Björnskogsvägen 88, 1 tr

Bilder

  • Såld!
  • Stilrent och modernt kök
  • Vardagsrum med härliga ytor
  • Balkong i härligt sydvästläge
  • Sovrum
  • Sovrum

Björnskogsvägen 88, 1 tr , Gustavsberg Lugnet , VÄRMDÖ

Ljus och luftig 3,5:a om 86 kvm med genomgående planlösning och balkong i soligt sydvästläge mot gården. Fint skick med totalrenoverat kök och nyare golv. Välskött äldre förening. Lugnt, barnvänligt område med vacker natur inpå knuten och lummiga gårdar med lekplatser. Närhet till förskolor, skola och buss.

86 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
5 072 kr inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
86 kvm
Våning:
2
Byggår:
1968-69

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

86 kvm

Rumsbeskrivning

Missa inte denna fina och mycket väldisponerade bostad med tre sovrum och en härlig balkong med bra solläge. Toppläge i området med naturen alldeles inpå knuten. Lägenheten har genomgått en omfattande renovering de senaste åren. Köket är totalrenoverat och det är nya ytskikt i vardagsrum, hall och samtliga sovrum. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter som inkluderar även hushållsel, bredband och TV. Trivsamt område med stora, grönskande gårdar mellan husen och närhet till bussen. Fina lekplatser och närheten till vacker natur, förskolor och skolor gör att området är populärt bland barnfamiljer. Varmt välkomna på visning!

Inbjudande hall med praktisk skjutdörrsgarderob som skapar dold förvaring för ytterkläder och skor. Vita väggar och fint ekplankgolv som löper vidare genom vardagsrum och kök utan trösklar.

Det finns två sovrum med insynsskyddat läge och utsikt över grönskande allmänning. Vita väggar, vitmålad brädvägg och svart lamellgolv. Det stora sovrummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Det mindre rummet har en skjutdörrsgarderob. Det finns även ett extra sovrum som byggts genom att ta en del av ytan i vardagsrummet. Här finns garderober och plats för en enkelsäng. Vita väggar och ekparkettgolv.

Vardagsrummet bjuder på fint ljusinsläpp och lättmöblerade ytor. Stor öppning mot hall och matplats ger lägenheten en härligt luftig känsla. Vita väggar, vitmålad brädvägg och ekplankgolv.

Härlig balkong i bästa sydvästläge ger sol från förmiddag till kväll. Fin utsikt mot föreningens gård. Klinker på golvet.

Modernt och stilrent kök med gott om skåpsutrymme och arbetsytor. Vit högblank köksinredning, grå kakelliknande skiva ovan arbetsytorna och vit bänkskiva. Vita väggar och fint ekplankgolv. Utrustningen består av fläktkåpa, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn och kyl/frys i rostfritt utförande samt induktionshäll och integrerad diskmaskin. Köket totalrenoverades 2014.

Bakom köket finns ett praktiskt tvättrum med tvättmaskin, arbetsbänk, hyllor och stativ med trådbackar. Vita väggar och ljus våtrumsmatta.

Äldre badrum med ljust kakel och ljus våtrumsmatta. WC, handfat, spegelskåp och badkar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 072 kr inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och p-plats

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer, annars ingår allt i månadsavgiften.

Andel i föreningen

0,6814%

Andel av årsavgiften

0,6814%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1968-69

Uppvärmning

Pelletspanna samt olja

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en samlingslokal med pentry, ett litet gym, ett solarium och 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

Alla driftskostnader såsom kostnader för värme, vatten och el ingår i den debiterade årsavgiften. Även kostnaden för bredband och TV enligt avtalet ovan ingår i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen planerar att höja månadsavgifterna med 1,5% från januari 2018.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantavgift betalas av köparen.

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com

Antal lägenheter

168

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.

Parkering

Uppvärmda garage och parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra för föreningens medlemmar (separat kö som hanteras av Storholmen). P-plats med motorvärmare kostar 125 kr/mån. Vidare finns ett antal P-platser som är gratis för medlemmarna att använda. Alla medlemmar har tillgång till biltvätt i anslutning till garage.

Om området

Gustavsberg Lugnet

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Lugnet är ett trevligt bostadsområde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området ligger fint intill naturen med härliga strövområden och grönskande gårdar mellan husen.

Barnomsorg och skolor: I området finns flera riktigt bra förskolor att välja på och populära Munkmoraskolan, som är en mindre skola med ca 130 elever i årskurs F-3. Information om övriga skolor i Gustavsberg: Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på avdelning Kvarnberget i centrala Gustavsberg. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Saltsjö Judoklubb ligger i Lugnet. Promenadavstånd till Gustavsbergsbadet. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 425 tar dig direkt till Slussen på en dryg halvtimme. Närmaste hållplats är Styrmannen, ca 300 meter från lägenheten. Buss 422 tar dig till bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, där flertalet bussar avgår regelbundet. För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lugnet Nära Er - KB
570 m
al Khamees Sam Jamal Jewad
750 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Jungmannen Förskola
270 m
Munkmoragården Daghem Förskola Fritidshem
420 m
Grundskolor
Munkmoraskolan Fritidshem Fritidsklubb
580 m
Kvarnbergsskolan
1,4 km
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
2,2 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
2,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,4 km
Wermdö Golf & Country Club
4,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergsbadet
1,2 km
Gustavsbergs Sporthall
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
1,2 km
Vattenhuset AB
2,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte