Långa vägen 71

Bilder

  • Välkommen på visning!
  • Omgiven av vacker natur
  • Horns stuga
  • Bad och möjlighet till båtplats
  • Möjlighet till båtplats

Accepterat Pris

600 000 kr

Bevaka slutpriset

Långa vägen 71 , Kärrmaräng, Gålö , HANINGE

Här finner ni nu ett mysigt fritidshus i skärgårdsmiljö nära bad- och båtplats på natursköna Gålö! Stuga om 40 kvm på arrendetomt med vacker grönska och träddäckad uteplats. Populära Gålö Havsbad med sandstrand finner ni en bit bort, möjlighet till båtplats!

Känn lugnet i denna rogivande miljö med närhet till lanthandel, buss och en fin barnvänlig liten sandstrand med lekplats och brygga. Missa inte denna sommardröm med idyllisk natur som granne!

40 kvm, 1 rok

Arrende/år:
20 800 kr
Typ:
Fritidshus
Boarea:
40 kvm
Biarea:
0 kvm
Driftskostnad:
466 kr/månad
Accepterat Pris:
600 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum varav 1 sovrum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till denna lantliga idyll, där lugnet samspelar med fågelkvitter och vackra naturomgivningar. Här kan du njuta av soliga dagar i skärgården, ta ett dopp eller ta båten ut på havet. Här har du din egna arrendelott med en stuga där du kan ordna med maten eller vila mellan alla aktiviteter som erbjuds runt om. Stugan fördelar sig på en sällskapsdel, middagsdel/kök, wc, bastu och sovrum. Utöver stugan har du även en altan att duka upp för middagsgästerna samt ett förråd där du bl.a. kan förvara cykeln eller trädgårdsredskapen. Här finns platsen att få njuta av och bara vara!

Arrendeavgift 20.800 kr per år, betalas kvartalsvis i efterskott = 5.200 kr/kvartal.

Båtplats ingår. Båtplatsavgiften är:
2 meter = 500 kr
2,5 meter = 600 kr
3,0 meter = 700 kr
3,5 meter = 800 kr.

Tre krav på ny medlem i föreningen:
- Bosatt i Stockholms län.
- Ej innehav av annan stuga inom föreningen.
- Bara en kan vara medlem, av tex två makar.

Förhandling med Skärgårdsstiftelsen var 5e år om Arrendeavtalet.

Föreningen har en stor brygganläggning och uppställningsplats. Trevlig badplats inom området med sandstrand, lekplats och badbrygga. Parkeringsplatser finns i närheten. "Horns stuga" är en samlingslokal till förfogande för medlemmar i föreningen. Här anordnas midsommarfest varje år.

Läs mer om Gålö fritidshusföreningen här: http://www.karrmarang.se/

Byggnad

Byggnadstyp

Fritidshus i kolonistugeområde med arrende

Uppvärmning

Direktverkande EL

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Övrigt

Gålö är en halvö i Stockholms innerskärgård belägen i den norra delen av fjärden Mysingen i Haninge kommun. Gålö är ungefär en mil lång och mellan 4- 5km bred och har en nästan 50 km lång strandsträcka.

Merparten av Gålö ingår i Gålö naturreservat; dock inte det militära området på västra Oxnö samt ett område kring Sunnansund som är privatägt. I reservatet ingår också flera av de omkringliggande öarna; de större är Stora Rotholmen, Långgarn, Fjäderholmarna samt Stora Vassholmen. Gålö har historiskt varit en typisk innerskärgårdsö med jordbruk och fiske som huvudsakliga näringar. Ön domineras av godset Stegsholm med underlydande torp och gårdar. Stegsholm har sedan 1800-talet varit bl.a. uppfostringsanstalt för fattiga Stockholmsbarn samt jordbruksskola. Gålö köptes 1948 av Stockholms stad och har sedan dess utvecklats till ett omtyckt fritidsområde med stugbyar, badplats och småbåtshamnar. Halvön har idag tre lantbruk som brukar områdets jordbruksmark.

Det finns fina badmöjligheter vid den långgrunda stranden vid Skälåker - Gålö havsbad. Klippbad finns bland annat på Oxnö. Gålö är därför ett välbesökt badmål på sommaren. Gålös varierade natur inbjuder till fina vandringar året om. Strandmiljöerna på Oxnö och Havtornsudd är mycket attraktiva. Fågelskådare och andra naturintresserade besöker ofta Stegsholmsområdets ekbackar och strandängar. Skogarna på Gålö ger goda möjligheter till bär- och svampplockning.

De fiskrika vatten som omger Gålö lockar många sportfiskare. Genom flerårig fiskevård och utsättning av havsöring har ett av Mellansveriges bästa öringsvatten etablerats runt Gålö. Sunden runt Gålö är också kända för bra strömmings- och sikfiske. Gålö är ett så kallat TDA-område där trolling, dragrodd och angel får bedrivas med särskilt fiskekort.

Även för båtfolket är Gålö attraktivt. Det finns skyddade ankringsmöjligheter på flera ställen i Långgarnsviken (Långgarnsudd och Långgarnsholmen) och vid Stora Vassholmen. Någon gästhamn finns dock inte i området, närmaste gästhamn är Karlslunds marina nordöst om reservatet som är Stockholms största marina med sommar/vinterplatser, båtmack, fantastisk sommarrestaurang, kiosk m.m.

Vid Gålö havsbad i Skälåker finns en sedan länge etablerad verksamhet med campingplats och en stugby med ett 80-tal stugor. Här finns också en sommaröppen servering. En servering med stuguthyrning finns också vid Badhusviken. Gårdscafé finns vid Stegsholm och en kiosk på Oxnö. Åretruntöppen lanthandel "Gålö Handlarn" finns vid Dalarövägen, avstånd ca 2.5 km.

Avstånd till centrala Dalarö är ca 10 km, vilket är ett genuint skärgårdssamhället där exklusiva grosshandlarvillor står sida vid sida med små 1700-tals torp. Dalarö har fullt utbyggd service med skola, barnomsorg, läkarmottagning, affärer, bank, kyrka, restauranger mm, samt W-båtförbindelse till/från Stockholm och vidare ut till öarna i ytterskärgården, till t.ex Huvudskär, Kymmendö, Ornö, Utö m.fl öar.

Arrende

Lottonr: 71 , inom fastighet Stegholm 3:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 602 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Försäkring: 1 402 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnaderna varierar beroende på elavtal, förbrukning och antal personer i hushållet.

Tomt


Tomttyp: Trädgårds-/Bergstomt med sjöglimt

Tomtbeskrivning

Trädgårdstomt i insynsskyddat läge på framsidan av huset samt altan i soligt läge.

Vatten/avlopp

Dricksvatten hämtas från föreningens brunn. Det finns flera tappställen för både sommar- och vinterbruk. Toalett i form av separett finns.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Viktiga dokument

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Handlar'n
1,4 km
Alirez Gålö Handel AB
1,4 km
Kollektivtrafik
Stegsholm
850 m
Vilan
920 m
Golfbanor & Golfklubbar
Haninge Golfklubb
5 km
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
410 m
Skälåker Gålö
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Tove Hörnblad för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 ��r 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte