Björnskogsvägen 58

Bilder

  • Såld!
  • Huset
  • Kök
  • Öppen planlösning
  • Mot vardagsrum
  • Vardagsrum

Björnskogsvägen 58 , Gustavsberg Lugnet , VÄRMDÖ

Fin, rymlig 3:a om 82 kvm med trevlig planlösning och balkong i soligt sydvästläge. Mysig gård med grönområde, grillplats och lekplats. Lugnt och barnvänligt område med härliga omgivningar, fina strövområden och närhet till buss. Välskött äldre förening.

82,4 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 876 kr inkl värme, V/A, hushållsel, vvs-fondering, bostadsrättstillägg, bredband och kabeltv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
82,4 kvm
Våning:
2
Byggår:
1969

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

82,4 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till den här ljusa, välskötta och genomgående trerumslägenhet. Balkong i soligt sydvästläge med fin lekplats nedanför. Lägenheterna i den här föreningen är kända för att vara välplanerade, ljusa och funktionella.

Entré genom säkerhetsdörr till hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Mörkt laminatgolv och målade väggar.

Läckert helkaklat badrum med golvvärme. WC, tvättställskommod, handdukstork, spegel och badkar. Spotlights i tak. Här finns även en praktiskt upphöjd tvättmaskin (Cylinda 2007).

Från hallen nås det stora köket med nylagt parkettgolv, vita skåpsluckor, arbetsbänk av rostfritt och laminat och vitt kakel mot vägg. Rostfri varmluftsugn (Elux 2007) med glaskeramikhäll, rostfri diskmaskin ((Elux 2005). fläkt, rostfri kyl och frys (Gram 2007), städskåp samt gott om förvaringsskåp. Ett stort kök som ger utrymme till ett stort matbord med plats till flera.

Från matplatsen i köket är det öppen planlösning till vardagsrummet. Ljust laminatgolv och målade väggar. Stort fönsterparti mot söder och utgång till den stora möblerbara balkongen med utsikt över en av områdets lekplatser.

Mellan vardagsrum och det stora sovrummet ligger en stor klädkammare med parkettgolv och målade väggar, här får familjens kläder gott om plats.

Två sovrum, ett större och ett mindre, båda har ljusa laminatgolv och målade väggar.

Balkongen vetter åt sydväst och är försedd med trall på golvet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 876 kr inkl värme, V/A, hushållsel, vvs-fondering, bostadsrättstillägg, bredband och kabeltv

Andel i föreningen

0,6647%

Byggnad

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd.

Allmänt om fastigheten

Kommentar

Det tillkommer endast kostnad för hemförsäkring, resten ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Njut av den stora härliga balkongen med läge åt sydväst. Blick ut mot bostadsrättsföreningens trädgård och lekplats.

Ett stort förråd (ca 5 kvm) och ett lite mindre förråd beläget i byggnaden tillhör lägenheten.

Fri parkering.

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 bostadsrätter totalt. Föreningens bostadshus byggdes 1967- 1968

Alla driftskostnader ingår i den debiterade årsavgiften, alltså alla kostnader för värme, vatten och el. Även kostnader för bredband och TV. Sedan 2008 betalar föreningen även alla medlemmars individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Även kostnaden för detta försäkringstillägg ingår i nämnda driftskostnader. Fr o m januari år 2015 kommer avgiften att höjas med 2 %.

Uppvärmda garage och parkeringsplats med motorvärmare finns att hyra för föreningens medlemmar. För garagen debiteras månadshyra med mellan 400 och 700 kronor, beroende på storlek. För parkeringsplats med motorvärmare är månadshyran 125 kronor. Kö till garage samt parkering med motorvärmare kan förekomma.

Fastigheterna uppvärms från egen panncentral vilken huvudsakligen eldas med pellets, som vintertid kompletteras med olja. Från och med hösten 2014 kommer pannan ersättas med en ny.

Det finns en samlingslokal med pentry, ett litet gym, ett solarium och 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat.

Föreningen har under 2009 ingått ett avtal med Tele2 om bredband och TV. Bredbandet ger tillgång till Internet med 100/10 Mbits/s via uttag i varje lägenhet. Det går även att via bredbandsuttaget ansluta till Tele2:s bredbandstelefoni. För TV ger avtalet tillgång till en digitalbox, ett mix8-paket och ett antal fria kanaler.

För närvarande tar föreningen ut pantsättningsavgift och överlåtelseavgift vilket betalas av köparen. Takrenoveringar kommer att ske inom loppet av fem år. Den första längan är redan gjord.

Vid extra stämma 1994 beslutades att föreningen skulle starta en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. skall användas till framtida stambyten. Beroende av lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kronor per månad, vilket belopp, vid en eventuell överlåtelse är att betrakta som kapitaltillskott.

Föreningens hus är belägna vid Björnskogsvägen 40-90.

Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

Gå gärna in på Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com

Kontaktperson

Ilpo Rainamo ordf

Om området

Gustavsberg Lugnet

Välkommen till Gustavsberg Lugnet!

Lugnet är ett mycket trevligt bostadsomåde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området är centralt beläget men samtidigt med närhet till natur. I området finns flera förskolor samt Munkmoraskolan.

Sportmässigt har Gustavsberg allt! Det finns badhus med äventyrsbad, motionsbassäng, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.
Gustavsberg kan även erbjuda:
Värmdö Hockey med barn och ungdomsverksamhet upp till A-lagsspel samt hockeyfritids, www.varmdohockey.se.
Gustavsbergs IF - Handboll, www.gustavsberghandboll.nu
Gustavsbergs IF - Fotboll, www.gustavsbergsfotboll.se
Gustavsbergs IF -Bandy, www.gustavsbergsbandy.se
Saltsjö Judoklubb I Lugnet kan erbjuda judo och THI-CHI, www.saltsjojudo.se.

Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Promenadavstånd till Gustavsbergs hamn med bistro, café porslinsbutik mm.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats, Båtsmannen, tar du dig direkt till Slussen på ca 30 min. I övrigt går flertalet bussar från bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, dit du går på ca 10 minuter.

Närservice

I Gustavsbergs centrum finner du all tänkbar närservice. Apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, trevliga Hotell Blå Blom, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lugnet Nära Er - KB
460 m
Hemköp Hamnen
1,6 km
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Styrmannen Förskola
20 m
Jungmannen Förskola
200 m
Kollektivtrafik
Styrmannen
120 m
Båtsmannen
270 m
Grundskolor
Munkmoraskolan Fritidshem Fritidsklubb
520 m
Värmdö Kulturskola
1,2 km
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
2,1 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
2,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergsbadet
1,2 km
Gustavsbergs Tennisklubb
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
1,2 km
Vattenhuset AB
2,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Gunnar Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte