Sillgrisslevägen 27

Bilder

  • Såld!

Sillgrisslevägen 27 , Ingarö Fågelvikshöjden , Värmdö

Härlig poolvilla med fantastisk trädgård. Ljus och rymlig med gott om plats för familj och vänner. Här njuter du av poolens vattenspegel från husets alla rum. Skyddade uteplatser för både sol och skugga. Gedigen och smaktull inredning. Stor omsorg har lagts på trädgården och dess stensättningar. Varmgarage.

230 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
230 kvm
Biarea:
40 kvm
Tomtarea:
714 kvm
Byggår:
2002
Driftskostnad:
2 481 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

230 kvm

Biarea

40 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Köksluckor i ek. Ilve gasspis med grill samt 2 elugnar och spisfläkt. Kyl och frys från Miele, 75 bred. Diskmaskin från Miele. Diskbänk från Intra med Tapwellkran. Bänkskivor i svart granit och ek. Svart glasmosaik ovan bänk. Alla maskiner från 2001.

Tvättrum

Rymlig tvättstuga med klinker. Tvättmaskin och torktummlare från Miele (2008)

Badrum

Dusch bakom glasvägg, tvättställ i rymlig kommod från Vedum. Sjösten och kakel.

Badrum 2

Stort badrum med dubbla duschar bakom kaklad vägg. Dubbla handfat i kommod med förvaring, handdukstork. Klinker med golvvärme. Mycket snyggt och sobert. Byggt sommaren 2015.

Härlig poolvilla med fantastisk trädgård. Här njuter du av poolens vattenspegel från husets alla rum. Skyddade uteplatser för både sol och skugga där sommaren förlängs. Den prunkande grönskan omsluter pool och trädgård och bildar en skyddad oas. Kalksten, polens vattenspegel och de exotiska växterna förmedlar en känsla av att man befinner sig någonstans vid medelhavet.
Spatiös entré mot vardagsrum, kök och matsal i öppen planlösning. Stort härligt kök med ekluckor, Ilve gasspis och rostfria vitvaror från Miele. Stor köksö, mycket förvaring och arbetsytor. Bänkskivor i granit och ek. Glasade partier mot pool och trädgård. Vardagsrummet har en centralt placerad braskamin som även sprider värme på övre planet. Vit trappa leder upp till övervåningen som bjuder på ett stort ljust allrum, tre sovrum och ett helt nytt badrum. Alla golv på övervåningen är vitmålade.

Det prunkande grönskan omsluter pool och trädgård och bildar en skyddad oas. Kalksten, polens vattenspegel och de exotiska växterna förmedlar en känsla av att man befinner sig någonstans vid medelhavet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Nibe fighter, vattenburen golvvärme på BV, vattenradiatorer ÖV samt braskamin

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 oktober 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 60 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Härliga uteplatser och trädgårdsgångar belagda med vit gotländsk kalksten. Nyanlagd gjuten uppvärmd pool klädd med vacker mosaik, kantad av vit kalksten.

Fastighetsbeteckning

Fågelvik 1:584

Övriga byggnader

Separat varmgarage med förrådsdel

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 777 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 777 kr
VA: 6 000 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Avgiften för sopor ingår i VA. Observera att villa/hemförsäkring ej ligger med i driftskostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 880 000 kr

Summa pantbrev

4 840 600 kr

Tomt

Areal: 714 kvm

Tomtbeskrivning

Trädgården är av sällan skådat slag, påminner mer om än botanisk trädgård än en vanlig villatomt. Här samsas magnolia med äppelträd, jasmin, katsura och prydnadskörsbär. Blommande buskar, perenner, bambu, buxbom och tuja bjuder på blomning i olika omgångar från mars till oktober och grönska året om. Och i all denna praktfullhet glimmar den azurblå poolen som kantas av vit gotländsk kalksten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Fågelvik GA:11
Last, Avtalsservitut: Grundvattenskydd mm

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Ingarö Fågelvikshöjden

Välkommen till vackra och familjevänliga Fågelvikshöjden! Området började att bebyggas i mitten på 90-talet och har sedan dess bara blivit mer och mer populärt att bo i. Husen i området är byggda i en enhetlig stil. Fågelvikshöjden har ett perfekt läge med närhet till natur, hav och Ingarö centrum (Brunn). Dessutom finns i anslutning till området en förskola/skola, Ingarö golfbana (2 st. 18-hålsbanor), busshållplats samt stor idrottsplats med konstgräs. Cykelavstånd till badstrand med egen liten sommarkiosk. Båthamn i form av Ingarö Varv som tillhandahåller både båtplats och uppläggningsplats.

Uppför StenOlles Backe på Fågelvikshöjdens västra del är återvändsgatan Utsikten belägen och precis som namnet beskriver är så glädjs gatans fastigheter av en fantastisk vy ut över Ingarös vackra natur. Husen på Utsikten utgör även en unik sort Myresjöhus som endast finns i ett fåtal uppsättningar vilket märks när man kör in på gatan. I nära anslutning till Utsikten finns en lekplats med gungor.

Vidare är Ingarö en idealisk plats ur boendesynpunkt bl a med tanke på öns behagliga balans mellan bebyggelse och natur präglad av skärgårdsklippor, vacker skog och öppna ängsmarker. Kommunikationsmässigt är det lätt att ta sig in till Slussen både med buss och bil (ca 25 min). Sportmässigt erbjuder Ingarö IF ungdomsidrotter som fotboll, innebandy och friidrott.

Längst söderut på Ingarö, där Ingaröfjärden möter Nämdöfjärden, återfinns en säreget vacker natur mestadels bestående av sandig mark och höga tallar som möter skärgårdens glittrande fjärd med hjälp av fint rundade badklippor. Här ligger Björkviks havsbad och Björnö naturreservat. En unik sommarplats värd att besöka!

Välkommen att trivas på Ingarö och fantastiska Fågelvikshöjden!

Kommunikation

Bra kommunikationer med direktbuss 429 och 430 som tar ca 25 minuter till Slussen. Möjlighet finns även att ställa bilen på en stor pendelparkering vid Värmdö Marknad där motorvägsbussar går väldigt ofta och tar dig till Slussen på 15 minuter.

Närservice

I det Brunn Centrum på Ingarö finns mataffär som gjort sig känd för sina fina råvaror samt en bensinstation. Här finns även Brunns skola F-9 samt många förskolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Vi-butikerna Ingaröhallen
1,8 km
Lord's Food AB
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fågelviks Skola Förskola
610 m
Lövhamra Natur-förskola
1,2 km
Kollektivtrafik
Rosenmalm
430 m
Håkans väg
520 m
Grundskolor
Fågelviks Skola Förskola
610 m
Brunns Skola
1,5 km
Universitet & Högskolor
Turn Pro Sweden AB
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ingarö Golfklubb
1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ingarö Sporthall
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Återvallsträsk
1,3 km
Fladen
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte