Skeviksgatan 5B

Bilder

  • Såld!

Skeviksgatan 5B , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Smakfullt moderniserad enrummare på populära Skeviksgatan. Anrik arbetarbostad som gjorts om till hipp lägenhet! Njut bl a av helkaklat badrum, genomgående trägolv samt tillgång till lummig trädgård i bästa sydvästläge. Dessutom mycket nära till buss, service och vacker natur.

36 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 510 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
1
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Skeviksgatan 5B! Lägenheterna på Skeviksgatan moderniserades interiört för ca 15 år sedan när de gjordes om till bostadsrätter. Fokus vid moderniseringen var att bevara den tidstypiska charmen med levande lackade plankgolv och bevarade spröjsade fönster men med moderna inslag som helkaklade badrum och ny el. Just den här lägenhetens kök moderniserades igen år 2011 och bjuder på diskmaskin, inbyggd kyl/frys och gott om förvaring och arbetsytor. Ljust målade väggar.

Entré till hall med förvaring i form av Elfa-hyllor bakom skjutdörrar. Stort fint lantkök i vitt med bänksskivor av oljad ek. Integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spiskåpa i rostfritt utförande, inbyggd ugn (2016). Belysning ovan bänkytor. Fint inbyggd hylla med plats för öppen förvaring. Köket renoverades under 2011-2012 och är inköpt på IKEA. Det här rummet är väldigt stort och det går att möblera så att plats ges åt både bord och liten soffa. Ljust sovrum med beigemålade väggar. I liknande lägenheter i föreningen finns braskamin inkopplad i sovrummen. Hör vidare med föreningen om det. Badrum (år 2003) med golvvärme, kakel och klinker, tvättmaskin, WC, dusch samt handdukstork.

Till lägenheten hör även en friköpt råvind som ligger i anslutning till lägenheten. Säljaren har ett separat avtal för det (se övriga dokument). Just nu råder det byggstopp vad det gäller inredningen av vindarna/loften.

Välkommen att flytta in på underbara Skeviksgatan!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

2 510 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Andel i föreningen

2,81%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 januari 2010
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Kopplade 2-glas

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:50

Övriga byggnader

Stor och härlig insynsskyddad trädgård i sydvästläge med fruktträd och bärbuskar. Här kan man skapa sin egna oas med utemöbler och blommor. En gemensam förrådsbod på baksidan som till största del innehåller trädgårdsredskap och möbler.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Förening

Namn

Brf Skeviksgatan 1-9

Om föreningen

Föreningen består av fem hus fördelat på totalt 24 lägenheter.
Dessa hus ligger vackert i kulturskyddad miljö i Gustavsbergs Centrum, 25 minuter från Slussen kommunalt. Samtliga tomter är till för alla och samling sker 2 gånger per år för gemensamma skötseldagar.

Möjlighet finns att skaffa bredband, TV och telefoni genom ComHem eftersom föreningen är ansluten till ComHem nätet. ComHem erbjuder en rad paket och lösningar och mer information finns på www.comhem.se.

Överlåtelseavgift tas ut med 1100 SEK och betalas av säljaren men delas lika mellan säljare och köpare. Pantsättningsavgift tas ut med 440 SEK.

Gå gärna in på föreningens fina hemsida: http://www.brfskeviksgatan1-9.se/

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Arkitekturen var densamma som för husen på Höjdgatan och de på Tallåsen tills moderniseringen på 1960-talet. Då fick de en ny vacker fasadbeklädnad av tegel vilket är det som skiljer Skeviksgatan från många av de andra bruksgatorna. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
al Khamees Sam Jamal Jewad
450 m
Lugnet Nära Er - KB
530 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Blomkulan Förskola
400 m
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
400 m
Kollektivtrafik
Björnskogsvägen
270 m
Höjdhagen
470 m
Grundskolor
Farstavikens skola
420 m
Ekedalsskolan
430 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,2 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Tennisklubb
670 m
Gustavsberg Fastigheter AB
680 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsberg Fastigheter AB
680 m
Gustavsbergsbadet
780 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte