Högtorpsvägen 2

Bilder

  • Såld!
  • Härlig altan på gaveln
  • Trädgård med altan på baksidan
  • Sjönära läge
  • Välkomnande entré
  • Övre hall med möblerbara ytor och fint ljusinsläpp

Högtorpsvägen 2 , Haghulta , Värmdö

Havsnära radhus i 2 plan med sjöglimt och fint gavelläge i söder och väster. Lummig trädgård med fruktträd och två fina altaner som bjuder på sol från morgon till kväll. Lugnt och barnvänligt område med förskola och lekplatser. 2 minuters promenad till områdets strand och brygga.

130 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
5 kvm
Tomtarea:
353 kvm
Byggår:
1987
Driftskostnad:
3 013 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

130 kvm

Biarea

5 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerat radhus med härlig trädgårdstomt och soligt gavelläge i söder och väster. Mycket trivsamt och barnvänligt område med förskola, äng och fotbollsplan. Haghulta är vackert beläget vid Torsbyfjärden och området har en fin badstrand, brygga och strandpromenad. Ett underbart område för barnen att växa upp i. Varmt välkomna på visning!

ENTRÉPLAN:

Välkomnande hall med ljus tapet och mörkt laminatgolv. Nyare ytterdörr med glasparti som ger fint ljus i hallen. Här finns avhängningsplats för ytterkläder och ett städskåp.

Ljust, härligt vardagsrum med generösa sällskapsytor som rymmer både soffgrupp och matsalsdel. Fönster i tre väderstreck och två utgångar till altanerna. Vita väggar och ekparkettgolv.

Stort sovrum med ogenerat läge mot trädgården. Vita väggar och ekparkettgolv. Här finns tre garderober.

Trivsamt kök med matplats för ca 6 personer vid fönstret. Ljus köksinredning och vitt kakel ovan arbetsytorna. Ljus tapet och mörkt laminatgolv. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll (2005), fläkt, diskmaskin (2006) och rostfri kyl/frys (2012).

Badrum med ljus våtrumstapet och våtrumsmatta. WC, handfat, spegel med belysning och badkar.

Tvättstuga med mindre fönster, våtrumstapet och våtrumsmatta med trätrall. Tvättmaskin (2009) och rostfri tvättbänk med ho och trådkorgar. Här finns också varmvattenberedaren (2009).

ÖVRE PLAN:

Rymlig övre hall/allrum med sjöglimt och härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Ljus tapet och vitt laminatgolv. Härifrån nås vinden via lucka i taket och det finns även ingång till klädkammaren här.

Det finns tre fina sovrum på övre plan. Master bedroom bjuder på generösa ytor och ingång till klädkammare. Det andra sovrummet är även det rymligt. Vita väggar och vitt laminatgolv i det ena rummet och ljusgrått i det andra. Det tredje sovrummet har en vit/blå rutig tapet och ljust laminatgolv.

Badrum med praktiskt vädringsfönster med utsikt över hela Torsbyfjärden. Ljus mönstrad våtrumstapet och beige våtrumsmatta. WC, handfat, spegel med belysning och dusch med glasväggar.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1987

Uppvärmning

Luftburen värme med återvinning

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 augusti 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Fastigheten är ansluten till ComHem via Haghulta Bredbandsförening. Kostnad ca 2.000 kr/år.

Renoveringar och förbättringar:
2017: Rensning ventilationssystem
2016: Ommålning fasad, nytt altandäck på sydsidan
2014: Ny ytterdörr
2013: Delar av övervåning renoverad med nya ytskikt
2012: Nytt altandäck på västgaveln samt upptagning av ny altandörr och två fönster på västgaveln
2011: Renovering kök (luckor, bänkskiva, tapeter och golv) och hall (tapeter och golv)
2009: Renovering badrum uppe och ny varmvattenberedare

Fastighetsbeteckning

Haghulta 13:126

Övriga byggnader

Förråd i anslutning till parkeringen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 166 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 284 kr
VA: 7 986 kr
Väg, samf: 3 300 kr
Försäkring: 4 596 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

VA och renhållning betalas på samma faktura. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 621 000 kr, varav byggnadsvärde 1 265 000 kr

Summa pantbrev

2 655 000 kr

Tomt

Areal: 353 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Solig och lummig trädgårdstomt med härligt gavelläge. Det finns en grönskande häck runt tomten som gör att den ligger helt insynsskyddat. Här finns två fina uteplatser med trädäck och gräsytor för lek och spel. Från gaveln har man sjöglimt. Optimalt solläge med baksidan i söder och gaveln i väster.
På framsidan finns planteringar och en asfalterad uppfart med carport och plats för 2 bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Haghulta GA:1-GA:4
Last, Avtalsservitut: Elledning mm, 01-IM4-46/9071
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-61/3475

Förvaltning: Haghulta samfällighetsförening.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Haghulta

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Haghulta är ett mycket populärt och barnvänligt område med närhet till det mesta. Samfällighetens härliga badstrand i ett fantastiskt sydvästläge gör livet enkelt med möjlighet till ett kvällsdopp eller en heldag med familjen. I området finns också flera lekplatser, plana gräsytor och fotbollsplan. Vackra promenadstråk längs med Torsbyfjärden. Nere vid vattnet ligger Sjöliden som tillhör Värmdö församling med verksamheter som öppen förskola, ungdomsverksamhet, körverksamhet m.m. Vid Sjöliden finns en stor gräsplan med rutschkana, gungställning samt utrymme för spel och lek. Här har även Värmdö Jolleseglare sin verksamhet. Närmaste centrum ligger i Hemmesta. Hemmesta ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Promenadavstånd till Grisslinge, där det finns ett populärt havsbad med sandstrand och badbryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius café. Vill du njuta av god mat i vacker skärgårdsmiljö kan du besöka LeGolf, Strömma Krog och Bullandö Krog.

Barnomsorg: Gångavstånd till Viks skola F-6 och Grantomta Montessori F-6. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. Det finns flera förskolor i området.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, tennisplan och belysta motionsspår och skidspår vintertid. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll. För den golfintresserade finns närliggande Wermdö Golf & Country Club med 18-hålsbana. I Gustavsberg finns ett populärt äventyrsbad. Lite längre ut på Värmdö ligger Siggesta Gård. Här finns en fin lekplats, djur att titta på, ponnyridning, minigolf, fotbollsgolf och hinderbana i skogen. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården. Här finns också café, restaurang och hotellrum.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan med buss 435-440 som med täta turer tar dig till Slussen på ca 30 min. Närmaste hållplats är Grantomta. I rusningstrafik finns det även direktbussar till Stockholms Central.

Närservice

Promenadavstånd till Grantomta Kiosk och spel. Närliggande bensinmack som är öppet dygnet runt. I Hemmesta Centrum finns mataffär, butiker och restauranger. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, diverse affärer, restauranger, affärer, gym m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
1,1 km
Willy:s
2,4 km
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
4,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Haghulta Förskola
60 m
Grantomta Montessoriförskola
420 m
Grundskolor
Grantomta Montessoriförskola
420 m
Viks Skola Fritidshem Fritidsklubb
570 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
4,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf & Country Club
1,9 km
Ingarö Golfklubb
3,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hemmestaskolan 6-9
990 m
Ösby Sporthall
4 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte