Skutviksvägen 17

Bilder

Skutviksvägen 17 , Norra Lagnö , Värmdö

Välkomna till detta ljuvliga sjöställe som präglas av en tidsanda från när förra seklet var ungt. Här erbjuds en solig prunkande barfotatomt i svag sluttning mot strandkanten. Här finns allt man kan önska sig. Bad- och båtbrygga, släta badklippor, vacker sjöstuga och charmig sjöbod. Ursprungshuset är från tidigt 1900-tal med bevarade renoverade ursprungsdetaljer. Såpade skurgolv, vackert ornamenterad kakelugn, vedspis i köket och fina pardörrar bidrar till den rofyllda stämning som genomsyrar hela huset. Generös takhöjd och höga fönster skapar ljus, rymd och en härlig kontakt med himmel, hav och trädgård. Detta är ett hus och en plats där själen kan få ro trots att det bara är 20 minuters resa till stadens puls.

129 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
129 kvm
Biarea:
23 kvm
Tomtarea:
1 625 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
4 140 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

129 kvm

Biarea

23 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till detta ljuvliga skärgårdshus som präglas av en tidsanda från när förra sekelskiftet var ungt. Ursprungshuset är från tidigt 1900-tal med bevarade renoverade ursprungsdetaljer. Såpade skurgolv, vackert ornamenterad kakelugn, vedspis i köket och fina pardörrar bidrar till den rofyllda stämningen som genomsyrar hela huset. Generös takhöjd och höga fönster skapar ljus, rymd och en härlig kontakt med himmel, hav och trädgård. Detta är ett hus och en plats där själen kan få ro.

Entréplan: Välkomnande entré genom vackra pardörrar leder in till ljust och rymligt vardagsrum med generös takhöjd och höga fönster mot sjösidan. Centralt placerad fungerande kakelugn, vackra såpskurade golv och en hänförande utsikt mot vattnet förgyller detta ljusa fina rum. I anslutning till sällskapsrummet återfinns en inbyggd glasveranda med fönster åt 3 håll. Detta rum kan med fördel göras om till sovrum för den som önskar. Rymligt lantkök med stående brädpanel på väggarna, vedspis och en underbar matsalsdel mot fjärden gör köksbestyren till en ren fröjd. Köket är platsbyggt av en lokal snickare. Spiskåpan har specialtillverkats av en smed från orten. Arbetsbänkarna är av marmor och bok, diskbänken i rostfritt från Franke. Det är gott om förvaring, spottar i taket, på golvet ligger klinker med golvvärme. Köket pryds också av en vacker köksentré med antika pardörrar av trä och glas. Från matsalsdelen nås verandan som har morgonsol och hänförande sjöutsikt. Köksutrustning: Varmluftsugn, integrerad diskmaskin från Miele (2000). Kyl/frys från Gram (2000). Induktionshäll från Bosch (2011), micro av äldre modell. Stänkskydd av kakel ovanför arbetsbänkarna. På entréplanet återfinns ett rymligt helkaklat badrum med bubbelbad, inkaklad spegel, wc, handdukstork och tvättställ. Här finns även avdelning för klädvård med förvaring och tvättbänk. Torktumlare och tvättmaskin från Miele (2000).

Övre plan: Möblerbar hall med ingång till vinden som erbjuder mycket bra förvaringsmöjligheter. Fint helkaklat duschrum med dusch i hörna av glas, wc, handdukstork och tvättställ i kommod med förvaring. 2 Fina sovrum varav det ena med underbar sjöutsikt. Hela övre planet har ljust laminatgolv och fin takpanel.

Källarplanet: Här finns gott om förråd samt matkällare. I huset souterrängdel finns ett vinterbonat rum med egen ingång från trädgården. Detta rum används i dag som kontor/arbetsrum men passar utmärkt som gästrum eller för tonårsboende. Kan med enkla medel sammanlänkas så att det nås direkt från bostadsdelen.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1909 Tillbyggt 2001

Uppvärmning

Luftvärmepump, kakelugn, vedspis och direktverkande el.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 juni 2016
Energiklass: -
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: torpargrund, källare
Grundmur: Lättklink o natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas + 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

2 fina vidbyggda altaner. En för morgonsol med ljuvlig utsikt över fjärden och skärgårdslandskapet. En ligger inbäddad i grönska och bjuder på blomdoft och eftermiddagssol.

Fiber finns i gatan vid tomtgräns, bara att anluta sig.

Fastighetsbeteckning

Norra Lagnö 1:328

Övriga byggnader

Vinterbonad sjöstuga/gästhus från 2008, ca 17 kvm, precis vid vattenbrynet. Här finns öppenspis, såpskurat brädgolv med värmeslingor, solig veranda och uteplats.
Charmig sjöbod i natursten. Byggdes ursprungligen för förvaring av is.
Äldre förrådsbyggnad, ca 5 kvm, som är i behov av upprustning.
Båtbrygg och badbrygga.
Carport

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 681 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 33 829 kr
VA: 6 572 kr
Renhållning: 2 082 kr
Väg, samf: 6 368 kr
Sotning: 830 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Observera att villa-/hemförsäkring, tv och bredband inte ligger med i driftskostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 826 000 kr

Summa pantbrev

4 929 000 kr

Tomt

Areal: 1 625 kvm
Tomttyp: strandtomt

Tomtbeskrivning

Ljuvlig barfotatomt med fin strandlinje och sol hela dagen. Härlig utsikt över kobbar och skär där sjöfåglarna häckar för fullt så här års. Här erbjuds en prunkande blomsterprakt där mormorsväxter samsas med fruktträd och bärbuskar. Nere vid vattenbrynet finns en naturlig plats för midsommarstång, spring och lek.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om, borrad brunn och enskilt avlopp, Kommunalt V/A är i antågande.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Norra Lagnö GA:1
Servitut: Förmån brunn, delad kostnad för underhåll och el.
Servitut: Förmån sjöbod (fd is-stack).

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Norra Lagnö

Norra Lagnö är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder tom 3:e klass, tennisklubb, hästgårdar, bildskola och underbart vacker natur. Endast 15 minuters bilresa från Stockholm och endast 4 km till centralorten Gustavsberg. Några minuters promenad till busshållplats varifrån bussen går till Slussen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Furuviks Specerier AB
1,2 km
Lugnet Nära Er - KB
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Styrmannen Förskola
2,1 km
Jungmannen Förskola
2,1 km
Kollektivtrafik
Norra Lagnö
890 m
Norra Lagnö brygga
1 km
Grundskolor
Munkmoraskolan Fritidshem Fritidsklubb
2,4 km
Värmdö Kulturskola
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergsbadet
2,9 km
Gustavsbergs Tennisklubb
3 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
2,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Siw Rönnberg eller Jill Rasmussen för mer information!

Jill Rasmussen

Jill Rasmussen

Värmdö

Säljkoordinator / Kontorschef

Extra kontaktperson

073-984 30 35

08-570 308 88

jill.rasmussen@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte