Grindstugärde 30

Bilder

  • Såld!
  • Entrésidan med eftermiddag/kvällssol
  • Äldre uppväxt bärträdgård. Morgon o förmiddagsol
  • Välkommen till Thun-Olles Grindstugärde!
  • Kök med utgång till trädgård
  • Vardagsrum/allrum/matrum

Grindstugärde 30 , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

Välkommen in i kulturhistoriskt hippt radhus med totalyta på 122 kvm i idylliska Grindstugärde skapat av funkisarkitekten Olof Thunström. Området präglas av öppna trädgårdar, äppelträdskantade grusvägar och gårdskänsla. Närhet till centrum, bussar, skola och vacker natur. Friköpt och prisvärt!

63 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
63 kvm
Biarea:
59 kvm
Tomtarea:
217 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
3 008 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

63 kvm

Biarea

59 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här större varianten av funkisradhus på Grindstugärde. Hall med plats för avhängning och typiskt fönster ovanför entrén. Två stora sovrum med stora fönster ut och inbyggda garderober. Badrum med WC, handfat, badkar, bidé och eluttag för tvättmaskin. Stort allrum med karakteristiskt perspektivfönster ut mot uteplatsen. Ingång till köket genom dörr med fönster. Köket är ljust med skåp, hyllor, spis, Kyl/frys och utsugsfläkt. Från köket nås trädgården genom en trevlig trädgårdsdörr och trappa ner. Traditionellt har golven i radhusen haft vackert plankgolv vilket även kan finnas under de nyare golven i det här huset. Andra äldre detaljer som inbyggda skåp, fönster och äldre dörrbeslag går att finna. Genom dörr nås trappa ner till källarvåningen som består av ett stort allrum, klädkammare, förråd och ytterligare ett rum till med fönster och utgång ut. Många av fastighetsägarna har även valt att ta upp fönster ut från allrummet i källaren för att kunna använda det som umgängesyta samt bytt ut trappan ner. Det finns många olika möjligheter att förändra huset interiörmässigt för att på så sätt utnyttja bostadens totala yta och fulla potential.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansradhus med hel källare

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 februari 2009
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

Välkommen till idyllen Grindstugärde! Hela området är uppfört 1943-45 och är ett verk av arkiteten Olof Thunström. De skyddade uteplatserna kring entrén är ett av Thuströms kännetecken. På grund av brist på byggmaterial är husen uppbyggda av murtegel som återanvänds när äldre byggnader i fabriksområdet revs. Området räknas till ett av funktionalismens viktigaste bostadsområden i Sverige och har klassats som kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse.Stenlagd uteplats. Tre entréer totalt. En till källarplanet, en till köket och en på framsidan. Trappa ner på utsidan till källaren.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:246

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Övrigt: 31 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Fastighetsägaren har inte själv bott i radhuset utan haft det uthyrt. Driftskostnaderna kan variera beroende på vem som bor i huset. Övrigt = Månatlig avgift på 2600 SEK inkl. värme, vatten, sophantering, plogning och parkering.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 669 000 kr, varav byggnadsvärde 546 000 kr

Summa pantbrev

1 060 600 kr

Tomt

Areal: 217 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Väl genomtänkt läge på trädgårdarna på Grindstugärde då baksidorna har morgon/förmiddagssol och framsidorna har eftermiddag/kvällssol. Vidare är just den här trädgården präglad av äldre traditionell växtlighet som pion, syrén, hallon, vinbär mm. Stenlagd gång och uteplats på framsidan och grusad gång och uteplats på baksidan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61583
Förmån, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61584

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar. Årlig avgift på 900 SEK.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde. Månatlig avgift på 2600 SEK inkl. värme, vatten, sophantering, plogning och parkering.

Båda dessa avgifter är inkluderade i driftskostnaderna.

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Grindstugärde utgjorde bostäder för porslinsfabriksarbetare och många bor fortfarande kvar i området. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
al Khamees Sam Jamal Jewad
470 m
Lugnet Nära Er - KB
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Blomkulan Förskola
450 m
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
450 m
Kollektivtrafik
Björnskogsvägen
260 m
Klostervägen
470 m
Grundskolor
Farstavikens skola
410 m
Ekedalsskolan
420 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,2 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,3 km
Universitet & Högskolor
Jonas Colliander Consulting
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
1,9 km
Wermdö Golf & Country Club
4,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsberg Fastigheter AB
720 m
Gustavsbergs Tennisklubb
730 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsberg Fastigheter AB
720 m
Gustavsbergsbadet
840 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte