Grindstugärde 19

Bilder

  • Såld!
  • Terrasslagd uteplats i bästa sydvästläge
  • Gott om förvaring och arbetsytor
  • Öppen planlösning. Renoverat med högsta kvalité.
  • Inbyggd spegel, dusch m glasväggar & golvvärme
  • Allrum med braskamin och fönster för ljusinsläpp

Grindstugärde 19 , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

Exceptionellt snyggt renoverat radhus med en totalyta på 122 kvm i idylliska och äppelträdsprydda Grindstugärde skapat av funkisarkitekten Olof Thunström. Nytt kök och badrum, mysigt inredd källare samt nya ytskikt i varje rum. Beläget i populära Höjdhagen m närhet till natur, skolor, service & kommunikationer.

63 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
63 kvm
Biarea:
59 kvm
Tomtarea:
218 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
3 300 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

63 kvm

Biarea

59 kvm

Rumsbeskrivning

Interiörmässigt har det här radhuset renoverats med högsta kvalité och noggrannhet. Njut bl a av helt nytt kök, nytt helkaklat badrum, braskamin, nya golv, nya ytskikt mm. Dessutom är källaren inredd med ett stort allrum, sovrum/gästrum, verkstad och förråd. Välkommen att trivas!

Entréplan:
Öppen hall med klinkers, golvvärme och avhängningsplats för ytterkläder. Kök/matrum/vardagsrum i öppen planlösning med mörkoljad trestavs ekparkett, vitmålade väggar, dimrade spots och utgång till trädgård. Snyggt kök (IKEA) med vita luckor, bänksskivor av trä samt svart kakel. Förvaring i skåp, lådor och vitrinskåp med belysning. Rostfria vitvaror i form av inbyggd ugn, micro, kolfilterfläkt (Electrolux) samt djup ho samt vidare induktionshäll, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Plats finns även att sätta ett mindre köksbord vid köksväggen och istället använda matplatsen till ett mindre vardagsrum. Helkaklat badrum (2014) med golvvärme, handfat med kommod, dusch med lyxig takdusch samt vikväggar av glas, inbyggd spegel, tvättmaskin (LG), handdukstork och fläkt. Två sovrum på vardera 12 kvm. Båda har garderober, den ena i original och den andra är en stor PAX-garderob.

Källarplan:
Snygg ny L-trappa i brunoljad ek och metall (Ohlsons trappor) till nedre plan. Allrum med betongfönster ut för ljusinsläpp, exklusiv matta i rutmönster, spots i tak, braskamin samt tillgång till förråd/klädkammare. Ett till sovrum/gästrum samt klinkerförsett förråd/verkstad med dörr och fönster ut.

Hela huset är bredspacklat och ommålat samt försett med nya golv och snickerier. Dessutom är alla rör bytta, elen helt nydragen med jordfelsbrytare, trefas samt dimmer i nästan varje rum. Dörrar är antingen nya eller vitmålade. TV-uttag i flera rum. Nytätad skorsten. Snygga elementskydd.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansradhus med hel källare

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme, braskamin

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 februari 2009
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Betong
Fasad: Tegel/puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

Välkommen till idyllen Grindstugärde! Hela området är uppfört 1943-45 och är ett verk av arkiteten Olof Thunström. De skyddade uteplatserna kring entrén är ett av Thuströms kännetecken. På grund av brist på byggmaterial är husen uppbyggda av murtegel som återanvänds när äldre byggnader i fabriksområdet revs. Området räknas till ett av funktionalismens viktigaste bostadsområden i Sverige och har klassats som kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse. Husen har tre entréer totalt. En till källarplanet, en till köket och en på framsidan. Trappa ner på utsidan till källaren.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:250

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 500 kr
Väg, samf: 900 kr
Övrigt: 31 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Övrigt = Månatlig avgift på 2600 SEK inkl. värme, vatten, sophantering, plogning och parkering. Avgiften kommer troligen att höjas med ca 300 - 500 kr/ månad inom närmsta året.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 753 000 kr, varav byggnadsvärde 525 000 kr

Summa pantbrev

2 123 500 kr

Tomt

Areal: 218 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Läget på trädgårdarna på Grindstugärde är idealiskt placerade då baksidorna har morgon/förmiddagssol och framsidorna har eftermiddag/kvällssol.

Framsidan, med läge sydväst, är försedd med terrass, insynsskyddat plank och planteringslådor. Njut även av inbyggd belysning och snygg trappa till entrén. Allt gjort under 2015. Trappa ner till källaringång. Beskärt äppelträd, rhododendron samt rabbatt för plantering.

Baksidan består av gräsmatta och två fruktträd. Belysning.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61587
Förmån, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61589

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Grindstugärde utgjorde bostäder för porslinsfabriksarbetare och många bor fortfarande kvar i området. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
al Khamees Sam Jamal Jewad
500 m
Lugnet Nära Er - KB
540 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Blomkulan Förskola
440 m
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
440 m
Grundskolor
Farstavikens skola
380 m
Ekedalsskolan
390 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,2 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
1,9 km
Wermdö Golf & Country Club
4,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsberg Fastigheter AB
710 m
Gustavsbergs Sporthall
750 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
860 m
Vattenhuset AB
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte