Älgstråket 4

Bilder

  • Såld!
  • Tomten
  • Tomten (sedd från vägen)
  • Insynsskyddat läge - utsikt från tomten
  • Älgstråket
  • Tomtkarta

Älgstråket 4 , Fagerdala , Värmdö

Drömmer du om att bygga ett hus i lantlig miljö? Här finns en stor naturtomt om 6300 kvm med vackra ekar och insynsskyddat sydvästläge. Busshållplatsen ligger bara 150 meter bort. Idylliskt område med närhet till Fagerdala brygga och Bullandö. Med båt har du flera av skärgårdens pärlor inom räckhåll.

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
6 300 kvm

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Rumsbeskrivning

I ett idylliskt område med närhet till hav och natur ligger denna trevliga naturtomt om hela 6300 kvm. Här finns möjligheten att bygga ditt eget drömboende på en solig plats omgiven av ekar och vacker natur. Här kan du leva ett lugnt lantliv i Stockholms vackra skärgård samtidigt som du har bussen på bekvämt avstånd när du vill ta dig in till stan. I närområdet finns båtbryggor, badklippor och badstrand.

Fastigheten ligger utanför planlagt område vilket innebär att kommunen fattar beslut om bygglov i varje enskilt ärende. Fagerdala är ett av Värmdö Kommuns priortierade områden när det gäller utbyggnad av kommunalt V/A. Kommunen kommer att påbörja planarbetet 2016, vilket innebär att utbyggnaden av kommunalt V/A preliminärt startar 2018 och beräknas vara klar 2020. För mer info kontakta Värmdö Kommun.

Byggnad

Fastighetsbeteckning

Fagerdala 1:14

Övriga byggnader

Det finns en enkel byggnad på tomten.

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod

213

Taxeringsvärde

1 143 000 kr

Tomt

Areal: 6 300 kvm
Tomttyp: natur/skogstomt

Vatten/avlopp

Fastigheten har egen brunn och saknar avlopp. Fastigheten ligger i ett prioriterat område för utbyggnad av kommunalt V/A. Kommunen kommer att påbörja planarbetet 2016, vilket innebär att utbyggnaden av kommunalt V/A preliminärt startar 2018 och beräknas vara klar 2020. För mer info kontakta Värmdö Kommun. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område, vilket innebär att det inte finns någon angiven byggrätt. Kommunen fattar beslut om bygglov i varje enskilt ärende. Köparen kan ansöka om ett förhandsbesked i första hand. Ett förhandsbesked är ett medgivande till en nybyggnad på en icke avstyckad tomt utanför detaljplanerat område. För mer info om detta samt kostnader för förhandsbesked och bygglov se www.varmdo.se. Förutom bygglovsavgift betalar man även en planavgift. När det gäller planavgift så tillämpar Värmdö kommun enhetstaxa för nybyggnad av enbostadshus. Planavgiften under 2016 för ett nytt enbostadshus är 53 160 kr oberoende av area.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-23/283
Förmån, Avtalsservitut: Badplats mm, 01-IM4-43/2054
Förmån, Officialservitut: Väg mm, 01-VÄM-1045
Förmån, Officialservitut: Område, 01-VÄM-1045

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Fagerdala

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Fagerdala är ett naturskönt område med närhet till skog och hav. I Fagerdala finns båtklubb och fina badklippor. I närliggande Älvsala finns en barnvänlig badstrand med gungor, omklädningsrum och toalett. Nära till Bullandö Marina som erbjuder en av skärgårdens bästa krogar, underhållning, glassfabrik, shopping och mataffär om sommaren. Läs gärna mer på www.bullandomarina.se och www.bullandokrog.se. Med båt har du nära till Sandhamn och andra pärlor i skärgården. Närmaste centrum ligger i Hemmesta. Hemmesta ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Här finns barnomsorg, affärer och restauranger. I Grisslinge finns havsbad med sandstrand och bryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius konditori/café.

Barnomsorg: Viks skola är en F-6-skola med ca 500-600 elever. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. På Värmdölandet finns ett 10-tal kommunala förskolor samt den fristående Grantomta montessoriskola.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, motionsspår och tennisplan. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll.

Kommunikation

Det tar ca 45 min med buss till Slussen. Buss 440 trafikerar sträckan Slussen - Bullandö. Närmaste busshållplats är Österdal, ca 150 m från fastigheten. Alternativt kan du parkera bilen på en av Värmdö kommuns kostnadsfria infartsparkeringar och ta bussen därifrån. Närmaste infartsparkering ligger i Grisslinge och här går t ex buss 474 in till Slussen. För mer info se www.sl.se.

Närservice

I Hemmesta Centrum finns mataffär och restauranger. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral. För mer info se www.gustavsbergshamn.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tony Sköld Agentur AB
3,4 km
Wermdö Delikatesser AB
4,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kopparmora Förskola
3,2 km
Kopparmora Barnstuga
4,3 km
Grundskolor
Almia
3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Fågelbro Golfklubb & Country Club AB
3,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjösalavallen Idrottsplats Sporthallar
4,5 km
Ryttaralliansen i Stockholm
5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte