Ängsblomsvägen 36

Bilder

  • Såld!
  • Nyproduktion
  • Vardagsrum
  • Kamin
  • Kök
  • Badrum
  • Allrum

Ängsblomsvägen 36 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Nyproducerat radhus i tre plan med hög kvalité. 6 rok med inredningsdetaljer såsom industrifönster, gjutjärnskamin, målad trappa i oljeblått. Materialval som kolmårdsmarmor, mässing och läder. Vitvaror från SMEG. Tomt med japanska influenser med stensatt framsida och växter med smak från Asien. Gångavstånd till havsbad, restaurang och cafe/bageri endast 20 minuter till stan.

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
160 kvm
Byggår:
2016
Driftskostnad:
2 083 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

20 min från Slussen och 5 min från Grisslinge Havsbad ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar gömt bakom grönskan. Här bor nyinflyttade familjer i parhus och stadsradhus som uppmärksammats i såväl tidningen Residence, Plaza Deco som i DN Bostad.

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa målad i oljeblått med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra petroleumblå luckorna bryts av med en bänkskiva i vitpigmenterad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin.
Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort stålglasparti som är husets smycke. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. Ett platsbyggt skrivbord är placerat i vardagsrummet och vill man avgränsa detta till ett kontor finns vackra stål- glaspartier som tillval. I korridoren på nedre plan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärr- värmepump och övrig teknik.

Badrummet på nedre plan är utrustade med dusch, wc och en klassisk petrolemblå kommod från Kvänum. På övre plan finns ett exklusivt gjutjärnsbadkar i sotgrått. Bänkskivan är gjord av den massiv stensorten Jura Grey och tvättstället i vitt porslin. Badrumsgolvet i form av heagonformade enfärgade grå klinkerplattor möter väl upp det matta vita kaklet på väggarna och den varmbeiga tonen på väggen ovanför. Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstång i läder och hyllplan från Kvänum. På övre plan finns också ett allrum för tv-underhållning eller lek. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan på samma plan som sovrummen.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här inreder du ett kreativt kontor för den egna företagaren, ett eget plan med sovrum för föräldrarna eller ett gästrum. Från takterrassen ser du ner på gatan och nyttjar ett extra solläge på framsidan av huset. Räcket i sotgrått på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen. Det stora exteriöra stålglaspartiet blir både ett smycke i vardagsrummet men också mot uteplatsen. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvaliteér med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen på tomten eller till den intillliggande bollplanen. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla "måsten". Huset är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med att klippa gräs. Det skall vara lätt att bo.
Välkommen hem!

Byggnad

Byggnadstyp

3 vånings stadsradhus

Byggnadsår

2016

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2 och 3

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandtäckt plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% på köpeskillingen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

ETT SNÄLLT HUS - MOT BÅDE PLÅNBOK OCH MILJÖ

I huset är energiförbrukningen i fokus. Nya hus har många fördelar jämfört med äldre hus ur miljösynpunkt. Huset är välisolerat, har effektivt uppvärmningssystem och är utrustat med energisnåla hushållsmaskiner. I största möjliga mån har miljövänliga och/eller energibesparande material och produkter använts. Det ger ett snällt hus - både mot plånbok och miljö.

Huset är producerat av Deromegruppen som är en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt tusen och åter tusen hus sedan 1947. I Deromekoncernen har man ett miljötänk i varje del och arbetar aktivt för att de produkter man tillverkar skall kunna återanvändas eller återvinnas med minsta miljöpåverkan. Alla restprodukter från skogsbruket, husproduktionen och sågverken, allt från stubbar till spån, omvandlar Derome till biobränsle.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:863

Övriga byggnader

Stadsradhusen andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Längs en L-formad linje ligger huset precis intill en bollplan och en mindre anlagd park. Längs gatan bildar de vackra förgårdarna i kombination med de stadsmässiga volymerna en känsla av stadsradhus. Med en tydlig flört till den klassiska trädgårdsstaden. De väcker nyfikenhet och är inbjudande på samma gång.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 000 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 5 000 kr

Kommentar

Driften är en schablonuträkning. Husen beräknas att förbruka ca 9 700 kWh i uppvärmning. I samfällighetsavgiften ingår: Telias Triple Play (Fiber innehållandes Bredband 10 Mbit, Digital TV-lagompaketet, samt fast IP-telefoni. (kostnad ca 2 500 kr/år)

Summa pantbrev

2 500 000 kr

Tomt

Areal: 160 kvm
Tomttyp: Japansk inspirerad trädgård

Tomtbeskrivning

Japan på Svenska. En stensatt framsida och växlighet med smak av Asien. På baksidan bildas en japansk patio med högt gräs, betong, låg grön växtlighet och möjlighet att skapa skugga.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:24-GA:25, GA:27

Tillträde

Feb 2017

Om området

Mörtnäs Hagar

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete från Mörtnäs hagar. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
480 m
Maxi ICA Stormarknad
590 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solbackens Montessori Förskola
1,2 km
Vikingen Förskola
1,7 km
Grundskolor
Ösbyskolan
1,2 km
Viks Skola Fritidshem Fritidsklubb
1,7 km
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
3 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
3,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf & Country Club
1,5 km
Ingarö Golfklubb
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ösby Sporthall
2,3 km
Gustavsbergsbadet
2,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
2,6 km
Vattenhuset AB
3,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Gunnar Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte