Ängsblomsvägen 10

Bilder

  • Såld!
  • Gavelläge med p-plats vid entrén
  • Skyddad solig baksida
  • Härlig solig baksida
  • Perfekt läge mot allmänning, naturmark
  • Luftig öppen planlösning

Ängsblomsvägen 10 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Stadsradhuset som andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Nu har du möjlighet att förvärva radhuset som ligger i slutat på återvändsgatan. Det kännetecknas av hög standard och fina materialval. Trädgården gränsar till naturmark full av svamp, bär och möjlighet till lek för barnen. Huset har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Arkitekten är Koncept. Beläget 20 min från Slussen och 3 min från bussen. Gångavstånd till Värmdö köpcentrum, Grisslinge Havsbad och restauranger.

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
406 kvm
Byggår:
2014
Driftskostnad:
2 525 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Vitlaserat trägolv. Kökssnickerier från Kvänum. Köksmaskiner från Smeg. Blandare Tapwell. Brödhylla från B.A.R. Bänkskiva i kolmårdsmarmor och vitlaserad bok

Badrum

Kommod från Kvänum. Tvätt- och duschblandare från Tapwell. Spegel och lampa från Story Hotel. Klinker i tre kulörer; ljust, mellan, mörkt. Vitt kakel i förband samt vitmålad vägg. Komfortvärme i form av el-slinga.

Klädvård

Klinker i tre kulörer; ljust, mellan, mörkt. Möbel med tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen till Mörtnäs Hagar! Stadsradhusen andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Som en ryggrad ligger de längs Ängsblomsvägen i kvartersliknande volymer med en tydlig flört till den klassiska trädgårdsstaden. De väcker nyfikenhet och är inbjudande på samma gång. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla måsten. Småstaden är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med trädgårdsarbete. Det skall vara lätt att bo i Småstaden. De har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Arkitekten är Koncept.

Huset har flera möjliga uteplatser för att maximera huset solläge. Från takterrassen håller du dessutom koll på vad som händer på gatan nedanför.

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa i en sober grå ton med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är ett klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra vita luckorna bryts av med en bänkskiva i vitlaserad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönsterparti som blir en tavla mot skogens grönska. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. I korridoren på nedre plan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik. Här finns möjlighet att göra ytterligare ett sovrum för den som önskar.

Badrummet är utrustat med dusch, wc och en klassisk grå kommod från Kvänum. Bänkskivan är i kalksten och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel i Stockholm och samma spegel och pendellampa finns i huset. På övre plan finns barnrum och sovrum och ett allrum. Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstänger i läder och hyllplan från Kvänum. På övre plan finns också ett allrum för tv-underhållning eller lek. Möjlighet finns här att göra ytterligare ett sovrum. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan på samma plan som sovrummen.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här finner du ett kreativt kontor för den egna företagaren, en övernattningsvåning eller ett privat plan för ungdomarna i familjen. Från takterrassen ser du ner på gatan och nyttjar ett extra solläge på framsidan av huset. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

Här finns även ett videoövervakat inbrotts- och brandlarm från Sector alarm.

Byggnad

Byggnadstyp

3 vånings gavelstadsradhus

Byggnadsår

2014

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2 och 3

Ventilation

Mekanisk till o frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 september 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 79 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp

Övrigt

ETT SNÄLLT HUS - MOT BÅDE PLÅNBOK OCH MILJÖ

Huset är byggt helt i trä, som är det överlägset mest miljövänliga alternativet vid nyproduktion. Man har arbetar hårt för att förbättra alla processer i byggnationen mot ett grönare alternativ. Det handlar exempelvis om att ställa höga krav på leverantörer eller hitta bättre lösningar för transporter.

I huset är energiförbrukningen i fokus. Nya hus har många fördelar jämfört med äldre hus ur miljösynpunkt. Huset är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Det ger ett snällt hus - både mot plånbok och miljö.

Huset har produceras av Deromegruppen som är en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt tusen och åter tusen hus sedan 1947. I Deromekoncernen har man ett miljötänk i varje del och arbetar aktivt för att de produkter man tillverkar skall kunna återanvändas eller återvinnas med minsta miljöpåverkan. Alla restprodukter från skogsbruket, husproduktionen och sågverken, allt från stubbar till spån, omvandlar Derome till biobränsle.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:802

Övriga byggnader

Förråd om ca 7,5 kvm. Förrådet är oisolerat och står på en gjuten platta.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 300 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 300 kr
El: 10 000 kr
VA: 4 200 kr
Renhållning: 1 000 kr
Väg, samf: 4 800 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 515 000 kr, varav byggnadsvärde 1 872 000 kr

Summa pantbrev

4 875 000 kr

Tomt

Areal: 406 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen med den befintliga skogen som förlänger känslan av tomtgränsen. Det stora fönsterpartiet från vardagsrummet skapar en tavla ut mot grönskan. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéer med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen på tomten. Fyll de snygga odlingslådorna med potatis och kryddor.

Framsidan är omgärdad av häck. Här kan man även skapa en uteplats och njuta av morgonsolen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:26, GA:28

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
530 m
Maxi ICA Stormarknad
680 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solbackens Montessori Förskola
1,1 km
Vikingen Förskola
1,7 km
Grundskolor
Ösbyskolan
1,1 km
Viks Skola Fritidshem Fritidsklubb
1,8 km
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
3 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
3,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf & Country Club
1,6 km
Ingarö Golfklubb
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ösby Sporthall
2,2 km
Gustavsbergsbadet
2,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
2,5 km
Vattenhuset AB
3,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte