Grävlingsstigen 37

Bilder

  • Såld!
  • Grävlingsstigen 37
  • Ljus, rymd och känsla!
  • Vy över köksdelen
  • Helkaklat stort badrum
  • Stor soldränkt altan med pergola, plank mm

Grävlingsstigen 37 , Värmdövik , Värmdö

Arkitektritad snygg enplansvilla präglad av stora fönsterpartier mot sydväst. Belägen på plan fin trädgårdstomt med ljuvliga planteringar, växthus och fruktträd. Väl utrustat gästhus med trinettkök och helkaklat badrum. Garage. Kommunalt V/A i hela fastigheten.

140 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
68 kvm
Tomtarea:
2 216 kvm
Byggår:
2012
Driftskostnad:
2 406 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 4 sovrum

Boarea

140 kvm

Biarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in den här vackra arkitektritade villan utbyggd och tillbyggd år 2012. Den präglas av de stora fönsterpartierna mot sydväst vilka skapar ett unikt ljus till vardagsrum och kök. Den öppna känslan fortsätter genom huset med öppet upp till loft samt öppet in till den äldre delen. Njut även av helkaklat extra stort badrum, tvättstuga med groventré samt många entrédörrar ut mot trädgården.

Klinkersförsedd hall med hel förvaringsvägg bakom skjutdörrar. Stort vardagsrum med exklusivt högt i tak, fönsterpartier mot söder och väst, braskamin samt helt öppet mot kök. Köksö med spishäll, frihängande fläkt och arbetsytor/barbänk. Gott om förvaring i form av vitrinskåp, vanliga skåp och lådor. Bönksskiva i form av svart granit med infälld ho. Hel kyl och hel frys samt diskmaskin. Stort helkaklat badrum med dusch, WC, dubbelhandfat, handdukstork och golvvärme. Tvättstuga med groventré, tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt värmepanna. Sovrum mot norr vid badrummet. Trappa upp till loft som passar till sovrum/allrum eller dylikt. Den äldre delen består av ett stort allrum med öppen spis med braskassett samt ett mindre rum som använts som klädkammare och arbetsrum. Möjligheten finns att använda de här rummen som sovrum. Huset är till största del försedd med ekparkett och vitmålade väggar. Den nya delen har vattenburen golvvärme och den äldre delen har vattenburna element.

Flytta in och njut!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med loftdel

Byggnadsår

2012 1975

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump (Nibe) till vattenburen golvvärme, radiatorer

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 augusti 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Stor altan i trä belägen åt sydväst med plank mot granne samt plats för utegrupp under pergola.

Grusad infart för parkering av flera bilar.

Fiber är indraget i fastigheten.

Centraldammsugare.

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:320

Övriga byggnader

Garage (28 kvm)

Gästhus (30 kvm) med trinettkök, helkaklat badrum med dusch, WC, vedspis, golvvärme, luftvärmepump, handfat(2011) och altan åt sydväst. Nya ytskikt med slipat golv och ommålat. Kommunalt V/A indraget även i gästhuset. Kantad av rosenbuskar.

Växthus (ca 12 kvm) fullt med söta och goda vindruvor.

Friggebod (10 kvm) som är isolerad och försedd med el.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 875 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 479 kr
VA: 6 096 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 4 000 kr
Sotning: 300 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

1 560 000 kr, varav byggnadsvärde 427 000 kr

Summa pantbrev

4 300 000 kr

Tomt

Areal: 2 216 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbar trädgårdstomt med gräsmatta, planteringar, fruktträd mm. Helt plan tomt vilket ger ett idealiskt solljus samt skapar bra ytor för lek och umgänge. Rådjurssäkrad del för odling samt rabatter längst med uteplatsen. Ätlig växtlighet på fastigheten är bl a äppelträd, hallon, krusbär, vindruvor, plommon

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten/avlopp till både huvudhus och gästhus. Egenborrad brunn finns också på fastigheten idealisk för t ex bevattning av trädgården. Pumpen behöver bytas ut.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik S:1, GA:3
Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-62/11380
Last, Avtalsservitut: Vattentäkt mm, 01-IM4-62/5273A

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Värmdövik

Välkommen till Värmdövik - Värmdös nya populära framtidsområde!

Värmdövik är beläget mycket centralt, nära Mörtnäs, Hemmesta och Grisslinge men ger med sin påtagliga natursamvaro fortfarande en känsla av att befinna sig i ett lugnt grönområde. Vidare kännetecknas området av påtagligt större tomter (2000 kvm och större) än närliggande, mer centrala områden, som Hagaberg och Hemmesta vilket självklart bidrar till det unika lummiga utseendet. Slutligen är området nu påkopplat till det kommunala V/A systemet vilket gör att byggrätten för fastigheterna är mycket generösa. Det råder en underbar nybyggarglädje på vissa fastigheter och det är en bra blandning av gammalt och nytt samt stort och smått.

Vidare ligger Värmdövik på ett smidigt kommunikationsavstånd till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Från busshållplatsen Grävlingsstigen går direktbuss 434 och 433 till Slussen med två avgångar i timmen och resan tar ca 30 minuter.

Som fastighetsägare i Värmdövik är du medlem i Värmdöviks vägförening. Föreningen är väl fungerande och vill särskilt värna om områdets speciella karaktär där natur och vatten vackert harmonierar med bebyggelse. Föreningen ansvarar, förutom för områdets vägar, även för lekplatser, fotbollsplaner och badplatser. Lekplats finns på Grävlingsstigen. Som fastighetsägare i Värmdövik har du också företrädesrätt till medlemsskap i Värmdöviks båtklubb. För mer information om det vänligen gå in på deras hemsida. Där finns detaljerad information om båtplats, kontaktpersoner mm. Hemsidan finns på: www.varmdovik.se

Värmdövik är även ett idealiskt område för naturupplevelser, sport och fritid. Ett stenkast från området ligger vackra Värmdö Golfbana med Wermdö Golf & Country Club. En 18-hålsbana i vacker skärgårdsnatur. Från området nås Värmdöleden som bjuder på vackra strövupplevelser i skog, nära hav och över äng. Eller välj att ta varma sommardopp i någon av de närliggande badsjöarna eller vid Herrvikens egna idylliska strand Ålbadet.

På några kilometers avstånd finns Grisslinge och Mölnvik med all tänkbar service i form av mataffärer, restauranger, gym, byggvaruhus, klädesbutiker, bageri, bensinmack och mycket annat. Grisslinge havsbad är i sig vida känt för sin otroligt fina sandstrand med vy ut mot den glittrande havsfjärden. Fortsätt annars också längre ut på Stavsnäsvägen till skärgårdsidyllen Strömma kanal. Ät en bit mat, ta en drink i kvällssolen och flukta på segelbåtar och motorbåtar som passerar för att ta sig ut i Stockholms fantastiska skärgård.

Slutligen - Värmdövik är en bevarad idyll med utrymme för möjligheter! Natur, hav, centralt, stora uppväxta tomter, generös byggrätt och bra kommunikationsmöjligheter. Flytta hit och upplev!

I närheten

Livsmedelsbutiker
Contline HB
2,5 km
Coop Konsum
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Lokattens Förskola
1,8 km
Dalstugan Förskola
2,2 km
Kollektivtrafik
Herrviksnäs
720 m
Grävlingsstigen
870 m
Grundskolor
Kullsvedsskolan
2,4 km
Hemmestaskolan
2,4 km
Universitet & Högskolor
Turn Pro Sweden AB
4,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf & Country Club
3,7 km
Wermdö Golf O Country Club
3,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hemmesta Sporthall Värmdövallen
2,5 km
Ingarö Sporthall
5,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Grills
3,5 km
Grisslinge havsbad
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte