Skeviksgatan 12C

Bilder

  • Såld!
  • Underbara Skeviksgatan
  • Underbar trädgård med anslutning till natur
  • Varsamt moderniserat kök
  • Vackert inrett vardagsrum
  • Helkaklat badrum med bytta stammar

Skeviksgatan 12C , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Det är en fröjd att få förmedla den här omsorgsfullt moderniserade sekelskifteslägenheten belägen på en av Gustavsbergs allra anrikaste bruksgator. Omgjord till 4 RoK på ett förträffligt sätt. Tillgång till solig äldre trädgård. Dessutom nära till natur, skolor, buss och service. Välkommen på visning!

69 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 070 kr inkl värme och vatten, p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
10360090
Byggår:
1904
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här varsamt moderniserade 4 RoK belägen längst ner på populära Skeviksgatan. Hela bostaden renoverades år 2014. Alla ytskick målades såsom väggar, tak och golv. Den gamla pärlsponten har tagits fram liksom vackra gamla socklar och fönsterramar samtidigt som alla trägolv har målats i en ljusgrå nyans. Njut dessutom av högt i tak med stora spröjsade fönster och en del med fina gamla fönsterglas. Det är en fröjd att få förmedla så här fina lägenheter.

Hall med klinkers. Helkaklat och stambytt badrum (2010) med klinker på golvet. WC, tvättställ och duschhörna av glas. Ny tvättmaskin som är kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Ikea (2014). Genomtänkt och luftligt kök med plats för 6 personer. Spishäll med inbyggnadsugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror från Ikea (2011) förutom kyl/frys från Husqvarna (2009). Platsbyggda skåp och äldre beslag samt bänkskiva av polerad svart betong och list av trä. Tillgång till rymlig mat/ vinkällare genom lucka i golvet. Vackert moderniserat vardagsrum med ny gjutjärnskamin som installerades av lägenhetsinnehavarna under hösten. Tre inredda sovrum. Det ena med en stor och rymlig klädkammare där det ingår en praktisk byrå, klädstänger och elfahyllor. De två mindre sovrummen var från början ett men har delats av på ett snyggt sätt. Det går lätt att ta ner väggen om man så önskar för att återställa till bara ett sovrum. Det ena sovrummet med snygg platsbyggd hylla. I mellanhallen vid de två sovrummen finns det ett mindre loftsförråd.

Flytta in och njut!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 070 kr inkl värme och vatten, p-plats

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

6,0315%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1904

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2009
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Tvättstuga finns i källaren på Skeviksgatan 8, 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:51

Övrigt

Gemensam trädgård som underhålls av husets boende. Alla lägenheter i huset har en del av trädgården som de brukar med trädgårdsgrupp och rabatter. Lägenhetsinnehavarna brukar den del av trädgården som sträcker sig runt bostadsrätten. På baksidan av huset har de byggt en ny altan (2015) med 6 sittplatser och en tillhörande blomsterlåda.
De har även en trädgårdsgrupp vid entrén till huset med en nyplanterad syrenhäck som skärmar av mot grannar.
Nya blomrabatter, körsbärsträd, äppelträd, vinbärsbuske, päronträd med mera finns på gården Tomten på baksidan angränsar till allmänning med insynfrihet från grannar. Exklusivt för den här lägenheten är just att den har den här närheten till naturen. Dessutom egen entré på gaveln och två tillhörande parkeringsplatser framför huset (två bilar efter varandra)
Ett tillhörande förråd i källaren i huset bredvid. Storlek på ca 4 - 5 kvm.

Förening

Namn

Brf Kvarteret Skeviksgatan

Om föreningen

Brf Kvarteret Skeviksgatan består av fem flerfamiljshus med adress Skeviksgatan 2-12. Husen på nr 8-10 är byggda 1945 och resterande hus är byggda 1903-1905. Det finns totalt 25 lägenheter i föreningen varav 2 är hyresrätter. Det finns cykelförråd, tvättstuga och förråd på Skeviksgatan 8-10.

Välskött och solid förening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Canseko AB. Det finns två hyresrätter i föreningen, vilket innebär en dold tillgång. Föreningen har upprättat en underhållsplan som man följer. Alla husen stambyttes 2009-2010 och då totalrenoverades badrummen. Trapphusen i tegelhusen renoverades 2015. Inom de närmaste 2-3 åren planerar man att byta fönster och lägga om tak.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. Analogt basutbud ingår i månadsavgiften.
Säljaren har ett avtal med Comhem gällande internet. Möjlighet finns för köparen att överta detta avtal. Det kostar 250 kr/mån (för 250 MB) och gäller till 2018-11-28.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser som går att hyra för 600 kr/år.

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Arkitekturen var densamma som för husen på Höjdgatan och de på Tallåsen tills moderniseringen på 1960-talet. Då fick de en ny vacker fasadbeklädnad av tegel vilket är det som skiljer Skeviksgatan från många av de andra bruksgatorna. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
al Khamees Sam Jamal Jewad
390 m
Lugnet Nära Er - KB
470 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Markör Öppna Förskolan
390 m
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
450 m
Grundskolor
Farstavikens skola
470 m
Ekedalsskolan
490 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,2 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
1,9 km
Wermdö Golf & Country Club
4,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Sporthall
690 m
Gustavsberg Fastigheter AB
720 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
760 m
Vattenhuset AB
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte