Kvarnhjulsvägen 2

Bilder

  • Såld!

Kvarnhjulsvägen 2 , Gustavsberg Kvarnberget , VÄRMDÖ

Högst upp i huset ligger denna 3:a om hela 99 kvm med generösa sällskapsytor och rymlig, inglasad balkong. Drömläge på Kvarnbergets topp med fantastisk utsikt. Ett bekvämt och välskött boende i fastighet från 2009. Nära till buss, service och de anrika kulturkvarteren i hamnen.

99 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 683 kr Inkl värme, VA, bredband, kabel-TV och IP-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
99 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
331
Byggår:
2009
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

99 kvm

Rumsbeskrivning

I lugna och trivsamma kvarter på Kvarnberget finner vi denna välskötta, moderna bostad som är belägen högst upp på gaveln i en fastighet från 2009. Det perfekta boendet för er som söker en rymlig trea med öppna och generösa sällskapsytor. Njut av utsikten från den stora, inglasade balkongen från vår till höst. Trivsam matplats i burspråk med stort fönster som bjuder på vacker vy över Tallåsen och Mariagatan. Här är det fina höga läget extra påtagligt. Bo i mysiga små kvartersgator i äldre bruksmiljö men ändå nära centrum och hamnen med service, bussar, restauranger, kafeér och kultur. Varmt välkomna på visning!

Välkomnande entré med rymlig skjutdörrsgarderob som erbjuder gott om plats för ytterkläder och skor. Vitmålade väggar och ljusgrå klinker på golvet som därefter övergår till ekparkett som löper enhetligt i hela bostaden. I den inre hallen finns en klädkammare med hyllplan.

Stilrent kök med gott om arbetsytor och skåpsförvaring. Vit köksinredning från Myresjö med belysning nedan underskåpen, rostfri diskbänk och svart matt kakel ovan arbetsytorna. Utrustningen består av spishäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikro, fläkt (Franke), kyl/frys och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror i rostfritt utförande (med undantag av diskmaskinen som är integrerad) från Siemens. Dessutom finns en vinkyl (2016).

Vardagsrum med generösa, lättmöblerade sällskapsytor och utgång till en stor, inglasad balkong med trätrall på golvet och härlig utsikt. Mellan vardagsrum och kök ligger en mycket trevlig matplats där man kan njuta av den underbara vyn över grannskapet och det höga läget. Vita väggar och en vacker blommig fondtapet vid matplatsen.

Det finns två rymliga sovrum, båda med ljusa, tapetserade väggar. Rymlig skjutdörrsgarderob i master bedroom och två garderober i det andra sovrummet. Möjlighet finns att skapa ett extra sovrum där matplatsen finns idag eller genom att använda del av vardagsrummet.

Stort, helkaklat badrum med vita väggar och grå klinker med golvvärme. WC, handfat, spegel med belysning, handdukstork, dusch och torkställning. Praktisk tvättavdelning med tvättmaskin (Siemens 2014), torktumlare (Siemens), arbetsbänk och överskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns

Avgift

4 683 kr Inkl värme, VA, bredband, kabel-TV och IP-telefoni

Andel i föreningen

2,47%

Andel av årsavgiften

2,47%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2009

Uppvärmning

Fjärrvärme och värmeåtervinning på frånluftsventilationen

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 september 2012
Energiprestanda: 70 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Trä/aluminiumfönster, 2+1

Övrigt

Förråd i separat byggnad vid carportarna. Den här lägenhetens förråd ligger längst in till höger.

Fastighetsbeteckning

Gustavsberg 1:309

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Hemförsäkring tillkommer.

Övrigt

Balkong (9 kvm) under tak med fantastisk utsikt över Gustavsbergs anrika brukskvarter och tallprydda sluttningar. Balkongen glasades in 2016.

Förening

Namn

Brf Kvarnberget i Gustavsberg

Om föreningen

Föreningen består av 6 flerfamiljshus i 3-4 plan varav 3 med adress Väderkvarnvägen och 3 med adress Kvarnhjulsvägen. Husen uppfördes 2008-2009 av JM. Det finns totalt 48 bostadsrättslägenheter, samtliga med balkong eller uteplats.

På Väderkvarnsvägen 2 finns en liten övernattningslägenhet med två sängar, ett enkelt pentry med mikrougn och vattenkokare (utan spis och ugn), TV, kylskåp och toalett/dusch. Lägenheten hyrs ut till medlemmar mot avgift som f.n. är 200 kr/natt.

Varje lägenhet tilldelas ett rymligt förråd beläget på entréplanet eller utvändigt varmförråd i anslutning till carportarna. Utrymme för cyklar, barnvagnar och rullstolar finns på entréplanet.

Föreningen ansvarar själva för den ekonomiska förvaltningen. Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida: www.brfkvarnberget.com

TV och Bredband

Bredband, TV (grundutbud) och IP-telefoni via Telia Triple Play ingår i månadsavgiften. Endast kostnad för telefonsamtal tillkommer.

Parkering

Parkeringsplatser med el för motorvärmare går att hyra för 360 kr/mån. Föreningen har även carportar, vilka det för närvarande är kö till.

Ekonomi

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift på 1% på prisbasbeloppet för varje pantmeddelande. En överlåtelseavgift på 2,5% baserad på prisbasbeloppet tas ut av köparen.
Man har inte planerat någon avgiftsändring i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Det finns hiss i varje trapphus och porten är försedd med kodlås. Posten levereras till postboxar som finns på entréplan i respektive hus. Tidningshållare finns utanför varje bostadsdörr.

Om området

Gustavsberg Kvarnberget

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Kvarnberget reser sig ovan hamnen längst in i viken. I det här trivsamma området blandas äldre bebyggelse från 1880-tal till 1920-tal med modernare hus. Husen är trevligt placerade i naturen mellan berghällar och vackra gamla ekar. Ett mycket populärt område med närhet till service, skola, kommunikationer. Bara några minuters promenad till både centrum och hamnen.

Barnomsorg och skolor: I närområdet finns flera förskolor att välja på. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via till Slussen på ca 25 minuter. Närmaste hållplats är Villagatan. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Hamnen
340 m
Widblad Bakery AB
440 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mariaplans Förskola
190 m
Förskoleförvaltningen
490 m
Kollektivtrafik
Gustavsberg centrum
340 m
Skogsbo
340 m
Grundskolor
Kvarnbergsskolan
230 m
Värmdö Kulturskola
390 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
570 m
Mälardalens Ridgymnasium AB
710 m
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ekvallen Värmdö AB
110 m
Gustavsbergs Sporthall
260 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
570 m
Vattenhuset AB
970 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte