Bergsgatan 1B, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Fasaden och föreningens äppellund och grillplats
  • Egen uteplats i föreningens trädgård
  • Härligt läge med sol från morgon till kväll
  • Charmigt kök i lantlig stil
  • Trevlig matplats vid fönstret

Bergsgatan 1B, 2 tr , Gustavsberg Kvarnberget , VÄRMDÖ

3:a (möjlig 4:a) i vackert 1800-talshus. Till lägenheten hör en egen uteplats i trädgården med fint solläge, ett rymligt vindsförråd och ett uteförråd. Solid förening med lummig trädgård med äppelträd, syrénbersåer och grusade gångar. Belägen i charmiga brukskvarter med gångavstånd till det mesta.

81 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 141 kr inkl värme, VA och parkeringsplats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
207
Byggår:
1882
Driftskostnad:
590 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med avhängningsplats och fint ljusinsläpp från två håll. Vita väggar och ekparkett.

Sovrum: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och arbetshörna/förvaring. Två fönster som bjuder på fint ljusflöde och fritt läge. Vita väggar, mörk fondtapet och ekparkett.

Kök: Härligt kök i lantlig stil med gott om skåp och arbetsytor. Trevlig och rymlig matplats vid fönstret. Cremefärgade skåpsluckor, ljust kakel, rostfri diskbänk och arbetsbänkar i massiv bok. Vita väggar, vitlaserad träpanel i tak och ekparkett. Utrustningen består av spishäll med induktion samt fläkt, inbyggnadsugn, kyl/frys, mikro och tvättmaskin i rostfritt utförande. Från köket finns också ingången till en klädkammare med bra förvaringsmöjligheter.

Badrum: Fräscht, rymligt badrum med fina detaljer i gammaldags stil. Vita helkaklade väggar och blå klinker med golvvärme. WC, handfat, handduksvärmare och fint gammalt gjutjärnsbadkar på tassar. Möjlighet finns att sätta in tvättmaskin.

Vardagsrum: Trivsamma sällskapsytor och två fönster med utsikt mot föreningens trädgård och den egna uteplatsen. Ljus tapet och ekparkett.

Sovrum: Nyttjas idag som arbetsrum/gästrum. Utsikt mot trädgården. Vita väggar och ekparkett.

Övrigt: I vindsförrådet står en diskmaskin i rostfritt utförande om man vill överta den.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 141 kr inkl värme, VA och parkeringsplats

Driftskostnad

7 081 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 670 kr
Försäkring: 1 411 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

7,43301%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1882

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2008
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övriga byggnader

Tvättstuga (uppförd 2001) finns i separat byggnad på gården. Gemensam förrådslänga på gården.

Övrigt

Förråd: Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd som ligger lättillgängligt en trappa upp. Det finns också ett eget uteförråd i den gemensamma förrådslängan på gården.

2016-01-11 13:52 UA: Ringt in. Vill ha en muntlig försäljning, ev skriftlig senare. Går lite i säljtankar, flytta ut i landet. Hennes man Jan-Åke har ett år kvar till pension, hon går om några år. Disk förbereda med bilder framåt våren när det är grönt i trädgården. Ge lite tips på plats. Har sålt med oss tidigare. Bott i 7 år. Ska prata med sin man om tid, återkommer på mitt direktnr.

2016-01-13 UA: Träffat båda. Louise kommer från Hälsingland, de har sommarställe där, funderar på att flytta tillbaka. Håller på att kolla på ett ganska nytt hus, vill ha nåt lättskött med lite trädgård. Ska på några arbetsintervjuer inom kort. Ej pratat så mycket sälj. Sagt ca 3 milj +/- 200'. Berättat om den som Siw ska sälja. Lovat återkoppla när den försäljningen är klar, eller återkommer hon efter intervjuerna.
2016-01-14 UA: Ringde och undrade över arvode. Fick munligt. 1,7% alt 1,5% upp till 3 milj + 10%
2016-01-15 15:03 UA: Skickat offert.
2016-01-20 09:29 UA:
Hoppas allt är bra. Jag såg att det blivit ett litet skrivfel i offerten som jag mailade dig i fredags. Arvodesalternativ A ska vara 1,7% (inte 1,75%), som jag sa till dig per telefon. Jag bifogar även information om vad annonsering på Hemnet kostar, se bilaga. Hemnet har höjt priserna, så nu kostar en Hemnet annons 1.200 kr (för en bostad i er prisklass). Hemnet fakturerar säljaren när annonsen har publicerats på Hemnet (kostnaden är densamma oavsett vilken mäklare ni anlitar). Det är såklart upp till säljaren om man vill synas på Hemnet och eftersom det är en av de största marknadsföringskanalerna så väljer de allra flesta det.
Ha en fortsatt fin dag!
2016-01-22 09:38 UA: Stämt av. Hon har fått offerten. Har varit på två intervjuer, ev det ena är intressant. Lite tveksamma kring läget på huset, lagt underbud, säljaren ej accepterat. Sett att Karins lgh ligger ute.
2016-02-11 UA: Kommer att köpa huset de tittat på, skriver kontrakt sista helgen i februari. Diskuterat tider för försäljning, visning första helgen i mars. Skicka uppdragsavtal med posten.

Här kommer en del information du behöver, och som är bra att ha inför kommande försäljning.

§ Parkeringsplats finns på framsidan av huset, synligt från fönster. Den kostar 0 kronor i månaden.

§ Tvättmaskinen i köket får följa med i försäljningen, om så önskas. Om köpare så önskar så finns en diskmaskin på vinden också, som satt i lägenheten när vi köpte den. Vi använde den knappt. Den kan också följa med. Vill köpare byta tvättmaskin till diskmaskin, och inte ha tvättmaskinen kvar, tar vi gärna med den. Om någon önskar byta plats, så är det inga kromade sidor på tvättmaskinen, eftersom den är gjord för att sättas in emellan skåp.

§ Garderoben i extra sovrummet kan också följa med i köpet, om så önskas. Annars flyttar vi den självklart.

§ Det blir soligt och fint nu på tisdag och onsdag. Föreslår att ni fotograferar uteplatsen då. Säg till mej dagen innan ni kommer så kan jag ordna till lite där med stolar, filt och kaffekopp. "Att sitta i vårsolen och vänta på blommorna". Filt och kaffekopp kan sedan slängas ner i Ikeakassen i dynlådan. Det är enkelt.

§ När visningen är vill jag att vi lämnar öppet till vårt uteförråd som ligger väldigt nära uteplatsen, för att man ska kunna se att det ligger nära, och att vi har ordnat golvet där, och förvaringshylla och krokar. Det är bara att låsa när ni går. För att komma till uteplatsen, får du be folk gå på vår tomt, men till höger om matt piskställningen upp till förrådsbyggnaden, och så till vänster. Uteplatsen syns ju ifrån fönstret.

§ Kom ihåg bara att både jag och Jan-Åke arbetar till den 29/7. Vi ska försöka ordna med tillträde till huset en eller två veckor innan. Den enda eventuella möjligheten till tidigare inflytt i vår lägenhet är om vi kan bo hos en av sönerna en tid i juli, men då måste vi magasinera vårt bohag, och sedan åter hyra flyttfirma, att ta möblerna från magasineringen, vilket förmodligen blir mycket dyrare. Det är därför ett alternativ som vi helst inte alls vill, eller t.o.m. förmodligen inte kan.

§ Mailar straxt uppgifter om lånenummer. Vill också ha bekräftelse på detta mail, innan jag postar underskriften. Detta främst med tanke på tillträdesdagen för köpare.

Ang. p-plats. Vi kommer i dagsläget här på arbetet ej på om den har något nummer, men det är den tredje från vänster, när man ser den från fönstret. Det är dock en speciell plats, som vi har papper på. Ska leta hemma. Det är likadant med uteplatsen. Den träade delen är endast våran. Det finns det papper på, och den följer med i lägenhetsförsäljningen.

Det enda inflyttningsdatum som vi säkert kan säga är söndagen den 31/7, och med förhoppning den 29-30/7. Vi återkommer så fort vi vet säkert.

Har en uteplats (sa att det var den soligast, ligger intill förrådslängan, syns på en av våra bilder) men inte i direkt anslutning. De som bor på bv har uteplats i anslutning, de som bor högre upp på gaveln har balkonger. Nämnde att nån granne sålt för 2,8 milj men de hade trappa med sovloft och balkong.
Bott i 7 år, målade om i samband med inflytt. Har förråd i sep länge och stort vindsförråd (fick se det, låg precis ovanför, jättestort)

2009-05-29

Förening

Namn

Brf Gröneborg

Om föreningen

Föreningen består av 2 fastigheter på Bergsgatan 1A-B och 3A-B med totalt 16 lägenheter, 8 st i vardera hus. En av de större lägenheterna upplåts idag med hyresrätt, vilket innebär en dold tillgång för föreningen. Föreningen har god ekonomi med låg belåning.

Parkering

Till lägenheten hör en egen parkeringsplats.

Renoveringar

Föreningen har följt en omfattande renoveringsplan för fastigheterna. Fönstren är utbytta till 3-glas och trapphus, fasad, tak och entréportar har renoverats.

Övrigt

Föreningen har en inbjudande och variationsrik trädgård med gräsytor, bergsknallar och lummig grönska. Här finns bland annat en äppellund med pergola, grill och utemöbler. På tomten ståtar också knotiga ekar, syréner och äppelträd. Här finns fina möjligheter för den som vill odla. I trädgården har man en egen uteplats där man kan ha sin egen sittgrupp och njuta av sol från morgon till kväll.

Om området

Gustavsberg Kvarnberget

I hjärtat av Gustavsberg, i skärgårdskommunen Värmdö, ligger Kvarnberget. Det reser sig ovan hamnen längst in i viken strax söder om centrum. Bostadskvarteren ligger inom Gustavsbergs äldre bebyggelse med bruksgator från 1880-tal till 1920-tal. Husen är placerade i naturen mellan berghällar och vackra gamla ekar i ett lugnt och trivsamt område nära service, kommunikation, skola och en levande hamnmiljö.
150 meter till centrum med all service och bra bussförbindelse, ca 20 min till Slussen. Kortare promenad till Gustavsbergs hamn med promenadstråk, båtar, caféer och restauranger. Här finns möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb).

Kommunikation

När du vill åka in till Stockholm finns det mycket goda förbindelser med direktbussar som i egen fil tar dig till och från Slussen på drygt 20 minuter.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Schill Frukt Och Grönt
180 m
Hemköp Hamnen
1,2 km
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan LÄR
250 m
Åkerlyckan Förskola
330 m
Grundskolor
Förskolan LÄR
250 m
Lär Skola
730 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,3 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
3,3 km
Wermdö Golf & Country Club
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ösby Sporthall
400 m
Gustavsbergsbadet
650 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
650 m
Vattenhuset AB
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte