Grindstugärde 50

Bilder

  • Såld!

Grindstugärde 50 , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

Thunströms vackra funkisradhus (totalarea 122 kvm) renoverat med stilsäkerhet och känsla för god smak. Vacker interiör i samklang med lummig och gammaldags trädgård. Mycket bra läge inbäddat i grönska med sol från morgon till kväll. Utgångspris ca 3 895 000 kr.

63 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
63 kvm
Biarea:
59 kvm
Tomtarea:
325 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
4 341 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

63 kvm

Biarea

59 kvm

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans radhus med hel källare

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 februari 2009
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

Välkommen till idyllen Grindstugärde! Hela området är uppfört 1943-45 och är ett verk av arkiteten Olof Thunström. De skyddade uteplatserna kring entrén är ett av Thuströms kännetecken. På grund av brist på byggmaterial är husen uppbyggda av murtegel som återanvändes när äldre byggnader i fabriksområdet revs. Området räknas till ett av funktionalismens viktigaste bostadsområden i Sverige och har klassats som kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse.Tre entréer totalt. En till källarplanet, en till köket och en på framsidan. Trappa ner på utsidan till källaren. Vidare präglas området av öppna trädgårdar, äppelträdskantade grusvägar och öppen gårdskänsla

Samfällighetsavgiften som är på 3100 kr/månad och inkluderar uppvärmning, vatten, avlopp, sophämtning, vägskötsel och parkering.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:242

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Övrigt: 37200
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 275 000 kr

Summa pantbrev

2 510 750 kr

Tomt

Areal: 325 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Läget på trädgårdarna på Grindstugärde är idealiskt placerade då baksidorna har morgon/förmiddagssol och framsidorna har eftermiddag/kvällssol.

Välanlagd prunkande trädgård. Här växer buxbom, jasmin, klematis, rododendron, lavendel, rosor och massor av andra perenner. Fina grusgångar och plattsättningar. Plommonträd, syrener, vinbärsbuskar och krusbär.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61564
Förmån, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61568

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Grindstugärde utgjorde bostäder för porslinsfabriksarbetare och många bor fortfarande kvar i området. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lugnet Nära Er - KB
490 m
Hemköp Hamnen
760 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Markör Öppna Förskolan
450 m
Blomkulan Förskola
470 m
Kollektivtrafik
Björnskogsvägen
230 m
Klostervägen
450 m
Grundskolor
Farstavikens skola
430 m
Ekedalsskolan
450 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,2 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Tennisklubb
730 m
Gustavsbergs Sporthall
750 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
830 m
Vattenhuset AB
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk, föräldraledig för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte