäck. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv. Här finns tre inbyggda garderober. Det större sovrummet har stora skjutdörrar i glas med utgång till altandäcket på baksidan. Här finns gott om plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Väggarna är målade i ljusgrå ton och på golvet ligger grå heltäckningsmatta.

ÖVRE PLAN:

En svartmålad trapp leder upp till övre plan. Här finns idag 2-3 sovrum, toalett och ett utrymme som lämpar sig bra för förvaring och/eller arbetshörna. Härifrån finns utgången till en stor balkong med härlig vy över grannskapet. Hela övre plan har snedtak och öppet upp till nock med vitlaserad träpanel i tak. Genomgående vitmålade väggar och ljusa laminatgolv. Det största sovrummet går att dela av till två rum om så önskas. Rummet är idag möblerat som tonårsrum med stor säng, allrumsdel med soffa samt sov-/eller förvaringsloft med stege. Sovrummet på andra gaveln är även det rymligt och härifrån nås ett mindre rum, som kan nyttjas som exempelvis barnkammare, gästrum, arbetsrum eller walk-in-closet. På övre plan finns också en toalett med vitmålade väggar och ljust klinkergolv. WC och handfat med terracottafärgad kakel ovanför.

KÄLLARPLAN:

Källarplanet nås både via trappa från vardagsrummet och via egen ingång. Utrymmet lämpar sig utmärkt som kontorsdel för den som arbetar hemifrån alternativt generationsboende. Här finns idag en kontorsdel, ett mindre allrum, två sovrum, klädkammare och stort förråd (ursprunglig tvättstuga). I kontorsdelen och allrummet finns infällda spotlights i tak. Dessa utrymmen renoverades 2015. Övriga utrymmen är i behov av viss uppfräschning.

Byggnad

Byggnadstyp

1,5-plansvilla med suterrängvåning

Byggnadsår

1978 ombyggt 2004

Uppvärmning

Direktverkande el och luft/luftvärmepump (i suterrängplan)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 mars 2017
Energiprestanda: 83 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta och plintar
Grundmur: Lecablock
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas/3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Fiber installerades 2016. Leverantör: Telia.

Man har bland annat gjort följande större renoveringar:

2017: Nytt altandäck, målning kök, ny köksinredning och nya vitvaror, nytt fönsterparti vardagsrum, nytt fönster sovrum
2016: Nytt fönsterparti sovrum, nya golv kök och vardagsrum, ny heltäckningsmatta sovrum, ny poolpump, installation luft-/luftvärmepump, ny tvättmaskin, nytt golv i hallen, nytt badrumsskåp och ny kommod med dubbla handfat badrum, nya toaletter badrum och duschrum
2015: Grusat infart, nytt fönsterparti i sovrum, nya golv gäststuga, nya golv allrum och kontorsdel sutterängplan
1997: Dränering

Fastigheten är taxerad som 96 kvm boarea och 135 kvm biarea. Enligt säljarens uppgifter är fastigheten ca 204 kvm boarea fördelat på 64 kvm övre plan (snedtak, total golvyta 83,5 kvm), 98 kvm entréplan och 42 kvm suterrängplan. Biarea består av förrådsutrymme, gäststuga och del av suterrängplan. För mer information om mätregler se dokument under "Information & länkar".

Fastighetsbeteckning

Ingarö-Långvik 1:383

Övriga byggnader

Vinterbonad gäststuga (ca 15 kvm) med två rum. Lekstuga, ett varmförråd (ca 8 kvm), ett kallförråd (ca 9 kvm) och ett rampförråd (ca 6 kvm). Det finns även förvaringsutrymme under pooldäcket och under farstukvisten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

58 284 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 40 609 kr
VA: 14 932 kr
Renhållning: 1 643 kr
Övrigt: 1 100 kr
Beräknat antal personer: 8

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Övrigt = kostnad för båtplats i Långviks båtklubb (både vinter- och sommarplats)

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 481 000 kr, varav byggnadsvärde 1 173 000 kr

Summa pantbrev

3 392 600 kr

Tomt

Areal: 2 229 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Solig och trivsam hörntomt med gräsytor, klipphällar och nylagt altandäck i vinkel (ca 98 kvm) samt inhängnat poolområde med trädäck och utedusch. Murad grillplats. På tomten växer diverse fruktträd (äpple, plommon, körsbär och päron), rhododendronbuskar och syrénbuskar längs med vägen. På sommaren kan du skörda hallon, röda och svarta vinbär, björnbär, krusbär, smultron, jordgubbar, vindruvor och rabarber. Den övre delen av tomten består av mer natur-/skogstomt med vackra ekar, ljung och liljekonvaljer. Det finns gott om parkeringsplatser för bilar och vid husets gavel finns en rejäl avställningsyta för båt eller andra fordon. Cykelställ för flera cyklar finns.

Vatten/avlopp

Samfällt vatten (för mer info se www.langvik.se). Fastigheten är ansluten till Björnö-Långviks Avlopps AB (som är landets största privatägda reningsverk, för mer info se www.blaab.com).

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Ingarö-Långvik GA:1-GA:3
Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-73/4223

Ingarö-Långvik GA:1: Ändamål: Småbåtshamn. Förvaltning: Ingarö-Långviks samfällighetsförening
Ingarö-Långvik GA:2: Ändamål: Vägar, friluftsbad, parkmark. Förvaltning: Ingarö-Långviks samfällighetsförening.
Ingarö-Långvik GA:3: Ändamål: Vattenförsörjning. Förvaltning: Ingarö-Långviks samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Ingarö Långvik

Natursköna Ingarö - med Brunn som centralort - ligger endast en halvtimme från Stockholms innerstad. Ingarö erbjuder storslagen natur med vackra fjärder, badstränder och härliga strövområden i skog och mark. Utbudet av fritidsaktiviteter är stort och det finns gott om möjlighet till bad och båtliv. Långvik är ett lantligt område i äkta skärgårdsidyll med närhet till både badstrand och båtbrygga. Möjlighet till båtplats i samfällighetens båtklubb. Här finns möjlighet att ha såväl mindre båtar som stora segelbåtar. Från bryggan kommer man ut i skärgården och smultronställen såsom Sandhamn och Bullandö. Missa inte att besöka Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat, där man kan njuta av fantastiska sandstränder, badklippor och orörd natur. I Björkvik finns även den populära restaurangen Bistro Björkvik. I området runt Långvik finns också Långviksträsks naturreservat, som är ett stort orört myr- och skogsområde kring den lilla sjön Långviksträsk.

Barnomsorg och skolor: Nära till Långviks förskola. Brunns skola har elever i årskurs F-9. Fågelviks skola har elever i årskurs F-3. Den privata skolan Lemshaga akademi ligger naturskönt och har elever i årskurs F-9. För information om barnomsorg se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Ingarö IF är en stor idrottsförening som erbjuder fotboll, innebandy och friidrott. För den som vill spela golf finns Ingarö Golfklubb med två 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. I Brunn finns ett utegym. För övrigt finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid.

Kommunikation

Bra kommunikationer med direktbuss 429X som tar dig via Brunn vidare till Slussen. Bussarna går ungefär 2 ggr/timme och det tar ca 10 minuter till Brunn och totalt 40 minuter till Slussen. Många skolbarn tar sig själva med buss mellan Långvik och Brunn. Hållplatsen heter Långvik och ligger bara några minuters promenad från fastigheten. Pendelparkering finns i Brunn, Pilhamn och Värmdö Marknad. Från Värmdö Marknad går buss 474 som går ofta och tar dig till Slussen på ca 25 minuter.

Närservice

I Brunn finns en bensinstation och en välsorterad matbutik. På kort bilavstånd från Brunn finns även två stora köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, apotek, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Mer service finns även i Gustavsberg. I hamnområdet finns café, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. I Gustavsbergs centrum finns apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär, café och restauranger m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tony Sköld Agentur AB
5,2 km
Vi-butikerna Ingaröhallen
6,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Långviks Förskola
170 m
Familjedaghemmet Småfötterna
4 km
Grundskolor
Fågelviks Skola Förskola
5,3 km
Brunns Skola
6 km
Universitet & Högskolor
Talari Bokgöring AB
3,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Fågelbro Golfklubb & Country Club AB
4,6 km
Ingarö Golfklubb
5,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ingarö Sporthall
5,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte