Skeviksgatan 4A

Bilder

  • Såld!

Skeviksgatan 4A , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Det är en fröjd att få förmedla den här omsorgsfullt moderniserade sekelskifteslägenheten belägen på en av Gustavsbergs allra anrikaste bruksgator. Södervänd gavel med tillgång till solig äldre trädgård. Nära till, natur, skolor, buss och service. Välkommen på visning!

69 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 069 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
10360074
Byggår:
1904
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Skeviksgatan 4A och till en av de fina äldre lägenheterna på en av fabrikssamhällets mest anrika bruksgator. Njut av historisk charm, prunkande trädgård och en omsorgsfylld lägenhetsmodernisering med fokus på funktion och vackra tidstypiska detaljer. Belägen i kulturhistoriska Höjdhagen med närhet till ljuvliga naturområden, service, buss och skolor.

Entré till hall i burspråk med spröjsade fönster. Plats för avhängning och garderob. Inrett med originalgolv av trä, vitmålade väggar och vitmålad träpanel i tak. Helkaklat badrum (år 2009) med handfat, tvättmaskin (Electrolux, 2010), fläkt, arbetsbänk i trä samt badkar. Varsamt moderniserat kök (IKEA, 2011) och vardagsrum i öppen planlösning med insatt braskamin i klassisk gjutjärn stående på stenplatta i original. Kök med vita luckor, vitt kakel samt bänksskivor av ek. Extra djup porslinsho, öppna hyllor med infällda spots, vitrinluckor, inbyggd kyl/frys, rostfri fläkt, ugn och diskmaskin. Tillgång till ljuvlig vin/kallkällare genom lucka i golvet. Idealisk för förvaring av diverse. Kök och vardagsrum är även det inrett i ljusa ytskikt och trägolv. Två sovrum i samma stil. Det största sovrummet är försett med tidstypiska garderober samt tillgång till klädkammare. Hela moderniseringen är präglad av kvalité, känsla och bevarande. Njut av detaljer som vitmålade spegeldörrar med tidstypiska beslag, nya strömbrytare och eluttag i gammal stil (Renova), högre golvsocklar samt bevarat och lagat originalgolv. Helt ny el i hela lägenheten.

Underbart att få se en så ljuvligt fin lägenhet belägen i hjärtat av Gustavsberg!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 069 kr inkl värme, VA, kabel-TV

Andel i föreningen

6,0315%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1904

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2009
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Tvättstuga finns i källaren på Skeviksgatan 8, 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp
Vindsförråd och källarförråd finns i nr 10.
Utomhusförvaring under entrétrappan.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 4

Övrigt

Comhem med tillgång till kabel-tv och bredband. Bredband ingår ej i månadsavgiften.

Tillgång till den härliga trädgården med buskar, gräsmatta, rabbatter och grusade gångar. Njut bl a av jordgubbar, rabarber, hallon, lupiner, lavendel, rhododendron, syrénhortensia, bondsyrén, caprifol, clematis, jasmine och rosor. Lägenhetsinnehavarna i huset har delat upp trädgården mellan varandra för att på så sätt få sin egen del. Till den här lägenheten hör hela gavelsidans trädgård samt på framsidan t o m cykelparkeringen. Uppdelningen har gjorts muntligen för länge sedan och respekteras. För stora förändringar i trädgården måste däremot kontakt tas med föreningen. Grusad infart till den nuvarande lägenhetsinnehavarens parkeringsplats som ligger precis vid tomten.

Förening

Namn

Brf Kvarteret Skeviksgatan

Om föreningen

Välkommen till föreningen Kvarteret Skeviksgatan som består av fyra byggnader i 2 plan innehållande 3-5 lgh, samt en byggnad i 2 plan med vind, källare och två trappuppgångar, innehållande totalt 9 lägenheter.
Byggnadsår: Skeviksgatan 8-10 1945, resterande byggnader år 1903-1905
Totalt finns 25 st lägenheter i föreningen varav 2 st är hyresrätter.

I nr 8-10 finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Föreningen är kopplat till Comhem. Tv-utbudet ingår. Kostnad för bredband tillkommer.

Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet betalas av köparen samt pantsättaravgift, 1 % av basbelopp betalas av pantsättaren. Faktura skickas i efterhand.

Inga planerade avgiftshöjningar för närvarande. Eventuellt kommer det att komma en höjning med ca 2 %. Föreningen följer en underhållsplan för renovering. Inom en framtid kommer föreningens fönster att renoveras exteriört. Alla hus stambyttes 2009-2010 med nya badrum.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Arkitekturen var densamma som för husen på Höjdgatan och de på Tallåsen tills moderniseringen på 1960-talet. Då fick de en ny vacker fasadbeklädnad av tegel vilket är det som skiljer Skeviksgatan från många av de andra bruksgatorna. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lugnet Nära Er - KB
580 m
Hemköp Hamnen
620 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pysslingen Förskolor & Skolor AB
340 m
Blomkulan Förskola
340 m
Kollektivtrafik
Björnskogsvägen
330 m
Höjdhagen
440 m
Grundskolor
Farstavikens skola
400 m
Ekedalsskolan
420 m
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
1,1 km
Mälardalens Ridgymnasium AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gustavsbergs Tennisklubb
610 m
Gustavsbergs Sporthall
620 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsbergsbadet
740 m
Vattenhuset AB
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk, föräldraledig för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte