Fågelbrostigen 620

Bilder

  • Såld!
  • Till alla hus på 6:ans gård följer en båtplats
  • Sällskapsrum med braskamin
  • Rymlig terras, förråd och privat golfbilsparkering
  • Solig terrass i anslutning till sällskapsrummet
  • Uppvärmd pool,  relax, duschrum och bastu

Fågelbrostigen 620 , Fågelbro Grönköping , VÄRMDÖ

Sjöutsikt och kvällssol. Effektivt planerat hus som totalrenoverats 2007-2009. Gediget och smakfullt med avsevärt förbättrad funktion. Mycket bra läge med 2 skyddande terrasser, sol från morgon till kväll. Även sjöutsikt från 2 av husets rum. Förråd och privat golfbilsparkering invid huset. Båtplats ingår.

63 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
1 946 kr inkl vatten, sopor, pool- trädgårdsskötsel, parkering, kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
620
Byggår:
1989
Driftskostnad:
778 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Härligt läge med sjöutsikt och 2 fina terrasser som erbjuder sol från morgon till kväll. Hela huset har totalrenoverats på ett mycket smakfullt och gediget sätt 2007-2009. Då förbättrades också funktionen avsevärt. Genomgående ekparkett i alla rum, vitmålade väggar. Helkaklat wc och badrum med golvvärme och spottar i taket. Huset alla innerdörrar har bytts ut likaså radiatorerna. Bottenplattan har isolerats och alla fönster har försetts med ett extra isolerglas. Vindsplanets ytterväggar har isolerats.

Entréplan: Skyddad terrass med sjöutsikt leder in till välkomnande hall och nytt kök med vita högglans luckor, maskiner i rostfritt och köksfläkt kopplad till husets ventilation. Bänkskiva i massiv ek och stänkskydd i glasmosaik. I öppen planlösning mot köket återfinns det ljusa vardagsrummet som har plats för både soffgrupp och matplats. Centralt planerad öppen spis med insats sprider värme och mys. Vardagsrummet har utgång till skyddad solig terrass. Praktiskt förråd med spegeldörr under trappan. Här är husets varmvattenberedare placerad

Mellanplanet har rymlig hall med förvaring i garderobsvägg med spegeldörrar samt utrymme för kontorsplats. Ett sovrum/allrum med utgång till västvänd balkong med sjöutsikt. Helkaklat duschrum med dusch bakom glasdörrar i hörna och handfat med kommod. Här står också en kombinerad tvättmaskin/tumlare. Separat helkaklat wc med handfat.

Vindsplanet är vackert inrett och har försetts med ny isolering i ytterväggarna. Golvytan har breddats och här inryms i dag 2 fina sovrum. Båda rummen har försetts med stora takfönster i 3-glas från Velux vilket ger ett härligt ljusflöde och även sjöutsikt till det ena rummet.

I samband med renoveringen byttes alla element ut till oljefyllda samt att alla fönster och altandörrar fick en tredje ruta i form av isolerglas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

1 946 kr inkl vatten, sopor, pool- trädgårdsskötsel, parkering, kabel-tv

Driftskostnad

9 340 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 340 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden är baserad på permanentboende för en familj med 2 barn. Försäkring ca 1590 kr per år är inte inräknat i driftskostnaden.

Andel i föreningen

1,65%

Byggnad

Byggnadstyp

Trevåningshus

Byggnadsår

1989

Uppvärmning

Direktverkande el genom oljefylda radiatorer samt braskamin

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 augusti 2008
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas isoler, 3-glas

Övrigt

Vid den privata marinan invid huset finns reserverade båtplatser till de boende i föreningen på kvarter 6.

Fastighetsbeteckning

Fågelbro 1:5

Övriga byggnader

Fiber kommer att finnas i området under sommaren/hösten 2016. Köparen kan koppla på sig till en kostnad om 15.000 kr. Alternativt 250 kr i månaden i 5 år.

Övrigt

Vid terrassen i syd-öst finns ett rymligt förråd samt egen parkering för golfbil. Entrésidans terrass har kvällssol och sjöutsikt. Båtplats tillhör alla som bor i kvarter 6, årsavgift 2-4000 kr/år beroende på båtens bredd. I anslutning till bilparkering finns post/sophus.

Förening

Namn

BRF Fågelbro 6

Om föreningen

Brf 6 är en av 5 föreningar på Fågelbro Säteri i Stockholms skärgård. Mycket solid och välskött förening mycket låg skuldsättning och välskötta renoverade byggnader.
I föreningen finns 31 lägenheter. Föreningen har egen pool och bastu på gården.
Skärgårdshusen är utformade och färgsatta för att så gott som möjligt smälta in i och dra nytta av den vackra miljö som finns mellan Tranaröfjärdens vattenbryn och Fågelbro Säteri.

Grönköpings samfällighetsförening
Grönköping Samfällighetsförening förvaltar fastigheten Fågelbro 1:41 (gräsytor, buskage, parkeringsplatser, post/sophus ladan och bommen som angränsar eller återfinns utanför utanför Brf 3-7s kvartersgårdar.
Styrelsen består av ordföranden, 5 ordinarie representanter och 5 suppleanter på vilket sätt Brf 3-7 kan påverka de konsensus beslut som fattas i Grönköpings styrelse.

Fågelbrovägarnas samfällighetsförening
De asfalterade och grusade vägarna på och runt Fågelbro ägs och förvaltas av Fågelbrovägarnas samfällighetsförening.

Tillsammans med övriga fyra föreningar äger föreningen markområden, tre parkeringsplatser, tre post/sophus och det fd reningsverket kallat "Ladan". Dessa ytor och byggnader förvaltas gemensamt av "Grönköpings samfällighet" vars styrelse består av representanter från de fem föreningarna.

Föreningarna är också delägare i Fågelbro Yacht Club vars marina ligger inom området. Från marinan tar man sig sjövägen till Strömma kanal eller via Skenoraströmmen ut på Nämndöfjärden. Medlemmar kan hyra båtplats av varierande storlek och årshyra.

Till föreningen hör även pool och poolhus med bastu. Sedan början av år 2004 är föreningen ansluten till det kommunala vatten- och avloppssystemet.

I omedelbar närhet till föreningens fastighet ligger delar av Fågelbro Golf & Country Club golfbanor, en 18-hålsbana och en korthålsbana med nio hål och till klubbhuset är det gångavstånd.

Övriga hemsidor:
www.fagelbrogolf.se
www.fagelbrostall.se
www.fagelbrohus.se
www.strommakrog.se

Om området

Fågelbro Grönköping

Fågelbro Säteri är ett unikt bostadsområde där man lever och bor i samklang med skärgård och natur. Ett unikt livsstilsboende med golfklubb, tennisbanor, ridanläggning och båtklubb. Här finns även ett spa-hotell, förstklassig krog och sommar-lanthandel med närproducerat. Omgivningarna är hänförande vackra och i hagar och ekbackar strövar hästar, kor och får. Här erbjuds den naturintresserade ett rikt djurliv och en artrik flora och den båtintresserade ett härligt skärgårdsliv.
Skärgårdshusen på Fågelbro är ett unikt koncept - det enda i Sverige. Vackra bostäder för permanent- eller fritidsboede

Grönköpings samfällighetsförening:
förvaltar fastigheten Fågelbro 1:41 (gräsytor, buskage, parkeringsplatser, post/sophus ladan och bommen som angränsar eller återfinns utanför utanför Brf 3-7s kvartersgårdar.
Styrelsen består av ordföranden, 5 ordinarie representanter och 5 suppleanter på vilket sätt Brf 3-7 kan påverka de konsensus beslut som fattas i Grönköpings styrelse.

Fågelbrovägarnas samfällighetsförening:
De asfalterade och grusade vägarna på och runt Fågelbro ägs och förvaltas av Fågelbrovägarnas samfällighetsförening.

Kommunikation

Goda Kommunikationer med direktbuss till Slussen. Rymlig pendelparkering invid hållplatsen. Direktbuss 433 och 434 tar dig Stan på ca 40 minuter så det går jättebra att pendla regelbundet.

Närservice

Det är endast 10 min bilresa till Värmdö köpcentrum i Mölnvik. Här finns stort utbud av matbutiker, klädaffärer, byggvaruhandel, gym och mycket annat.
Även Djurö och Stavsnäs erbjuder en hel del service.

Parkering

Rymlig välanlagd avgiftsfri pendelparkering vid busshållplatsen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tony Sköld Agentur AB
1,3 km
Coop Konsum
6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Familjedaghemmet Småfötterna
2,4 km
Lokattens Förskola
3,9 km
Grundskolor
Hemmestaskolan 6-9
5,8 km
Kullsvedsskolan
5,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Fågelbro Golfklubb & Country Club AB
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hemmestaskolan 6-9
5,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte