Skeviksgatan 14D

Bilder

  • Såld!
  • Insynsskyddat gavelläge m kvällssol och skog
  • Arkitektur präglad av stora fönster o hög kvalité
  • Vy över planlösningen på entréplan. Golvvärme.
  • Stilfullt, modernt och funktionellt kök
  • Den trevliga nya delen av Skeviksgatan

Skeviksgatan 14D , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Ljuvligt beläget gavelradhus från år 2013 med uteplatser och trädgård åt tre väderstreck. Idealiskt placerat med absolut närhet till skogsbeklätt berg och nära till service, skolor samt kommunikationer. Njut dessutom av interiörmässigt genomgående hög kvalité och smakfull stil. Ett eftertraktat och prisvärt boende!

113 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
4 992 kr inkl. VA, renhållning, p-plats
Typ:
Radhus
Boarea:
113 kvm
Biarea:
0 kvm
Byggår:
2013
Driftskostnad:
900 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

113 kvm

Rumsbeskrivning

Äntligen är en av de nya fina radhusen på Skeviksgatan till försäljning. Dessutom en av gatans bästa gavellägen med insynsfrihet, direkt anslutning till natur samt mycket bra solläge. Radhusen består av tre våningar med genomgående hög interiör kvalité, två helkaklade badrum, gott om förvaringsutrymme samt planlösning som möjliggör för många sovrum. Dessutom präglas det här gavelhuset av ljusinsläpp från stora fönster från tre väderstreck och himmel. Flytta in och njut!

Entréplan:
Hall genom fönsterförsedd entrédörr. Klinker på golv, garderob samt plats för avhängning eller ytterligare garderobslösning. Helkaklat badrum med inkaklat badkar, handfat, WC, spegel, vädringsfönster och luftvärmepump. Förråd under trappan. Matplats, kök och vardagsrum i öppen planlösning. Kök (Hagaköket) med vita handtagslösa luckor, vit bänksskiva av laminat samt limefärgade kakel på vägg. Rostfria vitvaror i form av side by side kyl/frys med ismaskin, spishäll, ugn, micro och fläkt. Samtliga från Siemens. Matplats bredvid stort gavelfönster. Vardagsrum med stora öppningsbara fönsterpartier ut mot uteplats och trädgård.

Mellanplan:
Stilfull ljusgrå trappa mellan planen försedd med gavelfönster. Mellanplanet består av hall med hel garderobsvägg bakom vita skjutdörrar, två sovrum samt helkaklat badrum med tvättavdelning bakom frostade skjutdörrar. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Det östra sovrummet har stort fönster med vy mot trädgård och natur och glasförsedd fransk balkong. Det västra sovrummet har egna garderober.

Övre plan:
Det här planet har föreningens radhusägare valt att inreda på olika sätt. Det är idag försett med stort allrum/ sovrum med både gavelfönster och takfönster samt ett extrarum/arbetsrum med takfönster. Här finns det möjlighet att dela av rummet med hjälp av vägg och på så sätt få både ett extra allrum och ett sovrum.

Hela radhuset är försedd med ekparkett samt vitmålade väggar. Total golvyta 118 kvm. Det går att få plats med dubbelsäng i alla sovrummen. Kvakitétsdokument finns för badrummen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1-3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 992 kr inkl. VA, renhållning, p-plats

Driftskostnad

10 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

8,33333%

Andel av årsavgiften

8,3333%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

3-plans bostadsrättsradhus

Byggnadsår

2013

Uppvärmning

luftvärmepump med återvinning av frånluften till golvvärme på de två första plan

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 juni 2015
Energiprestanda: 46 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Förrådsbyggnad med kallförråd (3 kvm). Förråd D.

Fastighetsbeteckning

Värmdö Östra Ekedal 1:262

Övrigt

Två uteplatser i väst och öst i form av stenplattor och terrass av trä. Gräslagd trädgård på gaveln och baksida. Absolut närhet till skogsklädd bergsknalle. Tomtavgränsning i form av staket med grind och buskage. Kvällssol vid den bortre sittplatsen på trädgårdssidan samt på framsidan. Förmiddagssol på terrassen. Sol större delen av dagen på gräsmattan. Det här radhuset har föreningens största gräsyta. Asfaltslagd parkeringsplats utanför entrén. Skötselområdet (tomten) är på ca 290 kvm.

Förening

Namn

Brf Skeviksdalen

Om föreningen

Brf Skeviksdalen 16-20 bildades 2013 och är belägen på Skeviksgatan 14 - 18 i Gustavsberg. Föreningens fastighet Värmdö Östra Ekedal 1:262 består av tre parhus om 2½ våningar med 12 bostadsrättsradhus. Fastighetens byggnader är även uppförda 2013.

Fastigheterna är byggda med platta på mark, trästomme, träfasad, betongtakplattor och treglasfönster. Uppvärmning sker genom luftvärmepump med återvinning av frånluften till golvvärme på de två första planen och med elradiatorer på översta planet. Fastigheterna är anslutna till det kommunala VA-nätet. OVK (obligatorisk ventilationskontroll) gjordes under 2014 och godkändes efter justeringar under 2014. Föreningens tomtareal är 3 113 kvm och den totala byggnadsarean är 1 356 kvm. Varje radhus är 113 kvm och har två tillhörande uteplatser.

Till varje lägenhet tillhör separat kallförråd samt en P-plats. Utöver de tillhörande p-platserna finns det 6 extraplatser för uthyrning.

Föreningen är befriad från den kommunala fastighetsavgiften de första 15 åren. Föreningen är medlem i Gustavsberg GA:2 vilket är områdets vägförening.

Fastigheten är ansluten till Telia fiber. Varje hushåll tecknar individuellt avtal med leverantören.

Föreningen anordnar två gemensamma städdagar samt en årlig kräftskiva. Det finns gemensam gräsklippare, snöskyffel, skottkärror, extra bord och stolar samt högtryck att låna för föreningens medlemmar.

Överlåtelseavgift 2,5 % av årets prisbasbelopp. Pantsättningsavgift 1 % av årets prisbasbelopp. Ca 2000 kr

Inga inplanerade avgiftsändringar.

Organisationsform

Bostadsrätt

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. De nybyggda radhuset i slutet av Skeviksgatan smälter in väl i den äldre bebyggelsen och utgör ett modernt boende mitt i Gustavbsregs allra populäraste kvarter. Höjdhagen och de Norra bruksgatorna präglas just av den äldre kulturbebyggelsen samt närheten till natur, hamn, service och kommunikationer. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Även närhet till flertalet förskolor. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana med skidspår på vintern och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
al Khamees Sam Jamal Jewad
370 m
Lugnet Nära Er - KB
430 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Markör Öppna Förskolan
370 m
Blomkulan Förskola
490 m
Grundskolor
Farstavikens skola
500 m
Ekedalsskolan
520 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,3 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
1,9 km
Wermdö Golf & Country Club
4,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Sporthall
720 m
Gustavsberg Fastigheter AB
760 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
770 m
Vattenhuset AB
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte