Ejderns Väg 12

Bilder

  • Såld!
  • Stor gräsmatta, buskar och fruktträd
  • Sittplats under tak. Idealiskt solläge.
  • Stort genomgående vardagsrum med ekparkett
  • Kök och matplats
  • Helkaklat badrum med bastu

Ejderns Väg 12 , Stavsnäs , Värmdö

Här har ni chansen att förvärva ett klassiskt familjevänligt boende på solig gavelfastighet. Ljuvligt uppväxt trädgård, rymlig planlösning samt altandäck åt sydväst. Belägen på den attraktiva södra delen av Stavsnäs Gärde med gångavstånd till bad, affär, bussar mm. Bra investeringar i form av nya isolerglas och falsat plåttak.

119 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
119 kvm
Biarea:
17 kvm
Tomtarea:
569 kvm
Byggår:
1971
Driftskostnad:
2 457 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

119 kvm

Biarea

17 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här klassiska 1½ plansvillan från början av 70 talet. Präglad av genomtänkt planlösning med gott om utrymme för umgänge, smidigt leverne och förvaringsmöjligheter. Njut framförallt av det stora genomgående vardagsrummet, flera utgångar till soliga uteplatser, funktionellt kök, fyra sovrum, två badrum samt praktisk tvättstuga.

Entré genom dubbla entrédörrar till hall med ekparkett, tillgång till WC samt inbyggd garderob under trappan. Därefter nås det stora vardagsrummet genom glasade dubbeldörrar med slipbar parkett och utgång till trädgård. Vardagsrummet går i harmoniska färger.

Kök och matplats i halvöppen anslutning. Köket är försett med klassiska vita luckor, vitt kakel samt bänkskivor av trä och rostfritt. Förvaring i form av skåp och lådor, diskmaskin (Bosch,2002), hel kyl/sval (AEG) och frys (AEG) samt extra bred spis. I direkt anslutning till kök ligger tvättstuga med tvättmaskin (Cylinda), torkskåp, grovho, städskåp och skåp för förvaring. Från tvättstugan nås även den västvända altanen. Vidare nås härifrån det helkaklade badrummet med bastu, det extra sovrummet med träpanel på vägg samt verkstad/förråd.

Välkommen en trappa upp till övre plan som idag består av tre sovrum, klädkammare, badrum samt utgång till garagets tak. Även övre plan bjuder på möjligheter till förändring och variation av planlösning. Det övre planet är rymligt. Lucka upp till stor vind.

Nya isolerglas i stort sett hela huset.

Välkommen att flytta in i den här familjevänliga villan!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin, luftvärmepump (2010)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 maj 2016
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: Isolerglas/ tvåglas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsat plåttak (2003)

Övrigt

Stor altan i idealiskt västläge och vy mot allmänning. Delvis under tak.

Fasad ommålad senast år 2003.

Radonmätning är gjord med värden långt under gränsen.

Fastighetsbeteckning

Höl 1:328

Övriga byggnader

Lekstuga
Garage/verkstad/förråd. Garaget är idag uppdelat vilket gör att en bil inte går att köra in.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 493 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 627 kr
VA: 6 598 kr
Renhållning: 768 kr
Väg, samf: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 849 000 kr, varav byggnadsvärde 1 057 000 kr

Summa pantbrev

1 707 000 kr

Tomt

Areal: 569 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Ljus öppen trädgård med gräsmatta, planteringar, fruktträd och buskage. Precis i anslutning till trädgården ligger allmänning bestående av stor härlig lekäng. Ejderns väg 12 är en gavelfastighet vilket gör att den är extra ljus, solig och med ger en känsla av rymd. Med hjälp av buskage blir den även insynsskyddad samt behagligt inboad. Västsidan med terrassen blir som en mysig vindskyddad innegård. En av områdets mest idealiskt placerade fastigheter. Dessutom närhet till Höls äldre bebyggelse vilket skapar charm åt området. Växtlighet som samsas i trädgården är kaprifol, äpple, päron, jordgubbar, timjan, gullviva, syrén, krusbär, rabarber, röda och svarta vinbär, paradisbuske, tall, ölandstok, lavendel, luktolvon, humle mm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:2
Stavsnäs GA:2 är Stavsnäs Gärdes vägförening med ansvaret för grönområden, lekplats, bollplaner, pumpstation, transformatorer, vägar, gång och cykelvägar.
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-48/405

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice, bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till bad från klippor eller strand. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. Stavsnäs har förskola och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken så ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna. Njut slutligen av goda kommunikationer in till stan i form av buss 433 och 434.

Kommunikation

Buss 433, 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Hållplatsen ligger vid Stavsnäs gärde. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Resan med bil går betydligt snabbare och storstaden nås på bara 35 minuter. Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Stavsnäshallen
460 m
Handlar'n Runmarö Lanthandel
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Talldungen
450 m
Förskola Djuröskutan
2,9 km
Kollektivtrafik
Stavsnäs by
510 m
Söderbergs väg
1,1 km
Grundskolor
Almia
2,8 km
Skärgårdsskolan
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjösalavallen Idrottsplats Sporthallar
950 m
A M F Bowling Inc. USA Filial
3,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Östersjöviken
1,2 km
Djurö minigolf
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,74 %
Ansök om lånelöfte