Noravägen 46

Bilder

  • Såld!
  • Härlig familjevilla i lantlig bymiljö
  • Pardörrar i glas leder ut til den soliga verandan
  • Köksö med vinkyl
  • Trappa upp till dressingroom och öppen spis
  • Lyxigt badrum en suit till master bedroom

Noravägen 46 , Nora Gård , Värmdö

Välkommen till Nora Gård, ett unikt livsstilsboende i genuin bymiljö i samklang med skärgård och natur. Här ges möjlighet till ett aktivt lantliv. Byn har ett fungerade jordbruk, gårdsbutik och 2 fina inackorderingsstall och det är goda kommunikationer till Stockholm. Toppfräsch rymlig familjevilla med ljus öppen planlösning, högt i tak, 2 murade öppna spisar och lyxiga badrum. Solig tomt med utsikt över byns vackra hus, ängar och hästhagar. Spatiösa altaner och trädäck erbjuder ett härligt uteliv om sommaren. Lyxigt spa-bad för 6 personer.
Bergvärme och egen brunn ger låga driftskostnader.

209 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
209 kvm
Biarea:
2,6 kvm
Tomtarea:
2 608 kvm
Byggår:
1997
Driftskostnad:
2 742 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

209 kvm

Biarea

2,6 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna rymliga och smakfullt inredda familjevilla mitt i byn på Nora Gård. Här kan du leva ett aktivt lantliv, ha häst i något av grannstallen eller varför inte höns på tomten. Här njuter man öppna landskap, ett rofyllt lugn som är svårt att hitta i vanliga villaområden.

Entréplan: Stor välkomnande hall mot kök, vardagsrum och matsal. Köket har gott om förvaring, gasspis från Smeg med 5 lågor (2006), lantlig spiskupa, köksö med förvaring, barhäng/frukostplats och vinkyl (2010). Kyl och frys från Gram (2006) och diskmaskin från Siemens (2013). Alla arbetsbänkar är i granit och stänkskydd av snyggt kakel. Stora fönster och pardörrar i glas ger fint ljusflöde och en härlig kontakt med landskapet utanför. Den generösa takhöjden (2,91m - 2.60m) och nivåskillnaden mellan kök och sällskapsdel ger ett spännande intryck och skapar en skön känsla av rymd. Centralt placerad murad öppen spis förstärker den lantliga känslan och sprider värme och mys. Föräldrasovrummet har anslutande helkaklat badrum med inbyggt badkar, kommod med marmorskiva och dubbla tvättställ, separat duschdel samt wc. Sovrummet har också en murad öppen spis och pardörrar i glas mot altanen. En spiraltrappa från sovrummet leder upp till ett rymligt och vackert dressingroom med gott om förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober och kattvindar. Det finns ytterligare 2 fina sovrum, ett större och ett mindre. Det stora har platsbyggt sovloft/sovkoja som gör att 2 syskon med fördel kan dela på det rummet och ändå ha gott om plats för lek och bus. Badrummet till dessa sovrum är helkaklat med fin dusch-hörna bakom glasvägg, tvättställ och wc. Den helkaklade tvättstugan med groventré är rymlig, har gott om förvaring och mynnar ut i den välkomnande hallen. Tvättmaskin (9kg) från 2015 och torktumlare med upphängningsanordning från 2011.
Allt är smakfullt och gediget. Snygga välarbetade snickerier, marmorskivor i fönstersmygar, klinkergolv i alla sälskapsutrymmen och mörka plankgolv i sovrummen. I ena barnrummet ligger en mjuk fin heltäckningsmatta ovanpå plankgolvet.

Vindsplan: Spiraltrappa leder upp till ett 60 kvm stort ljust rum med vackert brädgolv och fint ljusinsläpp och anslutande klädkammare/förråd. Rummet kan med fördel delas av till flera sovrum för den som önskar men används i dag som kombinerat lek-/ bio-/arbets-/ och gästrum. Mycket praktiskt och trevligt. Utöver boytan finns ytterligare ca 75 kvm golvyta med varierande takhöjd som ger ännu mer nyttjandeutrymme och förrådsmöjligheter.

Huset har hel rå-källare men där stora delar har ståhöjd. En idé som nuvarande ägare haft är att inreda en vinkällare här som nås via en lucka i köksgolvet. Något för de nya ägarna att fundera vidare på.

Bergvärme med extra varmvattenberedare installerades 2009. Detta gör huset mycket energisnålt. Den egna brunnen eliminerar kostnaden för vattenförbrukning som annars kan vara hög för en stor famil.

Fiber kommer att komma till området under 2016.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med inredd vind

Byggnadsår

1997

Uppvärmning

Bergvärme till vattenburna radiatorer, 2 öppna-spisar

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 juni 2011
Energiprestanda: 27 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/krypgrund
Grundmur: Betong, Leca
Stomme: Lättbetong
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

55 kvm veranda utmed husets solsida. Här har man sol från tidig morgon fram till solnedgång och en härlig utsikt över öppna landskap och hästhagar. Nås via pardörrar i glas både från sällskapsdelen och föräldrasovrummet.
70 kvm pooldäck med spa-bad (2015) för 6 personer (226x226 cm)

Fastighetsbeteckning

Nora 1:29

Övriga byggnader

Ansökan om bygglov för garage har beviljats av kommunen. Tiden har dock gått ut för bygglovet eftersom byggnation inte påbörjats inom den angivna tiden som är 2 år, men det är bara att förnya för den som önskar. Fina ritningar kan övertas utan kostnad.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 912 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 29 648 kr
VA: 1 500 kr
Renhållning: 1 764 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Driftskostnaden inkluderar uppvärmning av Spa-bad året runt. Inkluderar inte kostander för villa- hemförsäkring, bredband och TV.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 417 000 kr, varav byggnadsvärde 1 620 000 kr

Summa pantbrev

2 825 000 kr

Tomt

Areal: 2 608 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Solig trädgårdstomt mot öppet landskap och hästhagar. Omgärdat av rejält staket som håller eventuella hundar och höns innanför och rådjur utanför. Här samsas vinrankor, persikoträd och syrener och mycket annat. Det optimala solläget och den bördiga odlingsjorden erbjuder goda förutsättningar för hemodlaren.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om, borrad brunn (100 m) med god tillgång och god kvalitet. Vattenprov finns. Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med slamavskiljare. Inventering av områdets alla avlopp kommer att genomföras av kommunen under våren 2016.

Servitut etc

Förmån, Officialservitut: Väg, 0120-93/16
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-23/278
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-23/279
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-67/7893
Last, Avtalsservitut: Vattentäkt, 01-IM4-70/1440
Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 73/3983

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Nora Gård

Idyllisk jordbruksbygd med genuin bykänsla och ett fungerande jordbruk. Här finns gårdsbutik som håller öppet lördagar. Man säljer egenproducerad honung, hemrostad müsli, egenproducerad sylt, saft och marmelader på bär plockade i omgivningarna. Under svampsäsongen säljs även svamp som plockats i de svamprika skogarna runt Nora. Om somrarna har man gårdsloppis och varje år i maj månad hålls hönsbytardag.

Det finns 2 fina innackorderingsstall i byn. Ett med lösdrift och i huvudsak lämpat för islandshästar samt ett välskött traditionellt
stall med boxar. Fina rast- och beteshagar till båda stallen, det finns också en belyst ridvolt. Omgivningarna har fantastiska ridvägar och det finns 2 ridhus inom kort transportavstånd.

Kuriosa för den som är intresserad. Nora Gård var, hör och häpna, den mest genuina by som filmteamet kunde hitta vid inspelningen Åsa-Nisse slår till. Kolla gärna introt på https://www.youtube.com/watch?v=OlyLMBvDeal
Året var 1965 och i slutet sveper kameran precis över denna tomt.

Kommunikation

Buss 440 samt buss 436 från slussen

I närheten

Livsmedelsbutiker
Wermdö Delikatesser AB
2,9 km
Tony Sköld Agentur AB
3,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kopparmora Förskola
2,1 km
Dalstugan Förskola
2,7 km
Grundskolor
Kullsvedsskolan
3,5 km
Hemmestaskolan 6-9
3,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Fågelbro Golfklubb & Country Club AB
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hemmestaskolan 6-9
3,6 km
Ryttaralliansen i Stockholm
3,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte