Djurdalsvägen 8

Bilder

  • Såld!
  • Djurdalsvägen 8
  • Gott om plats för utemöbler och grill
  • Soldränkt altan
  • Härlig vy över tomten
  • Välkommen in i allrummet

Djurdalsvägen 8 , Barnvik , Värmdö

Smakfullt inrett hus som genomgått en omfattande utbyggnad 2013 - fungerar fint så väl som fritidshus som permanentboende. Trevliga öppna ytor och öppen spis. Gäststuga finns. Tomten ligger upphöjt och insynsskyddat med en soldränkt terrass. Nära till hav, badsjö och egen båtplats. Bra kommunikationer till stan.

70 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
70 kvm
Biarea:
31 kvm
Tomtarea:
3 989 kvm
Byggår:
1966
Driftskostnad:
1 275 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

70 kvm

Biarea

31 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att flytta in i det här stilrena 1-planshuset avsett för såväl fritids- som permanentbruk. Njut av alla bekväma moderniteter som WC, diskmaskin, tvättmaskin samt isolerade väggar och fönster. Ytorna är väl nyttjade och bjuder på öppna sällskapsytor, kök med stor köksö, tre sovrum och badrum med dusch. Härligt ljusinsläpp från de många fönsterpartierna och flera utgångar till det stora altandäcket som löper längs huset och ena gavelsidan. På tomten finns även en gäststuga - perfekt när ni får besök av familj och vänner. Ett underbart boende i idylliska Barnvik!

Husets största rum består är ett allrum kombinerat med kök och matplats och plats för umgänge framför brasan. Öppen planlösning präglad av ljusinsläppet från fönstrena. Stilrent kök med vita luckor med snygga knoppar, grå bänkskiva av laminat samt grå mosaik. Kyl/frys och diskmaskin är integrerade vilket ger ett behagligt helhetsintryck. Utdragsbar fläkt ovan induktionshäll och rostfri inbyggnadsugn. Rostfri diskho samt skåp och lådor för förvaring. Extrainsatta utdragbara lådor längs med golvet under skåpen. Fönster ovan bänkskiva och ho med vy ut över naturen. Mitt i rummet finns en stor köksö med en valnötslaminatskiva som ger generösa avlastningsytor och en bardisk där man kan sitta och äta. Rostfria lådor och skåp som nås från kökssidan samt vitmålad träpanel från allrumssidan. Spotlights i tak. Vid fönstret finns en trevlig matplats som går att förlänga och ge utrymme för stort sällskap (upp till ca 12 pers). Den vitmålade teglade öppna spisen och murstocken är nästan det enda som bibehållts från originalhuset. Den bidrar till ökad värme och mysfaktor. Ny Keddy braskassett har installerats 2015. Till höger ligger två mindre sovrum med plats för säng och försedda med garderober. Det ena rummet har även egen gång till altanen.

Välkommen vidare in i den västra delen av bostaden som bjuder på vardagsrum, master bedroom och badrum. Härligt vardagsrum med högt snedtak, öppna ytor mot allrum/kök och plats för soffgrupp. Master bedroom är ljust och luftigt med högt snedtak och fönster i två väderstreck. Här finns en snygg garderobslösning och plats för dubbelsäng. Ljust, smakfullt badrum med fönster samt kakel och klinker med golvvärme. Avskilt duschutrymme med platsbyggd inkaklad duschvägg. WC, handdukstork, fläkt samt extra bred familjeho med kommod under spegel. Allt i ljuvligt vitt.

Hela huset har slitstarkt, grått laminatgolv (Pergo) av högsta kvalitet, vitmålade väggar samt vitmålat tak. Till stora delar har innertaket gjorts snett samt påkostats med träpanel som varsamt vitmålats. Allt för att förmedla rätt känsla med fokus på ljus, rymd och öppenhet. De tre altandörrarna har försetts med högsäkerhetslås. Ytterkläder och skor kan med fördel placeras i förrådet där tvättmaskinen finns.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1966 ombyggt 2013

Uppvärmning

Luftvärmepump, direkt el till oljeradiatorer, öppen spis

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: Isolerglas / 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Sammanlagt tre utgångar från huset genom glasade dörrar till 45 kvm altan belägen åt öster och söder. Terrassen är snyggt byggd med trappsteg ner till marken. Terrassen är delvist placerad under tak och försedd med utomhusbelysning.

Originalhuset (35 kvm) har under år 2012-2013 byggts till vilket gör att det till stora delar är ett helt nytt hus. Hela huset har tilläggsisolerats samt försetts med ny ytterpanel och nytt tak av plåt. Nya isolerglasfönster förutom ett fåtal sparade äldre tvåglas. Helt ny el och VVS från 2013. Ny luftvärmepump med fjärrstyrning installerades 2013.

Fastighetsbeteckning

Barnvik 1:73

Övriga byggnader

Gästhus på ca 23 kvm med två rum. Vitmålade väggar, trägolv och fungerande braskamin. V/A och pump indraget till huset vilket ger möjlighet att sätta in kök, badrum och WC. Nytt plåttak på gästhuset 2013.

Förråd ca 6 kvm för förvaring av verktyg och ved.

Förråd/tvättutrymme ca 2 kvm med tvättmaskin (kombinerad torktumlare, 2013) och plats för ytterkläder/skor. Ingång från altanen med nära anslutning till allrummet.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

15 311 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 9 729 kr
VA: 1 214 kr
Renhållning: 768 kr
Väg, samf: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Nuvarande ägare har nyttjat fastigheten som fritidshus.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 045 000 kr, varav byggnadsvärde 963 000 kr

Summa pantbrev

1 300 000 kr

Tomt

Areal: 3 989 kvm
Tomttyp: naturtomt

Tomtbeskrivning

Idealiskt läge på en platå utan insyn. Härlig och ovanligt stor natur/gräsmattetomt på 3989 kvm. Tomten ligger upphöjd i förhållande till vägen vilket gör att den är så gott som helt insynsskyddad. Njut av öppenhet, ljus och vackra skärgårdstallar. Sol i stort sett hela dagen lång.

Blommorna på tomten är planterade så att de upplevs tillhöra naturen. Njut t ex av iris, lupin, pion, ölandstok, smultronland och körbärsträd. Sedan bjuder även naturen på egen prakt i form av tallar, ljung, blåbär, lingon och svamp. Ny flaggstång finns på tomten.

Egen grusad infart med parkering för upp till fyra bilar. Från parkeringen snirklar sig en grusad gång upp till husen. Gången är fint upplyst med lampor.

Vatten/avlopp

Egen djupborrad brunn 40 m (renspolad 2013). Isolerat nytt pumphus och vintersäkrat vatten in i huset (elkablar i rören). Varmvattenberedaren (80 liter) är placerad bakom huset. WC och BDT till trekammarbrunn och fosforavskiljare (anläggningen är från 2013). Även framdraget till gästhuset. Registrerad och godkänd av kommunen.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Barnvik GA:2
Last, Avtalsservitut: Fiske, 01-IM4-22/109

Djurdalsvägens samfällighetsförening är områdets vägförening. De vägar som ingår i föreningen är Skogsharevägen och Djurdalsvägen. Samfälligheten äger även ett område i Sjöbodaviken som kan användas för i- och urstigning av båtar samt badklippor vid Kroksjön.

Fastighetsägarna i området har byggt en gemensam brygga (se utpekad plats på kartan). Från bryggan når du Bullandö Marina med dess restauranger och sommarliv på några minuter och kommer likaväl snabbt ut på Kanholmsfjärden med nära tillgång till skärgårdens alla öar som Sandhamn, Möja m.fl. Bryggan är avsedd för samfällighetens medlemmar och man äger sin del av bryggan. Fastighetsägaren äger en del av bryggan och därmed en båtplats (nr 4) med segelbåtsdjup.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Barnvik

Barnvik är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning till skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Barnvik den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Ca 7 minuters promenad till bad och brygga, dels barnvänligt bad i Barnvikssjön och dels havsbad med strand, brygga med badstege och egen båtplats. Det finns även ett fint insjöbad i Kroksjön. Historiskt sett omnämns Barnvik redan i senmedeltida skrifter men började bebyggas ordentligt omkring sekelskiftet, då främst genom sommarvillor. Barnviks by är än idag präglat av just den här äldre och vackra bebyggelsen. Vidare är Barnvik idag ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Djurdalsvägen och Skogsharevägen är känt som ett lugnt och vackert område med härlig grannsämja. På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 2 mil från Barnvik in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort serviceutbud. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa. Välkommen att trivas i Barnvik!

Kommunikation

Bra kommunikationsmöjligheter med direktbuss från Slussen (buss 433 och 434). Från fastigheten är det bara ca 300 m till busshållplatsen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Stavsnäshallen AB
2,8 km
ICA Nära Djurö
4,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Talldungen
3 km
Förskola Djuröskutan
4,1 km
Grundskolor
Almia
470 m
Skärgårdsskolan
4,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Fågelbro Golfklubb & Country Club AB
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjösalavallen Idrottsplats Sporthallar
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson eller Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-766 09 66

08-574 103 33

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte