Smedsvägen 6

Bilder

  • Välkomna till Smedsvägen 6!
  • Välkommen in i bostaden!
  • Läckert, nedsänkt vardagsrum
  • Generöst trädäck med sjöutsikt
  • Njut!

Smedsvägen 6 , Bålsta Stämsvik , Håbo

Fantastiskt läckert hus som ritats och byggts av nuvarande ägare. Resultatet är ett snyggt, funktionellt, mycket gediget och påkostat hus. Större delen av året har man ljuvlig sjöutsikt. Stora trädäck, pool och ett mycket fint gästhus. Vattenburen golvvärme t o m i garaget. Båtplats för båt 6-7 m finns ca 500 m från bostaden.

169 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
169 kvm
Biarea:
56 kvm
Tomtarea:
1 560 kvm
Byggår:
2007
Driftskostnad:
4 466 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 4 sovrum

Boarea

169 kvm

Biarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Fantastiskt läckert hus som ritats och byggts av nuvarande ägare. Ägarna har noggrant tänkt igenom både funktion och material. Resultatet är ett snyggt, funktionellt, mycket gediget och solitt hus som har ett fantastiskt ljus. Samtliga golv, utom i uterummet, har vattenburen golvvärme, även i garaget. Dörrkarmarna är specialtillverkade i ek.

Från entréhallen kommer man in i en hall med laserskuren, polerad silvergranit på golvet. Samma typ av golv ligger även i köket med matplats samt i hallen bort mot master bedroom och badrum. I entréhallen finns tapeten Butterfly Garden från Osborne & Little och en garderob med skjutdörrar. I resterande del av hallen är det vita väggar.

Hallen, från entrén och bort till badrummet, samt köket med matplats är i en nivå och sedan är vardagsrummet nedsänkt i förhållande till hall, kök och matplats. Det finns ett stålräcke med handledare i ek ihop med halvvägg i gråsten från hall, kök och matplats mot vardagsrummet.

I köket med matplats är det en tapet "Amethyst" från Designers Guild, ur serien Amalienborg. Köksluckor i vitt och frostat glas. Side-by-side kyl/frys, inbyggd kaffemaskin, varmluftsugn och micro, utdragbart torrskafferi, integrerad diskmaskin, induktionshäll 80 cm bred, fläkt och ekbänkskivor. Samtliga vitvaror och maskiner är från Siemens.

Över matplatsen finns takfönster som ger fint ljus över matbord och kök. Under köksskåpen finns två fönster.

Från köket har man utgång till uterum om ca 10 m², med fönster i tre väderstreck varav åt Mälarhållet är det i form av fyra vikdörrar i glas. På väggarna är det vitmålade liggande brädor och på golvet vitmålade brädor. Förberett för braskamin.

Från kök och matplats är det två trappsteg ner till vardagsrummet. Även från hallen mot badrummet, finns det två trappsteg ner till vardagsrummet.
Vardagsrummet har en fantastisk utsikt då här finns en hel vägg med fönster och glasdörrar (från Hajom) ut mot Mälaren och den stora altanen med pool. Större delen av året har man ljuvlig sjöutsikt. Sommartid är det en sjöglimt. På golvet i vardagsrummet är det grå granit. På väggarna är det sammetstapeter och ljusa väggar. En braskamin ger värme och hög trivsel.

Badrum med vita, stora liggande kakelplattor och mörkgrått/svart klinkergolv med både stora och små plattor. I duschen är det naturstenar som målats. Dubbla handfat med kommod i svart, spegel. Glasad altandörr ut mot trädäck. Två fönster. Stort bubbelbadkar och duschhörna. Spotlights i taket. Infälld stor spegel i väggen mot den separata WC'n.

Separat WC med tvättställ med kommod, spegel, vägghängd WC och infällda spotlights i taket. Vita stora kakelplattor och grått klinkergolv.

Master bedroom med ekparkett, ljusa väggar och randig blå fondvägg. Högst upp på väggen mot hallen finns fönster. Två stycken garderobsväggar med skjutdörrar.

Ett mindre sovrum med ekparkett, ljusa väggar och en fondvägg "Drivved" från Storeys. Från detta sovrum kommer man in i tvättstugan med grått klinkergolv och vitmålade glasfibervävsväggar. Här finns värmepannan Nibe Fighter 360p, en tvättho med skåp under, städskåp, tvättmaskin och torktumlare, skåp och hyllor. Centraldammsugaren finns placerad här.

Från tvättstugan kommer man in det som idag disponeras som kontor. På kontoret är det gråmelerat laminatgolv och vita liggande brädor på väggarna. Kontoret har även en egen entrédörr.

Från kontoret kommer man in i en mindre hall som har ingång till duschrum, studio/sovrum och till garaget. I hallen är det gråmelerat laminatgolv och ljusa väggar. I ett skåp finns elcentral.

Duschrummet har vita kakelplattor och grått klinkergolv, WC, handfat och dusch.

Studion/sovrum används av nuvarande ägare som en musikstudio med isolerade väggar och heltäckande matta på golvet. Bakom isoleringsplattorna finns två fönster om man skulle vilja göra om studion till ett sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme, frånluftsvärmepump Nibe Fighter 360p, braskamin

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 april 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Huset omges av trädäck i olika nivåer.
Från badrummet finns utgång till altan med intilliggande hus som kan göras om till bastu. Idag används huset som förråd. Poolfilter och uppvärmning (luft/luftvärmepump) finns här intill.

Centraldammsugare.

Larm.

Flaggstång.

Fastighetsbeteckning

Stämsvik 1:36

Övriga byggnader

Gäststuga med egen litet trädäck och utsikt mot Mälaren. Vitmålade väggar och vitmålat golv, tapeter "Linen Stripe" från Borås Tapeter, ur serien Collected Stories.

Isolerat garage, ca 46 m², med vattenburen golvvärme. Här finns plats för två bilar och arbetshörna. En eldriven garageport samt en ytterdörr.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

53 597 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 35 528 kr
VA: 5 225 kr
Renhållning: 3 140 kr
Väg, samf: 4 500 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 4 554 kr
Övrigt: 350 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Vattenförbrukning 90 m³/år. I den övriga kostnaden om 350 kr/år ingår avgift 200 kr till Tomträttsförening och 150 kr båtplats.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 809 000 kr, varav byggnadsvärde 1 794 000 kr

Summa pantbrev

3 800 000 kr

Tomt

Areal: 1 560 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad, sjönära tomt som omges av höga tujor mot vägen. Mot Mälaren ligger tomten högre än gång- och cykelvägen längs med den gamla banvallen, och skyddas därmed från insyn.

Stora generösa trädäck ger maximalt utnyttjande av huset sommartid. Här finns pool 3,5 m x 5 m, soldäck, loungedel, matplats, bar och grill samt ett uterum med öppningsbara glasdörrar, om det skulle vara en kyligare dag. Från bostaden, trädäcket och uterummet har du utsikt mot Mälaren.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Stämsvik GA:1 (utfartsvägar och bussvändplan)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Bålsta Stämsvik

Stämsvik och Krägga är områden som är Mälar- och naturnära.

På Krägga Herrgård kan man äta både lunch och middag. De hyr även ut sin sjöbastu. Läs mer om Krägga Herrgård på http://www.kragga.se/

Från Stämsvik finns gång- och cykelväg till Krägga.

Intill Krägga Herrgård finns en fin badplats med sandstrand, badbryggor och grillplats.
En mindre badplats finns även i Stämsvik.

Båtplatser finns både i Krägga och i Stämsvik.

På gångavstånd, via stig i skogen, finns Dinners och Preem med Närlivs.

I närheten

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Paletten
3,1 km
Skörby förskola
6,7 km
Kollektivtrafik
Stämsvik Granlund
290 m
Krägga Murarvägen
950 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Stigsbergs Gård Hästsportbutik
5,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Krägga
1,3 km
Nylada
2,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Carina Helin eller Kristin Langman för mer information!

Carina Helin

Carina Helin

Håbo

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-581 60 55

carina.helin@husmanhagberg.se

Kristin Langman

Kristin Langman

Håbo

Kontorschef och tillträdesansvarig

Extra kontaktperson

070-581 69 72

kristin.langman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte