Skeviksgatan 12A

Bilder

  • Såld!
  • Underbar södergavel på Skeviksgatan 12
  • Kök med gott om funktionell yta
  • Stort vardagsrum som går att göra till två rum
  • Kvarteret Skeviksgatan förr
  • Tillgång till södergavel och hall i burspråk

Skeviksgatan 12A , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Renoveringschans på anrik bruksgata präglad av sekelskiftescharm och vackert uppväxta trädgårdar. Egen ingång från södergavel och tillgång till stor tomt. Lugn omgivning i populära Höjdhagen med närhet till kommunikationer, service och skolor.

69 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 069 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
BV
Lägenhetsnummer:
10360091
Byggår:
1904
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Nu säljer bostadsrättsföreningen den här stora tvårumslägenheten med egen ingång från södergavel. De här gavellägenheterna på entréplan är stora och rymliga vilket gjort att många är ombyggda till 3 RoK och t o m 4 RoK. Under plastmattorna återfinns ofta originalgolv i trä och den centralt placerade murstocken gör det möjligt att koppla in braskamin. Njut dessutom av tillgång till trädgård och uteplats.

Entré från egen ingång till hall i burspråk med plats för avhängning. Stort kök med vackra platsbyggda förvaringshyllor, målade luckor samt bänksskiva i rostfritt med dubbelho och laminat (Perstorsplatta). Kyl/frys, spis och fläkt. Lucka ned till vinkällare/kallförråd. Sovrum med platsbyggda garderober. Stort vardagsrum med två vackra spröjsade fönster. Vardagsrummet går lätt att dela av till två rum. Förråd/ klädkammare i anslutning till vardagsrummet. Helkaklat badrum (2010) med golvvärme, handfat, dusch, WC samt framdragen el för inkoppling av tvättmaskin. Bostadsrättsföreningen har låtit byta lås till lägenheten. Stambyte gjordes i samband med badrumsrenoveringarna. Takhöjd ca 2,70 m.

Välkommen att förvärva den här pärlan till lägenhet!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 2, hiss finns ej

Avgift

4 069 kr inkl värme, VA, kabel-TV

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Lägenheten har tidigare varit uthyrd av föreningen. Kostnaden för hushållsel är därför ej exakt.

Andel i föreningen

6,0315%

Andel av årsavgiften

6,0315%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1904

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2009
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Tvättstuga finns i källaren på Skeviksgatan 8, 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Tillgång till ett förråd i byggnaden på Skeviksgatan 8 - 10.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:51

Övrigt

Tillgång till skötselområde utanför lägenheten. Till den här lägenheten tillhör hela gavelområdet, ca 4 m ut från väggen på baksidan samt en liten bit av framsidan. På framsidan kommer Gullregnet att tas bort för att göra plats för två parkeringsplatser. En av dessa parkeringsplatser kommer att tillhöra lägenheten. För den som gillar trägård och planteringar finns stora möjligheter.

Förening

Namn

Brf Kvarteret Skeviksgatan

Om föreningen

Brf Kvarteret Skeviksgatan består av fem flerfamiljshus med adress Skeviksgatan 2-12. Husen på nr 8-10 är byggda 1945 och resterande hus är byggda 1903-1905. Det finns totalt 25 lägenheter i föreningen varav 2 är hyresrätter. Det finns cykelförråd, tvättstuga och förråd på Skeviksgatan 8-10.

Välskött och solid förening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Canseko AB. Det finns två hyresrätter i föreningen, vilket innebär en dold tillgång. Föreningen har upprättat en underhållsplan som man följer. Alla husen stambyttes 2009-2010 och då totalrenoverades badrummen. Trapphusen i tegelhusen renoverades 2015. Inom de närmaste 2-3 åren planerar man att byta fönster och lägga om tak.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. Analogt basutbud ingår i månadsavgiften.
Säljaren har ett avtal med Comhem gällande internet. Möjlighet finns för köparen att överta detta avtal. Det kostar 250 kr/mån (för 250 MB) och gäller till 2018-11-28.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser som går att hyra för 600 kr/år.

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Arkitekturen var densamma som för husen på Höjdgatan och de på Tallåsen tills moderniseringen på 1960-talet. Då fick de en ny vacker fasadbeklädnad av tegel vilket är det som skiljer Skeviksgatan från många av de andra bruksgatorna. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
al Khamees Sam Jamal Jewad
400 m
Lugnet Nära Er - KB
480 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Markör Öppna Förskolan
400 m
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
440 m
Grundskolor
Farstavikens skola
470 m
Ekedalsskolan
490 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,2 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2 km
Wermdö Golf & Country Club
4,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Sporthall
690 m
Gustavsberg Fastigheter AB
720 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
760 m
Vattenhuset AB
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte