Västerleden 13

Bilder

Utgångspris

7 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Västerleden 13 , Mörtnäs , Värmdö

Med härlig havsutsikt i eftertraktade Mörtnäs ligger denna stora och gedigna familjevilla om 200 kvm. Här bor ni högklassigt i direkt anslutning till hav och skärgårdsliv med närhet till service och shopping, endast 25 minuter från centrala Stockholm. Gott om plats med upp till fem bra sovrum i ett attraktivt och naturnära läge.

200 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
200 kvm
Biarea:
7 kvm
Tomtarea:
1 136 kvm
Byggår:
2003
Driftskostnad:
4 100 kr/månad
Utgångspris:
7 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Budgivning pågår

Högsta bud: 7 600 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

200 kvm

Biarea

7 kvm

Rumsbeskrivning

Med härligt läge i Mörtnäs, precis där Västerviken möter land ligger detta fina hus, perfekt för den stora familjen med krav på både kvalitet, boyta och läge. Runt hela husets framsida löper en stor balkong med utsikt över viken. Här slår man sig gärna ned en stund och njuter. Balkongen ansluter mot baksidans trädäck i söderläge där plats finns för både vila och umgänge med familj och vänner. Huset erbjuder gott om rymd och funktion där det övre planet präglas av den sociala avdelningen med sällskapsrum, kök och matplats med majestätisk takhöjd och öppen planlösning. Vidare har huset upp till fem bra sovrum och gott om utrymmen för vardagens sysslor. En stor relaxavdelning med bastu skänker ytterligare kvalitet till tillvaron här. Mörtnäs är ett av Värmdös allra populäraste områden och bjuder på omväxlande bebyggelse i en kuperad och vacker miljö. Centralt och med väldigt goda kommunikationer. Bussarna går tätt och det tar bara ca 25 minuter in till slussen. Tre båtklubbar samt populära grisslinge havsbad finns på gångavstånd från fastigheten och Värmdö golfklubb ligger endst ett par kilometer bort. Välkomna!

ENTRÈPLAN

Ljus och rymlig entré med gott om plats för förvaring bakom skjutdörrar. Vitmålade väggar och klinkers på golvet. Hela nedre planet har vattenburen golvvärme.

Stor inre hall med tillhörande arbetshörna och klädkammare. Här ligger ett stilfullt mörkpigmenterat ekgolv. Snygg Fototapet pryder en av väggarna medan övriga väggar har vitmålad träpanel. Familjen har här inrett en praktisk arbetshörna samt en walk in closet som inrymmer en garderobslösning med gott om förvaringsutrymme. I anslutning finns ett praktiskt förråd med garderober och ett kylskåp. Ekparkett på golvet och målade väggar.

Sovrum/Allrum: Rummet används idag som TV-rum men fungerar lika bra som sovrum om det behovet finns. Även här ligger ett mörkt ekgolv och väggarna har vitmålad träpanel. Två stora fönster med utsikt över viken.

Det andra sovrummet på entréplan har ekparkett, ljusa väggar och en egen klädkammare. Här finns plats för både dubbelsäng och möblering. Även detta rum har två stora fönster ut mot viken.

Tvättstuga/Klädvård/Teknikrum: Utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho med förvaring. Här finns även frånluftsvärmepumpen (Nibe), centraldammsugaren samt ett teknikskåp med bl.a. bredbandsrouter för fiberanslutningen. Klinkergolv och målade väggar.

På väg mot relaxavdelningen ligger en separat toalett med Ljust kakel på väggarna och klinkers på golvet. Här finns WC och Handfat.

Stor och helkaklad spa/relaxavdelning med ett separat utrymme för badkar, duschrum och bastu. Egen ingång från framsidan.

ÖVRE PLAN

Härligt luftigt sällskapsrum med exklusivt skeppsgolv från Moland golv. Magnifik takhöjd och vackra fönsterpartier skapar en befriande känsla av rymd. Rummet har utgång till balkongen.

Kök från Marbodal med all maskinell utrustning från Siemens i rostfritt utförande. Här finns 2 st kyl/frys, Spishäll, ugn, inbyggd micro, köksfläkt och diskmaskin. En köksö är tillbyggd med vit skåp-stomme och bänkskiva i mörk granit. Köket ansluter till den rymliga matplatsen med plats för många gäster. Matplatsen har hela fem stora fönster plus en dörr ut till uteplats på balkongen.

Föräldrasovrummet har även det en dörr ut till balkongen och fönster i två väderstreck. Ekparkett och tapetserade väggar.

Övre plan erbjuder ytterligare två bra sovrum med plats för säng och övrig möblering. Ekparkett och vitmålade väggar.

Fint badrum med mosaikgolv med golvvärme och vitkaklade väggar. Här finns WC, dusch och tvättkommod. Fönster ger fint ljusinsläpp.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla i suterräng

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump. Vattenb. golvvärme och radiatorer. Luftvärmepump för kyla.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 september 2016
Energiklass: -
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Bredband via Telia Öppen fiber.
Centraldammsugare
Larm finns installerat.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:679

Övriga byggnader

Mindre förrådsbyggnad finns i anslutning till parkeringen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 200 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 34 800 kr
VA: 9 400 kr
Renhållning: 2 700 kr
Väg, samf: 2 300 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för försäkring ingår ej i driftskostnaden. I uppvärmningskostnaden ingår hushållsel samt el till bastu och air condition (kyla).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 175 000 kr

Summa pantbrev

2 500 000 kr

Tomt

Areal: 1 136 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Naturtomt med vackra klipphällar, skog och en gräsyta. Fin och påkostad stenläggning ramar in uppfarten och huset och anknyter till den omkringliggande naturen på ett naturligt sätt.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc

Gemensamhetsanläggning: Andel i Värmdö Mörtnäs GA:2 som förvaltas av Mörtnäs vägförening.
Last: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 0120-02/36.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)

Lagfartsavgiften är 1,5 % och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad

Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Mörtnäs

Välkommen till Mörtnäs!
Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats mer till ett område för enbart permanentboende. Läget är perfekt då det ligger centralt beläget i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter med generösa byggrätter, kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna Mörtnäs vilket ger den där härliga känslan av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som "Krogen Grisslinge" och Systrarna Delselius Bageri. Mörtnäs ligger nära Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola, Snickarbarnens förskola och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, eller cykla in till Gustavsbergs Hamn med båthamn och små personliga butiker.

Värmdö är en snabbt växande kommun, kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Systrarna i Stavsnäs AB
890 m
Willy:s
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solbackens Montessori Förskola
660 m
Vikingen Förskola
1,3 km
Kollektivtrafik
Grisslinge
590 m
Älgstigen
590 m
Grundskolor
Viks Skola Fritidshem Fritidsklubb
1,4 km
Grantomta Montessoriskola
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf O Country Club
1,6 km
Wermdö Golf & Country Club
1,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kungsbowling AB
1,8 km
Hemmesta Sporthall Värmdövallen
2,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Grisslinge havsbad
650 m
Grills
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jonas Almroth för mer information!

Jonas Almroth

Jonas Almroth

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0739-85 80 70

jonas.almroth@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte