Älgdalsvägen 4

Bilder

  • Charmigt timmerhus med altandäck vid entrén
  • Härlig trädgårdstomt
  • Vardagsrum med rustikt plankgolv och takbjälkar
  • Plats för både soffgrupp och matsalsdel

Älgdalsvägen 4 , Ingarö Enkärret , Värmdö

Charmigt timmerhus från Hälsingland med öppen spis, glasveranda och vackra, antika fönster. Beläget i idylliskt område med fina badsjöar och promenadstigar. Nära till Brunns centrum och direktbussar till Slussen. Området är under utveckling och det planeras för större byggrätter och kommunalt VA.

69 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
69 kvm
Biarea:
17 kvm
Tomtarea:
2 797 kvm
Byggår:
1967
Driftskostnad:
1 824 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

69 kvm

Biarea

17 kvm

Rumsbeskrivning

Timmerhus med välbevarad charm, öppen spis och stor glasveranda. Huset är ursprungligen uppfört 1789 i Hälsingland och flyttades till Ingarö 1967. Passar både som vinterbonat fritidshus och permanentboende. Enkärret är ett mycket trivsamt område mellan Brunn och Mörtviken. Närmaste havsbad är Mörtviken, som ligger ca 15 minuters promenad bort. Det finns också två fina badsjöar, Svarttjärnssjön med klippor och Återvallssjön med en anlagd sandstrand samt en brygga för roddbåtar. Det finns också en festlokal och boulebana i området. Njut av fina skogspromenader och närheten till skärgårdsidyll och havsbad i Björkvik. Kort bilväg till Brunn med livsmedelsaffär, idrottsanläggningar och skola. Enkärret ligger under planläggning vilket innebär att det kommer att bli större byggrätter och kommunalt vatten och avlopp planeras.

Välkomnande farstukvist med trälådor längs sidorna som erbjuder sittplatser och vedförvaring.

Hall med vitmålad träpanel på väggar och tak samt ljust klinkergolv. Här finns avhängningsplats, garderob och städskåp.

Trivsamt kök i lantlig stil med matplats för ca 4 personer vid fönstret. Den synliga takbalken och träpanelen i taket ger en fin, rustik karaktär åt köket. Ljusa skåpsluckor, ljust kakel och mörka arbetsbänkar. Vita väggar, vitmålad träpanel i tak och ljust klinkergolv. Utrustningen består av spis med keramikhäll, svart fläktkåpa med kolfilter och kyl/frys (2016).

Intill köket ligger ett mysigt sovrum med synlig takbalk och en inbyggd garderob. Vita väggar, vitmålad träpanel i tak och ekparkettgolv.

Badrum med fönster, ljusa helkaklade väggar och ljus klinker med golvvärme. WC, handfat, spegelskåp, dusch och tvättmaskin (2016). Spotlights i tak med dimmer.

Underbart vardagsrum med generösa ytor och fint ljusinsläpp från vackra, blyinfattade fönster i olika färger. Merparten av fönsterrutorna är av handblåst glas från sent 1700-tal. Här finns gott om plats för både soffa och matsalsbord. En öppen spis med Keddy kassett sprider värme och härlig atmosfär. Vitmålad träpanel på väggar och tak. Synliga träbalkar i tak och väggar samt hela furuplanksgolv som vitbehandlats.

Vackra pardörrar med glaspartier leder ut till en inglasad veranda om ca 18 kvm. Här finns en direktutgång till trädgården. Njut av grönskan utanför, middagar och mys från vår till sen höst. Infravärme i tak och sisalmattor som täcker golvet.

En vitmålad trapp leder upp till loftet som erbjuder två sovrum med charmigt snedtak, synliga takbjälkar och fönster på gavlarna. Vitmålad träpanel på väggar och ekparkettgolv. Det ena rummet erbjuder plats för dubbelsäng och de öppna kattvindarna ger möjligheter att bygga in mer förvaring om så önskas. Det inre rummet nyttjas idag som gästrum. Här finns en inbyggd garderob och taket täcks av en ljus, blommig tapet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-planshus

Byggnadsår

1967 (urspungligen 1789)

Uppvärmning

Direktverkande el och öppen spis med kassett

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 november 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betonghålsten och betong
Stomme: Äldre timmerstomme (tilläggsisolerad)
Fasad: Liggande timmer
Fönster: Kopplade 2-glas
Bjälklag: Äldre träbjälklag
Tak: Takpanneliknande plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Man har bland annat gjort följande större renoveringar:
2014 dränering, renovering av krypgrund och nytt altandäck
2008 totalrenovering kök
2006 ny elcentral och jordfelsbrytare installerad samt nya radiatorer
2004 nya golv loft, hall, kök och sovrum

Det är nyligen indraget fiber i fastigheten.

Fastighetsbeteckning

Brunn 1:512

Övriga byggnader

Isolerad gäststuga. Förråd. Carport med plats för två bilar.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 897 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 14 600 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 652 kr
Väg, samf: 2 300 kr
Sotning: 345 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 776 000 kr, varav byggnadsvärde 577 000 kr

Summa pantbrev

1 085 000 kr

Tomt

Areal: 2 797 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Plan trädgårdstomt med gott om ytor för lek och spel. Härlig grönska med hallonbuskar, syréner, honungsros och lavendel. Altandäck vid entrén. Flaggstång.

Vatten/avlopp

Borrad brunn om ca 70 meter (från 1989). Vattenanalys utförd 2016 (se övriga dokument). WC till sluten tank (3 kbm). BDT-avlopp till slamavskiljare med efterföljande markinfiltration. Planläggning pågår. Kommunalt vatten och avlopp planeras. För mer information se Värmdö kommuns hemsida.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Enkärret S:1, GA:2, GA:9
Enkärret S:1 - Ändamål: Grönområde
Enkärret GA:2 - Ändamål: Utfartsvägar
Enkärret GA:9 - Ändamål: Grönområde, badplats, brygga, byggnad, fotbollsplan och handpumpar
Förvaltning: Enkärrets samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Ingarö Enkärret

Natursköna Ingarö - med Brunn som centralort - ligger endast en halvtimme från Stockholms innerstad. Ingarö erbjuder storslagen natur med vackra fjärder, badstränder och härliga strövområden i skog och mark. Utbudet av fritidsaktiviteter är stort och det finns gott om möjlighet till bad och båtliv. Längst ut på Ingarö ligger Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat, där man kan njuta av fantastiska sandstränder och orörd natur. I Björkvik finns även den populära restaurangen Bistro Björkvik.

Barnomsorg och skolor: I området runt Brunn finns ett flertal förskolor att välja på. Brunns skola har elever i årskurs F-9. Fågelviks skola har elever i årskurs F-5. Den privata skolan Lemshaga akademi ligger naturskönt och har elever i årskurs F-9. För information om barnomsorg se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Ingarö IF är en stor idrottsförening som erbjuder fotboll, innebandy och friidrott. För den som vill spela golf finns Ingarö Golfklubb med två 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. För övrigt finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid.

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss tar dig till Slussen på 35 minuter med direktbuss 428x, Från Brunn 429x och 430x. 474 går från Värmdö Marknad.

Närservice

Nära till Brunns Centrum där det finns mataffär, bensinstation och pizzeria. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, apotek, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Gustavsbergs Hamn erbjuder caféer, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. I Gustavsbergs centrum finns bland annat apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär, café och restauranger.

Parkering

Pendelparkering finns vid Brunns skola, Ingarö kyrka och Värmdö Marknad.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Vi-butikerna Ingaröhallen
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fågelviks Skola Förskola
1,7 km
Lövhamra Natur-förskola
1,8 km
Grundskolor
Fågelviks Skola Förskola
1,7 km
Brunns Skola
2,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ingarö Golfklubb
2,6 km
Wermdö Golf & Country Club
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ingarö Sporthall
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte