Älgstigen 33B

Bilder

  • Såld!

Älgstigen 33B , Mörtnäs , Värmdö

Välkommen att förvära inbjudande och välskött fastighet i hjärtat av Mörtnäs. Arkitektritad etagevilla (142 kvm), gästhus idealiskt för såväl uthyrning som generationsboende samt dubbelgarage. Underbar trädgårdstomt med planteringar, gräsmatta och altan åt sydväst.

125 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
125 kvm
Biarea:
14 kvm
Tomtarea:
1 541 kvm
Byggår:
1937
Driftskostnad:
2 275 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

125 kvm

Biarea

14 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här arkitektritade etagevillan från år 1990 som i allra högsta grad präglas av hög kvalité, charm och vackra detaljer. Njut av stora umgängesytor, två badrum, spröjsade fönster, kvalitétskök och sammanlagt fyra entréer.

Nedre etage:
Entré från infarten till nybyggd inglasad farstu idealisk för skoförvaring etc. Vidare längre in finns hall med golvvärme samt plats för avhängning både på vägg, i form av hel garderobsvägg med hyllinredning bakom skjutdörrar (ELFA) samt klädstång under trappa. Till vänster finns ett av husets största rum, vackert byggd i burspråk med fokus på ljusinsläpp. Tapet på vägg och golv av laminat. Det här rummet används idag som vardagsrum men lämpar sig även som masterbedroom. Helkaklat badrum (2009) byggt med exklusivt italienskt kakel samt bestående av stängbart spabadkar med dusch, ångbastu och inbyggd radio, golvvärme, handdukstork, vägghängd WC, fläkt och handfat med skåp. Arbetsrum/sovrum längst in med fönster och dörr ut till terrass. Försedd med kassaskåp som blir kvar. Delbar dörr för möjligheten att kunna ställa upp den.

Mellan etage:
Ljus och öppen mellanhall med dörr ut till altan under tak. Helkaklat badrum med dusch, WC, handukstork, handfat och vädringsfönster. Stort kvalitétskök med gedigna ekluckor, bänksskiva av röd granit med nedsänkt dubbelho i rostfritt, kakel av sandsten samt exklusiva vitvaror. Kyl/frys (LG sidebyside med ismaskin), varmluftsugn, glashäll, fläkt (Electrolux), rostfri diskmaskin samt gott om skåp och lådor. Grovkök med tvättmaskin, varmluftspump (Nibe), extrakyl (Whirlpool), extra varmvattenberedare 50 l (2010), rostfri grovho, golvbrunn, städskåp, hyllor samt utgång till den södervända altanen. Sovrum med öppen spis. Murstocken kommer från det äldsta första huset som stod på tomten.

Övre etage:
Består av ett stort öppet rum som lätt går att göra om till två - tre sovrum eller behålla som vardagsrum. Vackert tak i vinklar med innertak av gediget handsågat timmerplank av tall från Gräsö samt parkettgolv i ask.

En underbar unik villa byggd med både omsorg och kärlek!

Byggnad

Byggnadstyp

Villa i tre etage

Byggnadsår

1937 ombyggt 1989

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump (2010) + luft/luft i gästhuset

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 juni 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: Renoverade 2-glas spröjs
Bjälklag: Trä
Tak: Aluminiumplåt

Övrigt

Sydvästvänd altan under tak samt terrass. Stor gasbarbequegrill som följer med försäljningen.

Stor grusad infart med plats för många bilar.

Från början stod här ett fritidshus från 1937. I stort sett revs allt av det i samband med nybyggnationen 1990.

Hela huset är försedd med åskledare.

Nymålad fasad, vindbrädor, garage och staket (2013 - 2014). Fönstrena är reparerade, omkittade och målade (2014).

Dränerad trädgård med hjälp av dagvattenledningar.

Markiser till de flesta fönstrena.

Nytt taxvärde: 3 396 000 kr

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:336

Övriga byggnader

Gästhus (55 kvm) byggt 2010 med inglasat uterum (11,5 kvm). Kopplat till kommunalt V/A och försedd med luftvärmepump (Bosch), egen elcentral och 3-glas/2-glas fönster. Gästhuset består av hall, vardagsrum, utrustat kök, matplats samt sovrum med garderober och uttag för dator. Badrum med dusch, tvättmaskin (LG, 2014), handfat, fläkt (PAX) WC och varmvattenberedare. Fastighetsägaren har haft gästhuset uthyrt för ca 8000 kr per månad vilket har varit en bra inkomstkälla.
Gästhuset står för nära fastighetsgränsen enligt lag. Däremot finns grannintyg på att det är ok.
Gästhuset har underhållits löpande och är i gott skick. Möbler och köksutrustning i form av bestick, tallrikar mm kan lämnas kvar.

Dubbelgarage (36 kvm) från år 2013 med två garagedörrar. Idealiskt för bilparkering och verkstad. Värmeförråd längst in för förvaring samt kommunal V/A teknik. Garaget är gjort så att det går att inreda ena delen till gästrum/arbetsrum eller liknande. Vatten och avlopp till gareget. Extra gott om isolering. El framdragit för eventuell elstyrd öppning av garageluckor.

Förrådsbyggnader utomhus med gott om plats för förvaring och verkstad. Ca 20 kvm.

Stor åtkomlig vind med plats för förvaring. (ca 30 kvm golvyta).

Krypgrund/källare i form av gång under huset samt teknikrum för bl a det enskilda vattnet.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 000 kr
VA: 8 000 kr
Väg, samf: 2 300 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Inklusive uthyrning av gästhuset

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 177 000 kr

Summa pantbrev

2 400 000 kr

Tomt

Areal: 1 541 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbart planerad och välskött trädgårdstomt. Harmonisk balans mellan gräsmatta, uppfart och planteringar. Stora delar är försedda med staket för maximalt skydd. Njut av växtlighet som rosor, pion, syrén, hawthorne, caprifol, vildapel, buxbom, björkar mm.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:2
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-23/112
Förmån, Avtalsservitut: Badplats, 01-IM4-46/5438

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Mörtnäs

Välkommen till vackert belägna Mörtnäs!
Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats till att bli kanske Värmdös allra mest populära villaidyll. Läget är perfekt då området ligger placerat centralt i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter med generösa byggrätter, kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna skärgårdslandskapet vilket ger en härlig känsla av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som Bistraud och Systrarna Delselius Bageri. Fastigheten ligger vidare mycket nära Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, shopping, mataffärer, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss från Mölnvik och Älgstigen till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen), förskola Mölnvik och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Gångväg till både Mölnvik och Ösbyskolan är väl skyddad och barnen behöver ej passera stor väg. Bryggorna i området ligger vid Mörtnäsviken och vid Grisslinge havsbad. Kö kan förekomma till båtplatserna vid dem. Stora delar runt Mörtnäs är avsedda för friluftsområde och naturmark vilket gör att inga hus kommer att byggas där. Här återfinns charmiga skogsstigar belägna mellan blåbärsris, skärgårdstallsprydda höjder och soliga gläntor. Norr om området möts Torsbyfjärden och den ljumma sjön Ösbyträsk. Mörtnäs är verkligen området för den som vill bo nära hav, sjö och natur.
Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, lek vid områdets lilla lekplats eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
900 m
Systrarna i Stavsnäs AB
910 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solbackens Montessori Förskola
1,1 km
Förskolan LÄR
1,7 km
Kollektivtrafik
Älgstigen
860 m
Mölnvik
1 km
Grundskolor
Ösbyskolan
1,1 km
Förskolan LÄR
1,7 km
Gymnasium
Gustavsbergs gymnasium
2,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf O Country Club
2,1 km
Wermdö Golf & Country Club
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ösby Sporthall
2,1 km
Kungsbowling AB
2,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Grisslinge havsbad
1,2 km
Grills
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Svensk, föräldraledig eller Siw Rönnberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte