Älggårdsvägen 45 B

Bilder

  • Såld!
  • Stor härlig hörntomt
  • 90 kvm altan med sol  till sen kväll
  • Huset
  • Huset
  • Fritt läge utan isyn

Älggårdsvägen 45 B , Mörtnäs , VÄRMDÖ

Smakfullt inrett parhus med fritt hörn-läge helt utan insyn. Från de flesta rum ser man Torsbyfjärdens glittrande vatten. Allt i nyskick med många fina tillval. Stig från huset leder ner till föreningens strand. Här finns sjöstuga, badklippor och badbrygga. Populära Mörtnäs bjuder på härlig skärgårdsmiljö med närhet till stan.

108 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
3 252 kr exkl värme, vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
108 kvm
Våning:
Byggår:
2011
Driftskostnad:
2 112 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

108 kvm

Rumsbeskrivning

Smakfullt inrett parhus med fritt hörn-läge helt utan insyn. Från de flesta rum ser man Torsbyfjärdens glittrande vatten. Allt i nyskick med många fina tillval.

Entréplan: Välkomnande entré ansluter till sällskapsrum, kök och matplats. Allt i öppen planlösning. Stora glasade partier mot den 90 kvm stora altanen som fungerar som extra vardagsrum om sommaren. Nya köksluckor från Vedum. Snygga bänkskivor i Carrara marmor och rostfritt. Integrerad diskmaskin, hel kyl och frys, ugn, induktionshäll och köksfläkt. Alla vitvaror är från Siemens (2012) med högsta energiklass. Infällda spots i undervåningens alla tak samt i båda badrummen. Från köket nås den rymliga tvättstugan och groventrén. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens (2012). Helkaklat badrum med handfat, dusch, WC, handdukstork. Hallen och badrum har ljust klinkergolv, tvättstugan mörkgrått klinkergolv. Övriga rum har vackert mörkt skeppsgolv. Centralt placerad braskamin sprider värme och mys.

Övre plan: Här finns tre ljusa sovrum, varav 2 med sjöutsikt. Ljust allrum/tv-rum, helkaklat badrum med badkar. Det största sovrummet har hel garderobsvägg samt utgång till balkong med sjöutsikt. Hela övre planet har samma fina mörka skeppsgolv som undervåningen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

3 252 kr exkl värme, vatten

Andel i föreningen

3,125%

Andel av årsavgiften

3,125%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus, 2 plan

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump (Nibe Fighter). Vattenburen golvvärme + radiatorer

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 oktober 2012
Energiprestanda: 59 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglas

Övrigt

Separat förråd vid uppfarten om 8 kvm

Övriga byggnader

Härlig sjöstuga som kan användas av föreningens medlemmar.
Bastu som bokas på föreningens hemsida.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 348 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 200 kr
VA: 5 500 kr
Övrigt: 648 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Hemförsäkring ligger inte med i driftskostnaden. Posten övrigt utgörs av kabel-tv och bredband.

Övrigt

90 kvm trädäckad altan med belysning, markis och räcke. Här är det gott om plats för både för middagsbord, soff-lounge och solstolar. Altanen nås från vardagsrummet och har fritt läge med sjöglimt och sen kvällssol. Detta blir det naturliga sällskapsrummet om sommaren. Vid husets entré finns en stenlagd uteplats med sol hela dagen. Master bedroom har balkong med kvällssol.

Huset har ett högt, fritt och soligt läge med sjöglimt. Tomten är en av föreningens största och kan nyttjas till 100 procent. Fritt hörn-läge med stora lek-ytor, perfekt för barn med spring i benen. Här finns plats så det räcker för både odling, studsmatta och gungställning.

Rymlig asfalterad biluppfart med plats för 2 bilar i bredd.

Föreningens härliga strandområde nås via en stig från huset.

Indragen fiber.

Förening

Namn

Brf Seaside Värmdö

Om föreningen

Brf Seaside Värmdö består av 32 lägenheter fördelade på 16 parhus. Parhusområdet på Älggårdsvägens stod klart år 2011. Husen kännetecknas för sin vackra arkitektur, soliga läge samt närheten till havet. Tillgång till gemensamt bastuhus, föreningslokal vid vattnet och badbrygga.

Överlåtelseavgift (2,5 % av årets prisbasbelopp) samt pantsättningsavgift (1% av årets prisbasbelopp) betalas av köparen/pantsättaren.

Gå gärna in på www.brfseaside.se för mer information

Om området

Mörtnäs

Välkommen till vackert belägna Mörtnäs!

Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats till att bli kanske Värmdös allra mest populära bostadsområde. Läget är perfekt då området ligger placerat centralt i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter och bostadsrätter med kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna skärgårdslandskapet vilket ger en härlig känsla av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som Bistraud och Systrarna Delselius Bageri. Nära även till Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, shopping, mataffärer, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss från Grisslinge till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen) och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Mark finns avsatt för byggnation av förskola i närheten av Mölnviks norra del. Den kommer att stå klar inom en snar framtid. Gångväg till både Mölnvik och Ösbyskolan är väl skyddad och barnen behöver ej passera stor väg. Bryggorna i området ligger vid Mörtnäsviken och vid Grisslinge havsbad. Kö kan förekomma till båtplatserna vid dem. Mörtnäs är verkligen området för den som vill bo nära hav, sjö och natur.

Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, lek vid områdets lilla lekplats eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Eks Nordic AB
1,2 km
Helén Delselius Bageri AB
1,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
3,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solbackens Montessori Förskola
510 m
Haghulta Förskola
1,2 km
Kollektivtrafik
Grisslinge
1,1 km
Ålstäket
1,2 km
Grundskolor
Grantomta Montessoriskola
1,3 km
Viks Skola Fritidshem Fritidsklubb
1,4 km
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
3,7 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
3,9 km
Universitet & Högskolor
Jonas Colliander Consulting
4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf & Country Club
2,1 km
Wermdö Golf O Country Club
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hemmesta Sporthall Värmdövallen
2,2 km
Ösby Sporthall
2,8 km
Simhallar & Utomhusbad
Grisslinge havsbad
1,2 km
Grills
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte