Grindstugatan 11B

Bilder

  • Såld!
  • Parhus på Gustavsbergs anrika paradgata
  • Vitmålade spröjsade fönster
  • Nytt kök i vitt, rostfritt och trä
  • Vy över loftet övre plan
  • Vy mot huset

Grindstugatan 11B , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Det är inte var dag som vi har nöjet att presentera en bostad på Grindstugatan. Det här Brf-parhuset är ljuvligt inrett med känsla för både kvalité, finess och tidstypiskt bevarande. En av gatans bäst belägna trädgårdar (700 kvm) med sol hela dagen samt inrett loft med takfönster. Total golvyta 108 kvm.

66 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 124 kr inkl. VA, värme, bredband, sophantering och p-plats
Typ:
Parhus
Boarea:
66 kvm
Biarea:
0 kvm
Byggår:
1871-1875
Driftskostnad:
696 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

Det är inte var dag som vi har nöjet att presentera en bostad på Grindstugatan till försäljning. Parhuset är ljuvligt inrett med känsla för både kvalité, finess och tidstypiskt bevarande. Vitmålat trägolv och tak, funktionella platsbyggda förvaringslösningar samt nytt passande kök. Lägenhetsinnehavarna har dessutom låtit bygga en snygg trappa i trä samt inrett loft på övre plan med sammanlagt tre fönster vilket ger parhuset en golvyta på ca 90 kvm. Dessutom har det här parhuset tillgång till en av gatans bäst belägna trädgårdar på ca 700 kvm med mycket sol hela dagen. Flytta in och njut!

Entré genom ny dörr till hall med plats för avhängning samt platsbyggda hyllor för förvaring. Trevliga små fönster för ljusinsläpp och tidstypisk charm. Helt nytt kök (2010, IKEA) med vita luckor, vitt kakel samt bänksskivor av trä. Vackert utvalda luckor med passande beslag. Vitvaror i form av ugn (rostfritt), diskmaskin (rostfritt), glashäll, fläkt, inbyggd kyl/frys. Spots ovan bänksskiva. Badrum med tvättmaskin (2011, Whirlpool), torktumlare (2011, Whirlpool), handfat, WC och dusch. Stort vardagsrum med funktionella platsbyggda hyllor för förvaring. Mitt i huset går murstocken som många utnyttjat genom att sätta in braskamin. Trappa upp till loft med hyllor under. De stora måttanpassade korgarna blir kvar. Sovrum med öppning både åt kök och vardagsrum. Loft med sammanlagt tre fönster som ger plats åt säng, arbetsplats, förvaring mm.

Hela huset har varsamt moderniserats där träpanel i tak och originalgolv av trä målats. Vackra vitmålade spröjsade fönster. Interiörväggarna är renoverade och försedda med 5 mm gips. Extra isolerade väggar mot grannen.

Välkommen!

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus, 1-plan med inrett loft

Byggnadsår

1871-1875

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Underbart stor tillhörande trädgård på ca 700 kvm. Grusad infart genom vackra äldre grindstolpar av sten. Parkeringsplats. Ytterligare grind och staket i passande utförande i vitt och rött. Trädgården stoltserar med gräsmatteytor, buskar, fruktträd och perenner som följer årstiderna. Trädgården fortsätter upp i slänten och inkluderar även tallarna med fågelholkar. Njut av växtlighet som tulpaner, hortensia, prydnadsäpple, vallmo samt häck av liguster. Bär och frukt som finns representerad är vinbär, röda krusbär, äpple, plommon, jordgubbar samt rabarber.
Träterrass för utemöbler som är inramad i klassiskt krysstaket.
Solig och ljus trädgårdstomt.

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:565

Övriga byggnader

Kallskafferi/kallförråd som nås från lucka i köksgolvet.
Utomhusförråd (ca 5 kvm)
Separat förråd i föreningens magasinlänga (ca 6 kvm).
Dessutom gott om ytor för tex förvaringsmöjligheter längst med loftets långsidor. (De ursprungliga kattvindarna).

Övrigt

Parkering på uppfarten

Föreningen har nyligen gjort radonmätningar i husen. Grindstugatan 11B hade ett årsmedelvärde på 260 beq. Föreningen kommer att göra diverse åtgärder för att få ner allas värden under 200. Grannen till Grindstugatan 11B hade endast 90 beq. Det visade sig att Grindstugatan 11B hade stängt för fläkten som står i grunden. Luckan till fläkten är nu öppnad vilket troligen kommer att ge ett lägre radonvärde.

Förening

Namn

Brf Grindstugatan 1

Om föreningen

Föreningen bildades 2006 och består av 11 st parhus med 22 st bostäder samt en förrådsbyggnad vid Gamla Vägen. De flesta bostäderna har även egna förrådsbyggnader placerade på tomterna. Byggnaderna är byggda mellan 1870 till 1961
Bostadsrättshavaren ansvarar för den mark som följer med bostadsrätten.

TV/bredband/telefoni
Föreningen har tecknat avtal med Telia Fiber som levererar TV, telefoni och bredband (ingår i månadsavgiften). Då ingår basutbudet (ca 16 kanaler), fast telefoni och bredband upp till 100/100 Mbit/s.

När det gäller avgiftshöjningar så tas beslut om detta efter kommande bokslut och budgetarbete.
Styrelen arbetar kontinuerligt föra att spara in på driftkostnader, vilket gjorts under året genom förbättring av värmesystemet. Det är uppgraderat till separata värmeväxlare per hus under perioden 20150901-och kommer att avslutas i dec 2015.

Möjlighet att installera altandörr finns, efter godkänt bygglov samt att installera kamin i bostaden. Flera av lägenheterna har detta installerat.

Föreningen arbetar med att minska radonhalten i några lägenheter, vilket bl a berör 11B. Fläkten i grunden är installerad för att råda bot på halter över gränsvärdet. Föreningen kommer att uföra en ommätning i 11B under våren 2016 och efter utvärdering kommer vidare åtgärder tas.

Föreningen har från övertagandet 2006 gjort följande förbättringar/renoveringar på fastigheterna:
- Nya radiatorer 2007
- Bytt till 3-fas och jordade uttag 2007
- Omläggning av tak med ny papp och läkt 2008.
- Omdränering av hus 3 och 7 2008
- Renoverade skorstenar 2008
- Renoverade och nymålade fasader 2009
- Renoverade fönster 2009
- Renoverade grunder 2009
- Nya sophus 2009
- Nya enhetliga brevlådor 2009

Köparen betalar överlåtelseavgift 2,5 % av gällande basbelopp och pantsättningsavgift 1% av gällande basbelopp.

Läs gärna mer om Grindstugatan:
http://www.platsr.se/platsr/visa/story/storyid/51000000054329/placeid/51000000054322/fromplace/true

Kontaktperson

Malin, ordförande

Telefon

0707318636

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Välkommen till Gustavsbergs paradgata Grindstugatan. Grindstugatan börjar vid kyrkbacken och går sedan milt sluttande upp mot Höjdhagen och är i särklass en av Gustavsbergs allra äldsta och kändaste bruksgator. Husen på gatan byggdes för nästan 150 år sedan och var då tänkt som hem åt porslinsfabrikens mest betrodda arbetare. Under årens lopp har fruktträd och bärbuskar planterats vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter nästan 150 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
al Khamees Sam Jamal Jewad
490 m
Hemköp Hamnen
510 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Blomkulan Förskola
250 m
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
250 m
Grundskolor
Kvarnbergsskolan
400 m
Farstavikens skola
450 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1000 m
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,1 km
Wermdö Golf & Country Club
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Sporthall
490 m
Gustavsberg Fastigheter AB
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
640 m
Vattenhuset AB
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte