Storskogsvägen 75

Bilder

  • Såld!
  • Husets köksdel
  • Ljuvligt belägen altan i bästa sydvästläge
  • Fönster med ljusinsläpp från sydväst
  • Stort helkaklat badrum med tvättavdelning
  • Vinterbonat gästhus

Storskogsvägen 75 , Stavsnäs , Värmdö

Nybyggd vacker enplansvilla med underbar altan på bästa sydvästvända tomt bestående av både trädgård och natur. Fullt utrustat gästhus. Nära till både båtbryggor, insjöbad och service i Stavsnäs by.

150 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
150 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
3 760 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
2 208 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

150 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till den här superfina enplansvillan med stor altan åt sydväst. Nybyggd/utbyggd sedan 2011 präglad av hög kvalité, fina färgval och god funktion. Villans fönster är alla stora och belägna åt sydväst för att fånga maximalt med ljus. Njut dessutom av stora öppna ytor för bästa umgänge. Just U- formade enplansvillor är en favorit då de sammanlänkar utelivet med innelivet på ett naturligt sätt.

Entré till hall med klinkers och plats för avhängning. Dessutom stor tillhörande klädkammare/ förråd för förvaring av ytterkläder, skor mm. Stort lyxigt helkaklat badrum med utgång till trädgården. Tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Dubbla tvättfat på stenskiva, spa-badkar, handduksvärmare, dusch, WC. Ljust öppet kök (IKEA, 2011) med vita luckor, bänksskiva av laminat och stänkskydd i glas. Kyl, frys, diskmaskin, glashäll. Centralt placerad köksö med frihängd fläkt. Äldre bevarad vedspis. Möjligheten finns även att koppla på en braskamin till murstocken. Utgång till altanen genom stora fönsterglasdörrar. Matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Sammanlagt tre sovrum i olika storlekar. Samtliga försedda med garderober. Det största sovrummet har hel garderobsvägg. Genomgående fina golv i form av ekparkett och klinkers.

Flytta in och njut!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1965 ombyggt 2011

Uppvärmning

Ved/pelletspanna med elpatron till vattenburen golvvärme/ radiatorer, vedspis

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 januari 2016
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2glas superenergi/ 3glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Stuprör, hängrännor

Övrigt

Enorm altan (200 kvm) med staket, barbord, utekök och plats för stora sällskap. Oval pergola med segeldukstyg. Trappor ner till tomten. En del av altanen är ännu inte färdigställd.

Tillgång till båtplats med segelbåtsdjup vid föreningens brygga i Krysshamnsviken. Boj behöver köpas till för ca 7000 kr.

Taxerad boarea 140 + 0 kvm

Fastighetsbeteckning

Stavsnäs 1:540

Övriga byggnader

Fullt utrustat och isolerat gästhus (15 kvm) med pentry, kyl och värme. Fönster av isolerglas. Liten altan i västläge. Egen separat väg in.

Rund bastu (ej färdigställd) (10 kvm). Tanken var att altanen skulle sträcka sig mellan huset och bastu så att fastighetsägaren lätt kunde ta sig mellan badrum och bastu.

Krypgrund med fastighetens värmepanna.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 000 kr
VA: 1 000 kr
Renhållning: 4 800 kr
Väg, samf: 1 200 kr
Sotning: 500 kr
Övrigt: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 867 000 kr, varav byggnadsvärde 1 806 000 kr

Summa pantbrev

2 853 000 kr

Tomt

Areal: 3 760 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor fastighet på 3760 kvm i sluttande sydvästriktning. Tomten innehar både inslag av natur, gräsmatta och plats för planteringar. Grusad infart med plats för flertalet bilar. Fastighetsägaren har även fått tillstånd från vägföreningen att anlägga ytterligare infart på fastighetens sydvästra del.

Vatten/avlopp

Egen borrad brunn. Vattenprov gjort (tjänligt med inslag av hummus). På fastigheten idag finns ett icke godkänt BDT- avlopp med tvåkammarbrunn. Den behöver kompletteras med ett reningsverk eller alternativt en tank för WCn senast sommaren 2016.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:1 Storskogens vägförening
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-54/568
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 49/8258B
Byggnadsplan 01-DJÖ-1513

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice, bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till två ljumma badsjöar och havsvik med båtbrygga. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. Stavsnäs har förskola och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken så ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna. Njut slutligen av goda kommunikationer in till stan i form av buss 433 och 434.

Kommunikation

Buss 433, 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Hållplatsen ligger vid Stavsnäs gärde. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Resan med bil går betydligt snabbare och storstaden nås på bara 35 minuter. Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Stavsnäshallen AB
1,3 km
Handlar'n Runmarö Lanthandel
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Talldungen
1,4 km
Förskola Djuröskutan
3,5 km
Grundskolor
Almia
1,9 km
Skärgårdsskolan
4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjösalavallen Idrottsplats Sporthallar
1,6 km
A M F Bowling Inc. USA Filial
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte