Blomsterslingan 42

Bilder

  • Såld!

Blomsterslingan 42 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Stadsradhuset som andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Nu har du möjlighet att förvärva det nybyggda gavelradhuset där ingen ännu har bott. Hög standard och fina materialval präglar detta hus. De har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Arkitekten är Koncept. 20 min från Slussen och 5 min från Grisslinge Havsbad. Gångavstånd till Värmdö köpcentrum och restauranger.

130 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
249 kvm
Byggår:
2015
Driftskostnad:
1 875 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa målad i citrongult med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa tak- höjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra askgrå luckorna bryts av med en bänk- skiva i vitpigmenterad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort stålglasparti som är husets smycke. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. Ett platsbyggt skrivbord är placerat i vardagsrummet och vill man avgränsa detta till ett kontor finns vackra stålglaspartier som tillval. I korridoren på nedre plan finns gott om förvaring, städ- skåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.

Badrummen är utrustade med dusch, wc och en klassisk askgrå kommod från Kvänum. Bänkskivan är gjord av den massiv stensorten Jura Grey och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel i Stockholm och samma spegel och pendellampa finns i huset. Badrumsgolvet läggs i ett mönster med hexagonformade plattor i tre vackra kulörer. På övre plan finns ett barnrum och ett master-bedroom. Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstång i läder och hyllplan från Kvänum. På övre plan finns också ett allrum för tv-underhållning eller lek. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan på samma plan som sovrummen.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här inreder du ett kreativt kontor för den egna företagaren, ett eget plan för föräldrarna eller barnen i familjen eller ett gästrum. Från takterrassen ser du ner på gatan och nyttjar ett extra sol- läge på framsidan av huset. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

Byggnad

Byggnadstyp

3 vånings stadsradhus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2 och 3

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandtäckt plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman (i det här fallet så är det köpeskillingen på tomten som lagfartsavgiften beräknas på) eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

ETT SNÄLLT HUS - MOT BÅDE PLÅNBOK OCH MILJÖ

Huset är byggt helt i trä, som är det överlägset mest miljövänliga alternativet vid nyproduktion. Man har arbetar hårt för att förbättra alla processer i byggnationen mot ett grönare alternativ. Det handlar exempelvis om att ställa höga krav på leverantörer eller hitta bättre lösningar för transporter.

I huset är energiförbrukningen i fokus. Nya hus har många fördelar jämfört med äldre hus ur miljösynpunkt. Huset är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Det ger ett snällt hus - både mot plånbok och miljö.

Huset har produceras av Deromegruppen som är en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt tusen och åter tusen hus sedan 1947. I Deromekoncernen har man ett miljötänk i varje del och arbetar aktivt för att de produkter man tillverkar skall kunna återanvändas eller återvinnas med minsta miljöpåverkan. Alla restprodukter från skogsbruket, husproduktionen och sågverken, allt från stubbar till spån, omvandlar Derome till biobränsle.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:830

Övriga byggnader

Förråd om ca 7,5 kvm. Förrådet är oisolerat och står på en gjuten platta.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 000 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 1 000 kr
Väg, samf: 5 000 kr

Kommentar

Driften är uppskattad då säljaren inte har bott i huset. Försäkring tillkommer.

Summa pantbrev

2 995 000 kr

Tomt

Areal: 249 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Mustiga toner blandas med pasteller och de vacker placerade träden på förgården i kombination med den franska balkongen skapar en vacker gatubild. Huset omgärdas av häck och stenlagd entré.

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen. Med hörnläget förlänger man känslan av tomtgränsen. Det stora exteriöra stålglaspartiet blir både ett smycke i vardagsrummet men också mot uteplatsen. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvaliteér med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut baren på tomten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25, GA:28-GA:29
Förmån, Officialservitut: Parkering, 0120-14/96
Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 0120-15/39

Tillträde

flexibelt

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Systrarna i Stavsnäs AB
440 m
Willy:s
600 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solbackens Montessori Förskola
1,1 km
Vikingen Förskola
1,6 km
Kollektivtrafik
Älgstigen
190 m
Grisslinge
630 m
Grundskolor
Ösbyskolan
1,3 km
Viks Skola Fritidshem Fritidsklubb
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf O Country Club
1,4 km
Wermdö Golf & Country Club
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kungsbowling AB
2,2 km
Ösby Sporthall
2,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Grisslinge havsbad
620 m
Grills
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte