Höjdhagsvägen 19

Bilder

  • Såld!
  • Thunströms vackra vinkelvilla (174 kvm totalarea)
  • Stor tomt med ett av de bästa lägena i Höjdhagen
  • Stort matrum, kök och vardagsrum i fil
  • Vy över matrummet
  • Helkaklat badrum (2005) med synlig murstock

Höjdhagsvägen 19 , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

På en sydvästsluttande kulle i kulturhistoriskt populära Höjdhagen ligger den här utbyggda vinkelvillan med en totalarea på 174 kvm. Välskött och moderniserad med kvalité. En av de största tomterna i området med inslag av både trädgård och natur. Idealiskt solläge och vida blick över grannskapet! Nära till skola, buss, service.

97 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
97 kvm
Biarea:
87 kvm
Tomtarea:
1 566 kvm
Byggår:
1940
Driftskostnad:
2 788 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

97 kvm

Biarea

87 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här utbyggda vinkelvillan, från början ritad av funkisarkitekten Thunström. Väl genomtänkt planlösningsmässigt med stort matrum, kök och vardagsrum i anslutning, flera sovrum samt två badrum. Dessutom präglad av kvalitetsval som såpskurade plankgolv, träpanel i tak, exklusivt kök samt helkaklat badrum på övre plan. Slutligen andas huset hemtrevnad och charm!

Entréplan:
Hall försedd med panel på vägg och i tak och plats för avhängning. Helkaklat badrum (2005) i vitt och svart med elgolvvärme, skjutdörrsdusch, handfat, stor spegel, vägghängd WC med platsbyggd hylla ovan samt vacker synlig murstock. Stort matrum i härlig "Carl Larsson stil" med plats för stora sällskap. Träpanel i tak, plankgolv, tapet samt dubbla fönster ut med vy över Höjdhagen. Njut dessutom av täljstenskamin (ca år 1990) för värme och mys. Exklusivt renoverat kök (Canadaköket) med vackra gula skåpsluckor, bänksskivor av körsbär samt grått kakel som stänksskydd. Extra bred (90 cm) italiensk gasspis med två elugnar (Bertazzoni, 2013), utsugsfläkt (Dietrich), halvintegrerad diskmaskin (Miele), rostfri bänk med dubbelho, kyl (2013), extra liten rund ho, överskåp med vitrinluckor, vinhyllor samt dessutom platsbyggt kallskafferi i hörnan. Stor köksö i mitten av köket med öppna hyllor samt smålådor. Det är ett gediget tilltaget kök med gott om förvaring och arbetsbänkar, idealiskt att arbeta i. Två trappsteg upp ligger vardagsrummet med snedtak, plankgolv och flertalet fönster ut mot tomten. Vardagsrummet är stort och går att dela av för att göra ytterligare rum. Tre sovrum på entréplan, varav det största med tillhörande klädkammare. Två separata trappor leder ner till nedre plan. Den ena är originaltrappan som är målad och den andra nyare är handgjord i trä. I trappan ner har fastighetsägarna smakfullt låtit göra om platsen där ett fönster satt tidigare till inbyggd hylla.

Nedre plan:
Nedanför vardagsrummet ligger ett stort allrum med fönster som idag används som kontor. Innanför det ett sovrum, även det försett med fönster ut. Ytterligare stort allrum innanför med garderober och skåp samt plats för hobby, gästsäng eller dylikt. Även nedre plan är försedd med trägolv. Ett stort badrum bestående av dusch, WC, handfat samt bastu. Badrummet är renoverat och försett med nya våtrumsskivor. Stor groventré och tvättstuga med tvättmaskin (ca 2010), torktumlare, handfat, värmepanna, garderober och frys.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med inredd källare

Byggnadsår

1940 till och ombyggt 2001

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump (ca år 2009), braskamin

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 november 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 80 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund/platta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp (2012)

Övrigt

Altan delvis under tak belägen i sydväst. Plats för förvaring under altanen.
Uppfart till huset med flertalet parkeringsplatser. Även parkeringsplatser nere vid Höjdhagsvägen.
Taxerad area är 97 + 77 kvm.
Husets alla sidor (förutom den västra) är dränerade med hjälp av platonmatta.
Huvuddelen av V/A-rör bytta. Inkommande vatten är bytt ner till gatan.
I stort sett helt nydragen el samt inkopplad jordfelsbrytare.
Fiber är inkopplad i fastigheten.
Radonmätning är gjord och visar på låga värden i huset (60 Bq/kubik)
Som unik kuriosa låter fastighetsägarna berätta att huset på Höjdhagsvägen 19 har besökts av storheter som Olof Palme och Indira Gandhi.
Ett av sovrummen på nedre plan har ett elelement.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:72

Övriga byggnader

Isolerad friggebod/ gästhus 10 kvm (1990) som idag fungerar som verkstad. El indragen.
Kallförråd 10 kvm
Jordkällare 10 kvm som utgör perfekt förvaring för potatis, öl, saft mm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 466 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 23 000 kr
VA: 6 400 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Sotning: 166 kr
Övrigt: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Övrigt = Gasol I uppvärmningen ingår hushållsel till hus och friggebod.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 757 000 kr, varav byggnadsvärde 1 383 000 kr

Summa pantbrev

3 239 000 kr

Tomt

Areal: 1 566 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En av de oslagbart bästa tomterna i Höjdhagen och Gustavsberg. Högst upp på ett berg, med sluttning åt väst, ligger den här fina vinkelvillan. Ljuvligt väderstrecksläge med områdets bästa kvällssol. Den östra delen av tomten präglas av naturen med lövträd, tallar och klipphäll men även små partier av gräsmatta för placering av utemöbler. Den sydvästra delen av fastigheten sluttar och i sluttningen har fastighetsägarna låtit plantera rabbatter med mestadels lättskötta perenner. Den västliggande mjuka bergsklippan blir ljum på kvällen då solen stannar kvar väldigt sent. På fastigheten växer vinbär, fläder, vit syrén, körsbär, hägg, rabarber, lupiner, smultron, äpple, blåklint mm. Trädgården är kärleksfullt ompysslad under åren och planteringar är gjorda med största omsorg om det som passar in med tanke på både karaktär och ålder. Njut dessutom av underbara detaljer som egen grillplats med vindskydd samt egen jordkällare.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del, även sk de norra bruksgatorna, präglas av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Det finns idag en mycket aktiv tomtägarförening. Gå gärna in på deras hemsida: http://www.hojdhagen.se
Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

I närheten

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte