Björnskogsvägen 58

Bilder

  • Såld!
  • Huset
  • Kök
  • Öppen planlösning
  • Mot vardagsrum
  • Vardagsrum

Björnskogsvägen 58 , Gustavsberg Lugnet , VÄRMDÖ

Fin, rymlig 3:a om 82 kvm med trevlig planlösning och balkong i soligt sydvästläge. Mysig gård med grönområde, grillplats och lekplats. Lugnt och barnvänligt område med härliga omgivningar, fina strövområden och närhet till buss. Välskött äldre förening.

82,4 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 876 kr inkl värme, V/A, hushållsel, vvs-fondering, bostadsrättstillägg, bredband och kabeltv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
82,4 kvm
Våning:
2
Byggår:
1969

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

82,4 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till den här ljusa, välskötta och genomgående trerumslägenhet. Balkong i soligt sydvästläge med fin lekplats nedanför. Lägenheterna i den här föreningen är kända för att vara välplanerade, ljusa och funktionella.

Entré genom säkerhetsdörr till hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Mörkt laminatgolv och målade väggar.

Läckert helkaklat badrum med golvvärme. WC, tvättställskommod, handdukstork, spegel och badkar. Spotlights i tak. Här finns även en praktiskt upphöjd tvättmaskin (Cylinda 2007).

Från hallen nås det stora köket med nylagt parkettgolv, vita skåpsluckor, arbetsbänk av rostfritt och laminat och vitt kakel mot vägg. Rostfri varmluftsugn (Elux 2007) med glaskeramikhäll, rostfri diskmaskin ((Elux 2005). fläkt, rostfri kyl och frys (Gram 2007), städskåp samt gott om förvaringsskåp. Ett stort kök som ger utrymme till ett stort matbord med plats till flera.

Från matplatsen i köket är det öppen planlösning till vardagsrummet. Ljust laminatgolv och målade väggar. Stort fönsterparti mot söder och utgång till den stora möblerbara balkongen med utsikt över en av områdets lekplatser.

Mellan vardagsrum och det stora sovrummet ligger en stor klädkammare med parkettgolv och målade väggar, här får familjens kläder gott om plats.

Två sovrum, ett större och ett mindre, båda har ljusa laminatgolv och målade väggar.

Balkongen vetter åt sydväst och är försedd med trall på golvet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 876 kr inkl värme, V/A, hushållsel, vvs-fondering, bostadsrättstillägg, bredband och kabeltv

Kommentar

Det tillkommer endast kostnad för hemförsäkring, resten ingår i månadsavgiften.

Andel i föreningen

0,6647%

Byggnad

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Centralvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd.

Övrigt

Njut av den stora härliga balkongen med läge åt sydväst. Blick ut mot bostadsrättsföreningens trädgård och lekplats.

Ett stort förråd (ca 5 kvm) och ett lite mindre förråd beläget i byggnaden tillhör lägenheten.

Fri parkering.

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en samlingslokal med pentry, ett litet gym, ett solarium och 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

Alla driftskostnader såsom kostnader för värme, vatten och el ingår i den debiterade årsavgiften. Även kostnaden för bredband och TV enligt avtalet ovan ingår i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen planerar att höja månadsavgifterna med 1,5% från januari 2018.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantavgift betalas av köparen.

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com

Antal lägenheter

168

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.

Parkering

Uppvärmda garage och parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra för föreningens medlemmar (separat kö som hanteras av Storholmen). P-plats med motorvärmare kostar 125 kr/mån. Vidare finns ett antal P-platser som är gratis för medlemmarna att använda. Alla medlemmar har tillgång till biltvätt i anslutning till garage.

Om området

Gustavsberg Lugnet

Välkommen till Gustavsberg Lugnet!

Lugnet är ett mycket trevligt bostadsomåde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området är centralt beläget men samtidigt med närhet till natur. I området finns flera förskolor samt Munkmoraskolan.

Sportmässigt har Gustavsberg allt! Det finns badhus med äventyrsbad, motionsbassäng, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.
Gustavsberg kan även erbjuda:
Värmdö Hockey med barn och ungdomsverksamhet upp till A-lagsspel samt hockeyfritids, www.varmdohockey.se.
Gustavsbergs IF - Handboll, www.gustavsberghandboll.nu
Gustavsbergs IF - Fotboll, www.gustavsbergsfotboll.se
Gustavsbergs IF -Bandy, www.gustavsbergsbandy.se
Saltsjö Judoklubb I Lugnet kan erbjuda judo och THI-CHI, www.saltsjojudo.se.

Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Promenadavstånd till Gustavsbergs hamn med bistro, café porslinsbutik mm.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats, Båtsmannen, tar du dig direkt till Slussen på ca 30 min. I övrigt går flertalet bussar från bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, dit du går på ca 10 minuter.

Närservice

I Gustavsbergs centrum finner du all tänkbar närservice. Apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, trevliga Hotell Blå Blom, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lugnet Nära Er - KB
460 m
al Khamees Sam Jamal Jewad
680 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Jungmannen Förskola
200 m
Munkmoragården Daghem Förskola Fritidshem
360 m
Grundskolor
Munkmoraskolan Fritidshem Fritidsklubb
520 m
Farstavikens skola
1,4 km
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
2,1 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
2,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,3 km
Wermdö Golf & Country Club
5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergsbadet
1,2 km
Gustavsbergs Sporthall
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
1,2 km
Vattenhuset AB
2,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Gunnar Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte