Skeviksgatan 6A

Bilder

  • Såld!
  • Underbar södergavel på Skeviksgatan
  • Hela lägenheten präglas av smakfull interiör
  • Trevligt inrett kök i ljusa färger.
  • Stort vardagsrum som går att göra om till två rum
  • Skeviksgatan förr

Skeviksgatan 6A , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Med stort nöje presenterar vi här ytterligare en av de fina stora bostadsrättslägenheterna på anrika Skeviksgatan. Går att göra om till 3 RoK. Njut av mycket smakfull interiör, tillgång till södervänd trädgård och uteplats samt en förening med mycket god ekonomi.

69 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 070 kr inkl värme, VA, p-plats, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
BV
Lägenhetsnummer:
10360077
Byggår:
1904
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Skeviksgatan 6A och till en av de fina äldre lägenheterna på en av fabrikssamhällets mest anrika bruksgator. Njut av historisk charm, tillhörande uteplats åt söder samt vackra tidstypiska detaljer. Originalritningen är på två rum och kök men många på gatan har byggt om för att skapa ett till sovrum. Belägen i kulturhistorisk hippa Höjdhagen med närhet till ljuvliga naturområden, service, buss och skolor.

Entré till hall med full takhöjd i burspråk, spröjsade fönster, klinkers och plats för avhängning. Helkaklat badrum med spots i tak, dusch, handfat, WC, tvättmaskin (2011) och spegelskåp. Stort rymligt kök (Ca 2011) med vita luckor delvist vitrin, vitt kakel samt bänksskivor av ek. Gott om förvaring i form av skåp samt spis, fläkt, diskmaskin, hel kyl och frys (Whirlpool) samt stor porslinsho. Lucka ned till jordkällare/vinkällare med ytterligare plats för förvaring. Vardagsrum med två fönster åt trädgården samt tillgång till förråd/klädkammare. Stort sovrum vid kök med plats för dubbelsäng och tre inbyggda garderober. Äldre vitlaserade trägolv i hela lägenheten, tidstypiska tapeter och färger, spegeldörrar samt spröjsade fönster. Lägenhetsinnehavaren har även låtit ta fram den vackra murstocken till vilken det går att koppla braskamin. Förberett med klinkers på golv både i vardagsrummet och sovrummet. Vitmålad träpanel i tak och på vägg.

Njut av att komma på visning i den här pärlan till lägenhet! En av mäklarens personliga favoriter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 2, hiss finns ej

Avgift

4 070 kr inkl värme, VA, p-plats, kabel-TV

Andel i föreningen

6,0315%

Andel av årsavgiften

5,046%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1904

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2009
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Tvättstuga finns i källaren på Skeviksgatan 8, 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Tillgång till två st förråd i byggnaden på Skeviksgatan 8 - 10.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:51

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Tillgång till skötselområde utanför lägenheten. Till den här lägenheten tillhör gavelområdet. Parkeringsplats vid vägen. För den som gillar trägård och planteringar finns stora möjligheter. Mycket bra solläge då gaveln vetter åt söder.

Förening

Namn

Brf Kvarteret Skeviksgatan

Om föreningen

Välkommen till föreningen Kvarteret Skeviksgatan som består av fyra byggnader i 2 plan innehållande 3-5 lgh, samt en byggnad i 2 plan med vind, källare och två trappuppgångar, innehållande totalt 9 lägenheter.
Byggnadsår: Skeviksgatan 8-10 1945, resterande byggnader år 1903-1905
Totalt finns 25 st lägenheter i föreningen varav 2 st är hyresrätter.

I nr 8-10 finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Föreningen är kopplat till Comhem. Tv-utbudet ingår. Kostnad för bredband tillkommer.

Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet betalas av köparen samt pantsättaravgift, 1 % av basbelopp betalas av pantsättaren. Faktura skickas i efterhand.

Inga planerade avgiftshöjningar för närvarande. Eventuellt kommer det att komma en höjning med ca 2 %. Föreningen följer en underhållsplan för renovering. Inom en framtid kommer föreningens fönster att renoveras exteriört. Alla hus stambyttes 2009-2010 med nya badrum.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Arkitekturen var densamma som för husen på Höjdgatan och de på Tallåsen tills moderniseringen på 1960-talet. Då fick de en ny vacker fasadbeklädnad av tegel vilket är det som skiljer Skeviksgatan från många av de andra bruksgatorna. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lugnet Nära Er - KB
540 m
Hemköp Hamnen
660 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
380 m
Blomkulan Förskola
380 m
Kollektivtrafik
Björnskogsvägen
280 m
Höjdhagen
470 m
Grundskolor
Farstavikens skola
430 m
Ekedalsskolan
450 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,1 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Tennisklubb
630 m
Gustavsbergs Sporthall
640 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
740 m
Vattenhuset AB
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk, föräldraledig för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte